Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Rage - Wings Of Rage
Jaar van release: 2019
Label: SPV / Steamhammer Records
Rage - Wings Of Rage
Het Duitse heavymetaltrio Rage laat weer van zich horen na een welkome pauze van albumreleases. In 2016 verscheen The Devil Strikes Again, dat een jaar later al werd opgevolgd door Seasons Of The Black. Bandleider Peavy Wagner had wat te bewijzen met de nieuwe line-up van Rage, met Marcos Rodriguez op gitaar en Vassilios Maniatopoulos op drums. En dan hadden we in 2018 nog de release van het debuut van Refuge: Solitary Men, met Peavy en ex-Rage-leden Manni Schmidt en Chris Ephthimiadis in de gelederen. Fans van Rage konden dus wel even vooruit met deze drie uitstekende releases.

Ondertussen zijn de creatieve sappen van Peavy Wagner en co. nooit gestopt met stromen. Nog voordat we de tijd hadden om écht te kunnen snakken naar nieuw materiaal, wordt Wings Of Rage de wereld ingeslingerd. En dat is zeer welkom zo aan het begin van het nieuwe decennium. De meest recente line-up van Rage maakt muziek zoals in de begindagen van de band. Rage is echter niet oubollig geworden. Integendeel. De muzikanten laten op geslaagde wijze een traditionele sound in een modern jasje horen. Dat trucje heeft men op de nieuwe schijf niet verleerd.

De band heeft er een neusje voor om op de proppen te komen met vertrouwd klinkende songs die onderling genoeg variatie bieden. De eerste vijf tracks van Wings Of Rage knallen op gelijkwaardige wijze uit de speakers. Er wordt constant geschakeld tussen snelle en midtempo passages. Plots wordt er afgeremd met het orkestrale drieluik A Nameless Grave, Don’t Let Me Down en Shine A Light (de intro niet meegerekend). Het houdt de aandacht van de luisteraar op effectieve wijze vast. De twee rustige songs A Nameless Grave en Shine A Light vormen wel een erg groot contrast met de rest van het album, maar zijn desalniettemin het luisteren waard.

Het gas gaat er weer flink op met HTTS 2.0, de meest opvallende track van de plaat. Het betreft een remake van de Rage-klassieker Higher Than The Sky. Deze versie is stukken agressiever dan het origineel. Het lijkt wel alsof Sodom deze song heeft gecoverd! Dit had een prima afsluiting kunnen zijn van het album, maar met Blame It On The Truth en For Those Who Wish To Die krijgen we nog twee ouderwets goede tracks voorgeschoteld.

Het enige kritiekpunt is dan ook dat de tracklist beter uitgebalanceerd had kunnen worden door te eindigen met de orkestrale nummers en de Higher Than The Sky-remake. Maar dat is het dan ook wel. Wings Of Rage is wederom een uitstekende plaat die warm is aan te bevelen. Het zal mij benieuwen of Peavy dit hoge niveau de komende jaren blijft vasthouden.

Tracklist:
1. True
2. Let Them Rest in Peace
3. Chasing The Twilight Zone
4. Tomorrow
5. Wings Of Rage
6. Shadow Over Deadland (The Twilight Transition)
7. A Nameless Grave
8. Don`t Let Me Down
9. Shine A Light
10. HTTS 2.0
11. Blame It On The Truth
12. For Those Who Wish To Die

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 10 januari 2020

Koop dit album in

Meer Rage:

[ Terug naar de Album Reviews ]