Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Far Beyond - Songs Of Hope And Sorrow
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer

Far Beyond - Songs Of Hope And Sorrow

Na een periode van rust rondom Far Beyond, het éénmansproject van Eugen Dodenhoeft is, ligt hier een 4-track demo voor me. Deze mini-cd moet ergens begin dit jaar opgevolgd worden door een full-length, dus laten we eens kijken wat dit voorproefje daarop ons brengt.

Allereerst de complimenten voor het niveau. Als meneer Dodenhoeft inderdaad zelf alles heeft ingespeeld en ingezongen is hij best netjes bezig. Petje af. De cleane vocalen zijn van hoog niveau, de meerlaagse zang klinkt erg professioneel, maar ook de goed verstaanbare grunts glijden lekker de gehoorgang in. Het niveau van zijn songteksten daarentegen is ietwat aan de karige, goedkope, ja zelfs puberale kant. Maar voor wie weinig om teksten geeft is dat natuurlijk geen probleem.

Uiteraard zegt dit u, de kritische lezer, allemaal vrij weinig zonder genrebeschrijvingen en vergelijkingen. Enigszins kort door de bocht valt Far Beyond weg te zetten in het gothic hoekje. Hier en daar vinden we wat heavy invloeden terug. U hoort Orphanage, Morphia en After Forever (tja, Nederland is nou eenmaal goed vertegenwoordigd in dit hokje), maar dan sopraanloos, niet te bombastisch en vooral niet te moeilijk. Je mag rustig concluderen dat het allemaal lekker wegluistert.

Een plaat die je dus niet te vaak moet luisteren, want dan gaat ie vervelen. Maar gewoon voor zo af en toe lekker op de achtergrond is ie goed te pruimen. Hopelijk op de full-length wat meer experiment, maar zo niet dan is er ook zeker geen man over boord.

Tracklist:
1. My Way of Endless Grief
2. Awake
3. Hope and Sorrow
4. Tempus Fugit - Part I

Score: 77 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 10 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]