Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Hatesphere - The Killing EP
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
Hatesphere - The Killing EP
Energie, dat is zo’n beetje het woord waarmee je alles van Hatesphere kan samenvatten. Zowel live als op cd knallen deze uiterst sympathieke Denen de luisteraar de ene na de andere messcherpe riff richting het diepste van zijn gehoorgangen. Beukende death/thrash is wederom het devies op deze nieuwe mini-cd, zij het met een uitstapje naar metalcorebands à la Hatebreed.

The Killing EP bevat 3 eigen nummers en een cover van Trip at the Brain van Suicidal Tendencies. Verwacht geen enorme vernieuwingen van Hatesphere, maar het bekende concept wat wederom doeltreffend en vernietigend ingezet wordt. Geen pretentieus gelul, maar rammen tot je kop eraf valt van het headbangen en tot je je buurman in de pit rijp hebt geslagen voor het ziekenhuis. Dit betekent natuurlijk niet dat Hatesphere niet over de nodige technische kwaliteiten beschikt; de riffs zijn ijzersterk en de dubbelstemmige gitaarloopjes van gitaristen Peter Lyse Hansen en Henrik Bastrup Jocobsen zorgen voor de nodige melodische momenten. Zanger Jacob Bredahl klinkt als een wildgeworden stier en je vraagt je af of de beste man niet na 2 nummers zijn longen moet uitkotsen door zijn intense geblaf en gebries.

The Killing EP is een mooi staaltje Scandinavische brutaliteit wat spontaan aanzet tot headbangen en lompe moshbewegingen. Ik verheug me nu alweer ontzettend op het liveoptreden van Hatesphere in het voorprogramma van Kreator in de 013, als hier in de pit geen zwaargewonden vallen weet ik het ook niet meer. Als u mij nu wilt excuseren, ik ga verder met headbangen.

Tracklist:
1. Murderous intent
2. You're the enemy
3. The will of God
4. Traip at the brain

Score: 85 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 26 januari 2005

Koop dit album in

Meer Hatesphere:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hatesphere - The Killing EP
Reactie van Een_Metalfan op 02-02-2005 om 11:09u

Hatesphere is altijd wreed. Ik heb echt zin in dat concert met Kreator.