Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-11-2020

Motörhead - Stage Fright (dvd)
Jaar van release: 2005
Label: SPV / Steamhammer Records

Motörhead - Stage Fright (dvd)

We are Motörhead… and we play rock ‘n roll…

Na de inmiddels alweer vier jaar oude dvd 25 & Alive: Boneshaker van Lemmy Kilmister en vrienden, is het wederom tijd voor een video-opname van Motörhead, dat dit jaar zijn dertig jaar bestaan viert met een flinke tour. De tracklist is een flinke mix van oude en nieuwe songs, want ook aan het latere werk wordt flink wat aandacht besteed. Terecht, want de drie nieuwe nummers van hun meest recente album Inferno passen perfect tussen de vele Motörhead-klassiekers. Ik durf zelfs wel te stellen, dat het nieuwe en spectaculaire In The Name of Tragedy een van de hoogtepunten van deze show is. Hopelijk een blijvertje. Sowieso heeft Stage Fright een interessante setlist, want ze werken niet slechts de welbekende klassiekers af. De kwaliteit van beelden en geluid is hoog. Bovendien hebben de filmers echt de sfeer van een Motörhead-concert vast weten te leggen.

Natuurlijk staan er op deze dubbelaar ook vele extra’s zoals Motörhead-ringtones (!), achtergronden en foto’s. In het bijzonder moet het audiocommentaar van de band genoemd worden, waarop de band tijdens het gehele concert vaak grappig commentaar geeft op de show, de songs en elkaar. De digipack mag er ook zeker zijn met een mooie warpig in reliëf.

Een klein minpunt aan Stage Fright is dat de verschillende shots elkaar soms wat te snel afwisselen. Gelukkig niet op zo’n rampzalige wijze als op Rock in Rio van Iron Maiden gebeurt, maar hier en daar is het toch storend. Iets dat de band zelf ook is opgevallen en waarover zij hun beklag doen tijdens het eerder genoemde audiocommentaar…epileptic…

Hoge kwaliteit van beeld en geluid, een geweldig concert en een perfecte sfeerweergave maken van Stage Fright de ideale concert-dvd. Motörhead op z’n best.

Tracklist:

Disc 1:
1. Dr. Rock
2. Stay Clean
3. Shoot You in The Back
4. Love Me Like A Reptile
5. Killers
6. Metropolis
7. Over The Top
8. No Class
9. I Got Mine
10. In The Name of Tragedy
11. Dancing on Your Grave
12. R.A.M.O.N.E.S.
13. Sacrifice
14. Just ‘Cos You Got The Power
15. Going To Brazil
16. Killed By Death
17. Iron Fist
18. Whorehouse Blues
19. Ace of Spades
20. Overkill

Disc 2:
1. L.A. Special
2. Fans
3. Making of ‘Love Show’
4. Testimonials
5. We Are The Road Crew
6. Slide Show
7. The Backstage Rider

DVD-Rom extra’s
Overkill, troep voor op mobieltjes, foto’s, discografie.

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 27 juli 2005

Meer Motörhead:

[ Terug naar de Album Reviews ]