Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Eternal Reign - Forbidden Path
Jaar van release: 2005
Label: Limb Music Products
Eternal Reign - Forbidden Path
Het gaat de goede kant op als zelfs Limb Music Products zijn best doet om originele bands te tekenen. De schijtlading lijkt na Olympos Mons immers wel zo'n beetje over te zijn. Het innoveren lukt meneer Limb Schnoor aardig, gezien de laatste lichting heavy metal bands. Kristof was bijvoorbeeld érg lyrisch over Archetype, en ook ons Rik moest toegeven dat Domain verrassend uniek klinkt. En dat is goed. Nu is het mijn beurt. Zou Eternal Reign ook zo goed zijn?

"Take a look in the mirror, what do you see?" Mezelf natuurlijk. Cliché nummer één is gevonden, al in de openingstrack "Light The Light". Een gemene binnenkomer, want zo makkelijk is Eternal Reign nou ook weer niet te vangen. De melodieuze metal doet Amerikaans aan, wat sowieso niet erg gangbaar is voor het Europees georiënteerde LMP. Desondanks is het een waar meezingfestijn, maar dankzij de veelzijdige componisten afwisseling troef. Stoere riffs maken de dienst uit, mét een keyboardondersteuning die nergens stoort.

En dan Dirk Stühmer nog. Vrijwel feilloos maar zonder het rauwe randje te verliezen manoeuvreert hij zich zo goed als accentloos door de nummers heen. Leg een wedje dat hij Duitser is en je wint gegarandeerd, want je hoort het nergens vanaf. Eternal Reign lijkt niets te verliezen te hebben op het chronische innovatiegebrek in de scene na, maar dat is ingecalculeerd zullen we maar zeggen. En over wedjes leggen gesproken, gokje wagen? Luisteren is waarschijnlijk kopen.

Tracklist:
1. Gate To Infinity
2. Light The Light
3. Into My Own Hands
4. The Final Call
5. Edge Of The World
6. Les Rêves En Plastique
7. Forbidden Path
8. Losing Ground
9. Set The Sails
10. Nightstalker
11. Ten Seconds In

Score: 79 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 27 mei 2005

Koop dit album in

Meer Eternal Reign:

[ Terug naar de Album Reviews ]