Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  17 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
 • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
 • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
 • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
 • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
 • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
 • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
 • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
 • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
 • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
 • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
 • Simone Simons (Epica) - 37
 • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Jaar van release: 2004
Label: Ebony Tears
Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Na heel wat vrijages met verschillende projecten laat ex-Trail of Tears zangers Helena Iren Michaelsen nu eindelijk van haar horen op compact disc. Imperia is de definitieve bandnaam geworden en het sfeervolle sublabel Ebony Tears de gelukkige uitgever. De overige bandleden zijn allen onbekend en enkel de gastbijdrages van de God Dethroned-leden Henri Sattler en Ariën van Weesenbeek doen bij mij een belletje rinkelen, maar dat maakt eigelijk niets uit, het draait duidelijk alleen maar om juffouw Michaelsen.

Normaal gezien bevat mijn tweede paragraaf altijd een schrijfsel over de muziek maar in dit geval kan ik het niet laten om het eerst eens te hebben over het enorme ego van deze ‘dame’. Op de cd-cover is Helena (ik bedoel Helena’s opgesmukte borsten, deze keer in een push up bikini) al te bewonderen maar in het cd boekje is deze dame nog in zeven verschillende poses te beschouwen. Je kan telkens haar, ook niet kleine, tepels zien en dat gaat me persoonlijk te ver. Veertien tepels in één cd-boekje van klein formaat! Een gemiddeld porno tijdschrift presteert nog minder! Als daarna ook nog eens bij het ‘informatie gedeelte’ als eerste staat dat Helena is gesponsord door Balmain Hair Extensions kan ik een sarcastische glimlach niet meer van mijn gezicht krijgen. Overigens, sletten en wannabe’s kunnen voor langer haar surfen naar www.eurohair.nl.

Ik weet niet of Helena wilt dat een lelijkaard als ondergetekende een bespreking over haar nieuwe cd schrijf maar bij deze: ‘De muziek ligt niet in het verlengde van haar Trail of Tears werk, maar kan je eerder catogoliseren als (oude) After Forever-achtige (zonder de gruntzang) melodieuze, orkestrale en bombastische gothic metal waarbij sfeer en melodie centraal staan. De nummers zijn allemaal erg simpel van opbouw en zijn ook na twee luisterbeurten mee te zingen (of te verkrachten, als u net zoals ik geen één toon kan aanhouden). Helena heeft zeker een goede en afwisselende stem en doet hoorbaar de moeite om zoveel mogelijk te variëren met haar zanglijnen. De meeste nummers zitten goed in elkaar, maar ik heb soms het vervelende gevoel dat de nummers nog niet genoeg gerijpt waren en te vroeg op de geluidstape zijn vereeuwigd. Een voorbeeld hiervan is de fraaie ballade ‘Angelchild’ die na een 2.25 al beëindigt wordt. Jammer!

Ook vind ik teveel herhalende patronen terug en haar hoge opera-achtige vocalen lijken te veel op elkaar. Het gehele album heeft ook een Egyptische feeling meegekregen, iets dat nogal goedkoop en clichéachtig overkomt, mede omdat de teksten van niet echt een hoog allooi zijn. Niettemin is dit zeker een behoorlijke 50 minuten gothic metal die er bij de liefhebber van het genre zeker zal ingaan, maar Imperia behaalt nergens de kwaliteit van bijvoorbeeld een After Forever, Leaves’ Eyes en Trail of Tears. Als dit vijf jaar geleden op de markt was gegooid zou dit een succes album kunnen geweest zijn ondanks de storende kinderziektes. Een album dat anno 2004 maar net boven de grijze massa steekt.’

Tracklist:
1. Awakening
2. Mysted By Desire
3. The Ancient Dance Of Qetesh
4. Mordor
5. Angelchild
6. Escape
7. Into Paradise
8. Entering The Perspective
9. Into The Great Wide Open
10. Secret Garden
11. In My Mind
12. Chill Out

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 oktober 2004

Meer Imperia:

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Reactie van Een_Metalfan op 17-10-2004 om 15:39u

GEIL GEIL GEILLLLLLLLLLLLLLLL

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Reactie van Arrebar op 20-10-2004 om 11:57u

Gaat het alleen maar om de voorgevel van mevrouw michaelsen of doet de muziek er ook nog toe?

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Reactie van Kristof op 20-10-2004 om 17:41u

Ik heb dezelfde mening, daarom snap ik niet dat Helena niet gewoon haar stem uitspeelt, en dat sexsymbool imago laat varen. In nieuwe Aardschok, staat ze ook topless, waarom nodig? Wat heeft dat met muziek te maken?

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Reactie van Queen of Fucking Darkness op 17-03-2005 om 15:15u

prachtige muziek alleen jammer dat ze een barbie-uiterlijk heeft..

Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh
Reactie van Een_Metalfan op 10-11-2005 om 21:44u

Wat mij betreft hadden de leden van God Dethroned die hele plaat kunnen opnemen. Was het tenminste een goede release geworden.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.