Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Signum Regis - Flag Of Hope
Jaar van release: 2021
Label: Beyond The Storm Productions

Signum Regis - Flag Of Hope

De ep Flag Of Hope van de Slowaakse power/melodieuze metalband Signum Regis is al sinds vorig jaar te streamen. Op veler verzoek volgt er een fysieke uitgave. Sinds bassist Ronnie König de band in 2007 begon, is de groep vrij stabiel en heeft deze zes langspelers uitgebracht. De enige grote wijziging is de wisseling van vocalist. Jota Fortinho is de derde zanger die de band rijk is. Deze extended play is de tweede studio-uitgave van Signum Regis die hij met zijn heldere, warme stem kleurt.

De ep kent enkele instrumentale tracks, twee covers en enkele nieuwe, traditionelere powermetaltracks. De rappe openingstrack Given Up For Lost trapt af met een welbekende oerkrijs door Fortinho, zoals al op zoveel platen in het genre te horen is. Het is een sterke, pakkende song met solo's op de juiste plaatsen, degelijk musiceren en goede vocalen. Het geluid is helder en alle instrumenten staan goed in de mix met een prominente plaats voor de swingende bas van bandleider König. De mastering is in handen van Jacob Hansen (onder andere Volbeat en Amaranthe).

De band maakt goede sier met een interpretatie van de Angra-klassieker Stand Away. De jonggestorven Angra-zanger André Matos is een klasse apart, maar Fortinho doet een goede poging om in zijn voetsporen te treden en schittert vooral in de refreinen.

Als geheel maakt Signum Regis indruk met de titeltrack en de beide instrumentale nummers. Tijdens Flag Of Hope krijgt Fortinho op vocaal gebied hulp van collega's die eerder een bijdrage hebben geleverd aan Signum Regis-albums, waaronder zanger van het eerste uur Göran Edman, Samuel Nyman en Matt Smith. Door diverse solopartijen en een fijne samenzang in de aangename, rijke refreinen wordt deze, eigenlijk redelijk standaard klinkende, melodieuze song naar een hoger niveau getild. De heldere gitaarsolo is daarnaast om je vingers bij af te likken. Diezelfde instrumentbeheersing komt terug in het emotionele, grotendeels instrumentale Amorenada. Tegen het einde verandert de track in een vocalise en wint deze aan overtuigingskracht.

De ep sluit flauw af met een interpretatie van het welbekende Ave Maria, dat Charles Guonod schreef bij een melodie van Bach. Leuk om het eens in deze vorm gehoord te hebben, maar na al het smakelijke dat ervoor zit, voelt het als mosterd na de maaltijd op deze sterke ep. Vooral de titeltrack maakt nieuwsgierig naar wat deze band nog meer in zijn mars heeft.

Tracklist:
1. Given Up For Lost
2. Stand Away (Angra-cover)
3. Voyage To The Distant Shores
4. Flag Of Hope
5. Tune Of War
6. Amorenada
7. Ave Maria (Bach/Guonod-cover, Bonustrack)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 14 mei 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]