Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Cooper - Your Trip Begins Here
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Cooper - Your Trip Begins Here
Op het moment van schrijven wordt er in de klamme en donkere omgeving van de diepste kerker van een niet nader te noemen productiebedrijf een medewerker op brute wijze gewurgd. Met een stoffig en gestreept spandexbroekje welteverstaan, door niemand minder dan Jon Bon Jovi zelve. Die lul van een producer heeft namelijk gloednieuwe demo opnames van het nieuwe Bon Jovi album naar de cdbakker gestuurd, in plaats van de eerste demo van het Nederlandse rockbandje Cooper. En daarvoor moet 'ie hangen. Pech voor hem, gelukkig voor ons. Hebben wij weer een primeurtje, een sneak preview van het nieuwe Jovi-album, dat pas eind 2005 uitkomt.

De band lijkt een beetje de lijn te volgen van de recente cd "This Left Feels Right", meer ingetogen en gericht op een dertigplus-publiek. Bon Jovi zelf is weer prima bij stem. Op de semiballad 'Music From The Heart' is hij helemaal in zijn element, net als in de ballad Angel trouwens. In de stevigere nummers is hij wel zo af en toe een beetje zoekende naar het beste geluid.

Ik wil overigens niet beweren dat er niet gerockt wordt. In 'Backward Glance' en 'Let Me Out!!' gefet Jon's rechterhand nog even een slinger aan de distortionknop wat de songs zeker geen kwaad aandoet. Ik ben voor het komende album wel benieuwd of de band ook zonder Max Martin een wereldhit a la It's My Life kan schrijven, maar de demo zo horend denk ik dat de heren het wel in zich hebben.

En Cooper dan? Misschien duiken die opnames ook nog eens op, al kan het me weinig schelen. Zo geïnspireerd en veelbelovend als de nieuwe Bon Jovi kan het toch niet zijn. Ha!

Tracklist:
1. Music From The Heart
2. Who Is The One?
3. Backward Glance
4. Angel
5. Let Me Out!!

Score: 85 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 7 juli 2004

Koop dit album in

Meer Cooper:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rascul op 07-07-2004 om 11:58u

Gave recensie :lolup: