Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Vidsyn - On Frostbitten Path Beneath
Jaar van release: 2004
Label: Agonia Records
Vidsyn - On Frostbitten Path Beneath
Daar waar de Noorse flora en fauna enkele jaren geleden nog uitvoerig bezongen werden door de helaas ter ziele gegane black metalband Immortal, lijkt Vidsyn het vaandel inmiddels met verve overgenomen te hebben. Tekstueel gezien put Vidsyn namelijk uit exact hetzelfde vaatje als Immortal: de termen “mountains”, “grim”, “icecold”, “winds” en “mighty” zijn niet van de lucht. Ook muzikaal gezien liggen de Immortal-invloeden er duimendik op.

Is de band daarmee meteen afgedaan als een overbodige kloon? Absoluut niet. Ten eerste komt Vidsyn op een perfect moment om het gemis van Immortal enigszins te compenseren, en ten tweede laat de band vijf nummers lang horen uitstekende eigen composities te kunnen schrijven, die weliswaar aan Abbath en consorten doen denken, maar desondanks krachtig genoeg klinken om die vergelijking te kunnen doorstaan. Dat zal niet in de minste plaats te danken zijn aan de gastrollen van Hellhammer (waar drumt hij inmiddels niet?) en Nocturno Culto (te horen op de nummers Stormsend Winter Realm en Evil Rises, Darkness Falls).

Over naar de nummers op deze MCD dan. Opener Stormsend Winter Realm zet al meteen de toon met ijzige riffs en sterk drumwerk. De productie mag zonder meer krachtig worden genoemd en vooral de drumpartijen komen heel wat agressiever uit de speakers dan bij veel genregenoten het geval is. De strot van Nattsjel is bovendien ook bijzonder sterk, waardoor op muzikaal gebied in ieder geval geen zwakke punten te vinden zijn bij Vidsyn. Met name met het geweldige Take Me Up To Higher Ground, dat wat weg heeft van het meesterwerk Blashyrk (Mighty Ravendark), laat Vidsyn haar potentie horen.

Voor een eerste MCD klinkt On Frostbitten Path Beneath dus érg lekker. Mensen die nog steeds in diepe rouw zitten vanwege de Immortal-split, raad ik dan ook aan om als de gesmeerde bliksem naar de betere platenboer te rennen. Van Vidsyn mogen we nog mooie dingen verwachten in de toekomst.

Tracklist:
1.Stormsend Winter Realm
2.Take Me Up To Higher Ground
3.On Frostbitten Path Beneath
4.Evil Rises, Darkness Falls
5.Battlefield

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 1 februari 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Vidsyn - On Frostbitten Path Beneath
Reactie van Iscariah op 01-02-2005 om 18:21u
Score: 85 / 100

Zeer gave cd, heb hem al een tijdje.