Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Devilinside - Volume One
Jaar van release: 2004
Label: Century Media Records
Devilinside - Volume One
Uit de assen van de vrij bekende 90’s metalcore band Disembodied is nu Devilinside opgerezen. Eerder dit jaar kregen we (wel enkel te verkrijgen als import cd in Europa) al een voorproefje middels een 4-track EP die toepasselijk ‘Prelude’ was getiteld. Maar nu ligt het complete album dat wederom erg toepasselijk getiteld is (‘Volume one’), in de betere platenzaak vanaf 7 september.

Andersen, Byron, Gonzales en Van Heel spelen opvallende moderne metalcore en ze hebben hun composities bondig en direct gehouden zodat de 23 tracks de speelduur van drie kwartier maar net overtreffen. Buiten geweldige beuknummers als ‘Thirty months for nothing’ en ‘Conflicted conditioned’ krijgen we ook een aantal instrumentale tussennummers te verwerken. Op zich zitten er zeker enkele interessante tussenpassages tussen maar ze halen wel de vaart uit het schijfje. Beluister ‘Glass’ maar eens en oordeel zelf: geniaal of overbodig? Uiteindelijk vind ik dat die tussenstukken, die het geheel aan tracks tot 23 opschroeft, ervoor zorgen dat deze plaat toch wel een beetje vermoeiend wordt. De voortdurende wisselingwerkingen in spanning zijn uiteraard boeiend maar ook vermoeiend. De ‘echte’ nummers zijn echter allemaal van goede tot heel goede kwaliteit (luister maar eens naar het lekkere nieuwerwetse Napalm Death-achtige ‘California burning’) en soms heb je ook het gevoel dat je naar een nieuwe Relapse ontdekking zit te luisteren; en dat is uiteraard een groot compliment.

We kunnen dus blij zijn dat Andersen en Byron niet gekozen hebben voor een Disembodied-reünie maar dat ze kiezen voor een modernere aanpak die in 2004 wel erg welkom is. Mensen die erecties krijgen van de woorden metalcore, Relapse, beuken en muzikale afwisseling moeten dit op zijn minst een luisterbeurt geven. Op naar ‘Volume 2’!

Tracklist:
1. After The Prelude
2. Thirty Four Months For Nothing
3. Batan
4. Conficted Conditioned
5. Glass
6. Hangnail
7. New Years Day
8. California Burning
9. Dead Wrong
10. Tear The Veil
11. Confession
12 .Ignus Fatuus
13. Last Dying Wish
14. Bane Of Existence
15. Canyons
16. Vodkalung
17. Kiss The Cynic
18. Breathing Fearv
19. Transition I E Minor
20. Burden's Gift
21. Tortured
22. The Outlook
23. Outro

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 augustus 2004

Koop dit album in

Meer Devilinside:

[ Terug naar de Album Reviews ]