Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Alogia - Secret Spheres of Art
Jaar van release: 2005
Label: Locomotive Music
Alogia - Secret Spheres of Art
Welja zeg, en ik dacht dat ik met metal uit landen als China, Singapore en IJsland wel zo’n beetje alles op het gebied van globalisering had meegemaakt! Maar nee hoor, want ik krijg met dit Alogia doodleuk een metalplaat uit Servië & Montenegro voor mijn kiezen! Het moet toch niet gekker worden. De band is met dit Secret Spheres of Art alweer toe aan haar tweede album en heeft inmiddels onderdak gevonden bij het Spaanse Locomotive Music (normaal gesproken het power metal-label voor bands die te vrolijk zijn voor Arise Records).

De heren van Alogia laten op dit album een interessante en overtuigende kruisbestuiving van Symphony X en Dream Theater horen, waarbij vooral de zang bij tijd en wijle erg aan die van de heer Allen doet denken. Het geheel wordt bovendien opgefleurd door de nodige instrumentale intermezzo’s, waar de twee gitaristen en twee (!) keyboarders zich mogen uitleven. Gelukkig zit Secret Spheres of Art dan ook instrumentaal gezien uitstekend in elkaar en vliegen de snelle solo’s de luisteraar om de oren.

Op de een of andere manier deed dit album mij de eerste luisterbeurt helemaal niets.Daarom is het schijfje ook zeker enkele maanden stof blijven happen tussen de stapel nog te bespreken cd’s. Bij latere luisterbeurten vielen de stukjes echter meer en meer op hun plaats, waardoor het aan te raden is om dit album de tijd te geven om te groeien. Hoogtepunten: opener Secret Spheres (hoor ik daar iemand Symphony X zeggen?), het vrij euforisch klinkende Legend of a Stolen Heart (dat meer power metal-achtig aandoet dan de rest) en Beyond the Time. Een onbekende release, maar daarom zeker niet minder interessant voor liefhebbers van progressieve metal.

Tracklist:
1. Secret Sphere
2. Journey into the Dawn of Life
3. Politics of War
4. Legend of a Stolen Heart
5. Falling Asleep
6. Kontinuum
7. Mystica Aegyptiorum
8. Amon
9. Beyond the Time
10. Lament
11. Astral Horizons
12. As the Time Passes By
13. Overture Soleminis
14. Samson

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 28 maart 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]