Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-09-2020

King Witch - Body Of Light
Jaar van release: 2020
Label: Listenable Records

King Witch - Body Of Light

Het uit Edinburgh afkomstige King Witch timmert sinds 2015 vooralsnog bescheiden aan de weg. Dat heeft wellicht iets te maken met een positionering in de doomhoek. King Witch brengt echter veel meer dan alleen een potje doom. Laat u daarom overtuigen door het tweede album Body Of Light.

Veelzijdigheid is het trefwoord waarmee je dit album het beste kan verwoorden. Stevige metal die alle kanten opschiet, waarbij de instrumenten net ietsje lager zijn gestemd dan gemiddeld. Zo heeft het titelnummer de nodige prog-elementen in zich en horen we bij Return To Dust voorzichtig wat folkinvloeden doorsijpelen. Solstice I / She Burns is het langste en langzaamste nummer waarbij doom gecombineerd wordt met wat bluesy momentjes, om met een forse tempoversnelling te eindigen.

Dat blijkt dan de ideale opmaat voor het furieuze, snelle en thrashy Witches Mark, waarbij het soleerwerk doet denken aan een zekere Eddie van Halen. Grote bonus bij dit alles is de zang van Laura Donnelly. Met haar krachtige strot kan ze ieder nummer prima aan en ook de incidentele hoge uithalen kunnen goed bekoren.

Met Body Of Light geeft King Witch een uitstekend visitekaartje af en is een doorbraak meer dan verdiend. Of die er ook daadwerkelijk gaat komen, ligt in uw handen. Liefhebbers van een pot stevige en gevarieerde metal kunnen Body Of Light blind aanschaffen.

Tracklist:
1. Body Of Light
2. Of Rock And Stone
3. Call Of The Hunter
4. Return To Dust
5. Order From Chaos
6. Solstice I / She Burns
7. Witches Mark
8. Solstice II
9. Beyond The Black Gate

Score: 88 / 100

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 3 juni 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]