Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Sloper - Sloper
Jaar van release: 2020
Label: Suburban Records

Sloper - Sloper

Drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) kunnen het al langer goed met elkaar vinden. Samen beginnen zij aan een nieuw, muzikaal avontuur: Sloper. Dat beide heren drummen is daarbij geen belemmering. Voor Zuiderwijk geldt immers hoe meer drummers hoe meer vreugd, getuige het project 2000 Drummers Aan Zee. Sloper wijkt nog verder af van de traditionele bandvorm door de afwezigheid van een bassist. Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en Fabio Canini zijn beiden gitarist. Shoulder neemt tevens de zangpartijen voor zijn rekening.

De ep Sloper is het eerste studiomateriaal van de band. De schijft telt vier nummers, waarvan Mind Melter en de Johnny Thunder-cover I'm Alive ook op de eerste, aanstaande langspeler terecht zullen komen. I Wanna Know en Shot Down zijn exclusief voor dit debuut.

Vanaf de eerste maten weet Sloper de juiste snaren te raken. Met een heerlijk warm live-in-the-studio-geluid kost het dit viertal weinig moeite om bluesrock te maken die diep gaat. Het gebrek aan een bas wordt gecompenseerd doordat de gitaristen afwisselend een basgeluid emuleren, afhankelijk van wie er bezig is aan een solopartij. Aan de zwaardere noten is dan ook goed gedacht. Het levert een fijne swing op tijdens Mind Melter en het retrodansnummer Shot Down. Het is lastig stilzitten tijdens de tweeënhalve minuut die laatstgenoemde duurt.

De openingstrack maakt een psychedelische indruk met sterke ritmiek (wat wil je ook met twee drummers), een bezwerende, repetitieve gitaarmelodie en een betoverende zanglijn vol echo tijdens het refrein. Shoulder toont zich de perfecte bluesrockzanger. Zijn warme stemgeluid is veelal voorzien van een effect en heeft een lekker rauw randje. De openingstrack eindigt met een uitbarsting van georganiseerde chaos. Het zou niet misstaan hebben op een van de albums van The Desert Sessions.

De overige songs hebben een traditioneler bluesrockkarakter. Uiteraard geldt dat voor de energieke Johnny Thunder-cover, maar ook voor de sexy, mellow track I Wanna Know, dat met een breekbare, hoge 'oo-hoo-hoo' in de zang voortkabbelt als het einde van een bijzonder aangename zomeravond.

Sloper presenteert vier ijzersterke, spannende songs die binnen hetzelfde genre passen, maar ook erg van elkaar verschillen. In de bandbiografie valt er te lezen dat rock-'n-roll dient om plezier te maken. Die gedachte hoor en voel je terug tijdens het beluisteren van deze ep.

Tracklist:
1. Mind Melter
2. I'm Alive (Johnny Thunder-cover)
3. I Wanna Know
4. Shot Down

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 4 juni 2020

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.