Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-08-2021

Go Ahead And Die - Go Ahead And Die
Jaar van release: 2021
Label: Nuclear Blast Records
Go Ahead And Die - Go Ahead And Die
Dat bij Max Cavalera de appel niet ver van de boom valt is al langer bekend. In de afgelopen jaren zagen we al meerdere releases waarop zijn (stief)zoons acte de présence gaven, op zowel Soulfly-albums als met eigen bands. Go Ahead And Die is het nieuwste product van familiebedrijf Cavalera, waarop Max samen met zijn jongste zoon Igor Amadeus laat horen heel nijdig te zijn over de gang van zaken.

Go Ahead And Die brengt een mix van death, thrash en hardcore met woede zoals we die ooit hoorden bij het fenomenale Nailbomb in de jaren negentig. En dit zijn tijden met genoeg bronmateriaal om een decennium aan boze metalsongs te kunnen schrijven: racisme, armoede, politiegeweld, politiek gekonkel en met de recente nieuwsbeelden in het collectieve geheugen gegrift laat het zich wel raden waar Truckload Full Of Bodies over gaat.

Deze boosheid wordt muzikaal omlijst door een elftal stompende tracks, die weliswaar niet uitblinken in originaliteit, maar zeker een luisterbeurt waard zijn. Niet in de laatste plaats vanwege het strakke drumspel van Zach Coleman van doomband Khemmis, die dit vader-zoonteam ritmisch bijstaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met zijn inbreng het tempo met regelmaat omlaag wordt geschroefd voor meerdere fraaie, doom-achtige passages. Het album krijgt hierdoor kleur op de wangen en dit komt het luisterplezier alleen maar ten goede.

Dit naamloze debuut van Go Ahead And Die is geen tijdloos album, maar past wel perfect in de tijden waarin wij leven. Een Cavalera-fix voor de fans en een alleraardigste death-thrashplaat voor de liefhebber, waarop het niet alleen rechttoe rechtaan beuken is, maar waarop ook zeker geen plek is voor subtiliteit. En dat kan gewoon heel lekker zijn.

Tracklist:
1.Truckload Full Of Bodies
2. Toxic Freedom
3. I.C.E. Cage
4. Isolated/Desolated
5. Prophet's Prey
6. Punisher
7. El Cuco
8. G.A.A.D.
9. Worth Less Than Piss
10. (In The) Slaughter Line
11. Roadkill

Score: 78 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 9 juni 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]