Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-08-2020

Force Of Evil - Black Empire
Jaar van release: 2005
Label: Escapi Music
Force Of Evil - Black Empire
Niet Hammerfall’s ‘Chapter V’ of Priest’s ‘Angel Of Retribution’ is de beste heavy metal schijf van de laatste maanden. Het nieuwe Force Of Evil schijfje ‘Black Empire’ overklast deze twee werkjes met twaalf lange heavy metal schrijfsels. Gitaristen Michael Denner en Hank Shermann (legendarische Mercyful Fate gitaristen) worden nog steeds bijgestaan door de King Diamond-ritmesectie bestaande uit bassist Hall Patino en drummer Bjarne T. Holm. Gelukkig is ook weer topzanger Martin Steene van de partij.

De muziek laat zich nog steeds omschrijven als een melting pot van Mercyful Fate en ‘Jugulator’ van Judas Priest met een verbeterde Ripper Owens op zang. De nieuwe nummers zijn een stuk sterker dan op het debuut en vooral meer duister: Ik kan je verzekeren dat het artwork geen toevallige keuze was. De heren kiezen elk nummer ook resoluut voor up-tempo metal met ballen en lekker veel solo’s. ’Back To Hell’ bevat alle elementen van een goede heavy metal song en persoonlijk zou ik willen dat de nieuwe single van Rob Halford en co ‘Ths Sinister Show’ zou heten. Als het lange ‘Days Of Damien’ dan ook nog eens aan de oude Queensrÿche refereert dan weet je als liefhebber genoeg: dit is kwaliteit.

Het enige negatieve aan deze staalkaart van kwaliteit is het gegeven dat sommige van de refreinen van de nieuwe nummers te sterk op elkaar lijken, maar voor de rest niets dan lof. Wellicht doen de heren binnenkort Nederland en/of België aan en dan sta ik op de eerste rij. ‘Black Empire’ is een stoere melodieuze metalplaat waarvan de ervarenheid maar ook het plezier vanaf druipt.

Tracklist:
1. Black Empire
2. Back To Hell
3. Cabrini Green
4. Death Comes Crawling
5. The Sinister Show
6. Days Of Damien
7. Disciples Of The King
8. Beyond The Gates
9. Hobbs End
10. Dead In Texas
11. Vorhees Revenge
12. S.O.S.

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 maart 2005

Koop dit album in

Meer Force Of Evil:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Force Of Evil - Black Empire
Reactie van CoenV op 09-03-2005 om 17:35u

Het is Jugulator ipv Jugalator! Maar zo te zien is deze een stuk beter dan het eerste album, wat ik ondanks de getalenteerde bandleden niet zo boeiend vond. Even checken maar.

Force Of Evil - Black Empire
Reactie van hein op 31-12-2005 om 15:24u
Score: 90 / 100

echt een geweldige plaat, zang is geweldig, de songs erg goed en natuurlijk de gitaar, het neusje van de zalm. ik heb de eerste nog niet gehoord maar deze ga ik maar eens aanschaffen

Force Of Evil - Black Empire
Reactie van peter op 17-11-2014 om 23:34u
Score: 95 / 100

prachtig album,op het eerste nummer na,die is me te speedmetal gericht
al bij al een meesterwerk.