Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Far Beyond - An Angel's Requiem
Jaar van release: 2005
Label: Source Of Deluge Records
Far Beyond - An Angel's Requiem
Niet alleen is er een blues-, folk- en jazzband die de naam "Far Beyond" draagt, in Duitsland is er ook een eenmansproject onder die noemer. Eugen Dodenhöft speelt sinds 2001 zijn eigenzinnige vorm van melodieuze black metal. Iets dergelijks hadden we al in de persoon van Jari Mäenpää (Wintersun, ex-Ensiferum), maar die is inmiddels een band om zich heen aan het verzamelen. Ook de muziek wijkt af van Jari's Children Of Bodom-achtige gitaargeilerij.

Het hoesje schreeuwt Agathodaimon, die ook met stemmige kleuren blauw en gotische lettertypes de aandacht van argeloze shoppers probeert te trekken. Muzikaal is Far Beyond van een heel ander kaliber. Synths spelen de hoofdrol in een spacy samensmelting van extremiteit, bombasme en melodie. Om en om black metal screams en licht vervormde ("Daft Punk") cleane vocalen zweven lichtvoetig over de symfonische passages. Werkelijk een vlucht naar "Far Beyond", die uit de verte aan een ontmoeting tussen Star One en Dimmu Borgir's Størmblåst doet denken. Eugen heeft hoorbaar aandacht besteed aan zijn leads in onder andere het titelnummer, maar speelt op "Forgotten Past" wat grauwere black metal die houterig overkomt in de wat fletse productie. Ook de drumcomputer moet in deze context als een negatief punt aangemerkt worden.

Wie die tekortkomingen voor lief neemt heeft aan "An Angel's Requiem" best een goeie sferische melodieuze black metal plaat, die zijn (schaarse) genregenoten met gemak overtreft. Black metal fans die met niets minder dan perfectie genoegen nemen kunnen de volgende deur kiezen en puristen hebben hier al helemaal niets te zoeken, daar is Far Beyond iets te experimenteel voor. Maar toch... chapeau meneer Dodenhöft!

Tracklist:
1. The Gate
2. A Kingdom´s Lost Beauty
3. The Ancient Realms
4. An Angel´s Requiem
5. Bleeding Rose
6. Dream in Beautiful Slumber
7. Mournful Abyss
8. Tribute to Resurrection
9. Prophecy of Salvation
10. Forgotten Past

Score: 82 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 5 mei 2005

Koop dit album in

Meer Far Beyond:

[ Terug naar de Album Reviews ]