Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

W.A.S.P. - The Neon God part 2: The Demise
Jaar van release: 2004
Label: Noise Records
W.A.S.P. - The Neon God part 2: The Demise
Eerder dit jaar kwam deel 1 van W.A.S.P.'s The Neon God uit, getiteld The Rise. Tussen de optredens van afgelopen zomer door is frontman Blackie Lawless ook nog druk bezig geweest met het afmixen van het tweede deel van het verhaal, The Demise. Een heavy metal plaat in twee delen, dus.

Waar deel 1 eerst aan opbouw deed qua verhaal en muziek, word je bij deel 2 er gelijk middenin gegooid, met het uptempo Never Say Die (geen Black Sabbath cover, overigens). Al snel merk je dan dat er muzikaal niets gewijzigd is (ook bijna niets qua albumcover, trouwens). In andere woorden: The Demise sluit naadloos aan op The Rise. Vooral als dan in Resurrector elementen terugkomen uit Sister Sadie (And The Black Habits) van deel 1, en als blijkt dat titelnummer The Demise een bewerking is van The Rise, is het wel duidelijk dat dit gewoon 1 dubbel-cd had moeten zijn. Daar zit dan ook het minpunt van The Demise: teveel herhaling van het eerste deel.

Ondanks dat zijn de nummers wel weer ouderwets goed, en zitten nog steeds gewoon goed in elkaar. Wederom een vet gitaargeluid, met Blackie's kenmerkende stemgeluid er bovenop, en hier en daar een Hammond orgel erdoor, voor wat extra sfeer. Dit keer staat er maar anderhalve ballad op. Na een rustige intro slaat Clockwork Mary ineens zonder fatsoenlijke overgang om, en daarna is All My Life het laatste rustpuntje. Verder gaat het gas vol open, met beukende nummers als Destiny's To Come en Come Back To Black. De productie is iets verbeterd ten opzichte van deel 1, maar niet in een grootte dat het een wereld van verschil is. Het geheel klinkt net iets helderder.

Wie na het luisteren van The Rise meer wil, kan The Neon God part 2: The Demise blindelings aanschaffen, want je krijgt een album wat er perfect bij past. Wie niets om het verhaal geeft en een album wil vol goed klinkende pure heavy metal, kan met alleen The Demise ook wel uit de voeten.

Tracklist:
1. Never Say Die
2. Resurector
3. The Demise
4. Clockwork Mary
5. Tear Down The Walls
6. Come Back To Black
7. All My Life
8. Destiny's To Come
9. The Last Redemption

Score: 80 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 26 september 2004

Meer W.A.S.P.:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.