Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-08-2020

Superhorror - Italians Die Better
Jaar van release: 2020
Label: Krach Records

Superhorror - Italians Die Better

Dood sinds 2005, zo luidt de biografie van deze Italiaanse groep. Ooit begonnen als Morphina en gereïncarneerd als Superhorrorfuck, heet het vijftal onder leiding van Edward J. Freak sinds 2016 Superhorror. Het kwintet produceert pretpunk en (happy) hardrock met morbide teksten en een horroraankleding. Denk dan aan typische shockrockthema's in het straatje van Alice Cooper, Lordi, Murderdolls en GWAR. Muziek die vermaakt en daarbij flirt met duistere vertellingen over zombies, bloed, seks of een combinatie daarvan. De albumtitel Italians Die Better is dan ook grappig bedoeld, maar komt erg ongelegen tijdens een wereldwijde pandemie die het geliefde thuisland zo ongenadig hard raakt. Al zal het me weinig verbazen wanneer juist deze titel in de huidige tijd extra aandacht genereert.

Baanbrekend zijn de doorgaans opgewekte, uptempo tracks geenszins. De songs zitten goed in elkaar en zijn kundig ingespeeld met een fijne, heldere productie, waarin alle instrumenten en de zang goed tot hun recht komen. Het wordt nergens bijzonder origineel, maar vermaakt wel. Dat is niet alleen te danken aan de pakkende rockmelodieën en het enthousiaste, schurende geschreeuw van Edward J. Freak, maar ook aan de aardige verwijzingen naar allerhande popcultuur. Zo zijn er diverse tekstuele en muzikale referenties aan bekende (pop)songs (Sultans Of Sin, Die As You Are) en de tune van de bekende Amerikaanse sitcom Happy Days (Happy Dead).

De kersen op de taart bewaart de lugubere bende echter tot het einde van de plaat met het ultieme feestnummer Graveyard Dolce Vita en het serieuzere, in het Italiaans gezongen duet Pensiero Violento. In de ruige samenzang met Irene Viboras toont de groep zich van een traditionelere, venijnige punkkant. Met Italians Die Better zorgt Superhorror voor leuk en aanstekelijk vertier. Prima muziek bij een avondje feestelijk griezelen.

Tracklist:
1. Italians Die Better
2. Average Horror Band
3. Sultans Of Sin
4. Happy Dead
5. Goat
6. Die As You Are
7. Six Feet Above Ground
8. L2D
9. Haitian Rhapsody
10. Graveyard Dolce Vita
11. Pensiero Violento (met Irene Viboras)

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 17 mei 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]