Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Norther - Death Unlimited
Jaar van release: 2004
Label: Spinefarm Records
Norther - Death Unlimited
Het Finse Norther is een van de vele bands die een graantje van het enorme succes van Children of Bodom probeert mee te pikken en levert met "Death Unlimited" alweer het derde album af. Ik kan me het debuutalbum van de heren, "Dreams of Endless War", nog goed voor de geest halen. Aan de ene kant was er weinig aan te merken op de catchy, lekker in het gehoor liggende nummers, maar aan de andere kant was de band zo'n schaamteloze Children of Bodom-kloon dat het vrij moeilijk was het album écht serieus te nemen. Dat de weg van de minste weerstand niet altijd verkeerd hoeft te zijn, bewees de band met het uitstekende tweede album "Mirror of Madness", dat weliswaar nog steeds zwaar op de sound van Children of Bodom leunde, maar warempel ook nog een beetje eigen inbreng wist te tonen. Vooral de afwisseling tussen de nummers kwam de sound zeker ten goede op dat album. Het nieuwe album "Death Unlimited" is nog iets afwisselender dan zijn voorgangers, maar bevalt me desondanks niet zo goed als "Mirror of Madness".

Na de korte, overbodige intro "Nightfall" schiet Norther zeer sterk uit de startblokken met de heerlijke nummers "Deep Inside" en het titelnummer, die beide nauwelijks meer uit je hoofd te krijgen zijn en bol staan van de catchy melodieën en flitsende solo's. Deze twee nummers behoren dan ook zeker tot het beste dat Norther tot nu toe geschreven heeft. Jammer genoeg weet de band dat hoge niveau niet gedurende de rest van het album vol te houden. Het is zeker niet verkeerd dat men wat meer wil afwisselen en ook gekozen heeft voor wat rustigere nummers, maar vooral bij "Day of Redemption" en het nogal doelloze intermezzo "Beneath" slaat de verveling toch enigszins toe. Gelukkig zijn de overige nummers van een vrij constant hoog niveau en levert de band eveneens met "Vain" en afsluiter "Going Nowhere" enkele erg sterke nummers af.

Norther levert met dit derde album dus een afwisselend en professioneel album af, dat (uiteraard) fans van Children of Bodom zal weten te bekoren. Ook liefhebbers van bands als Kalmah en Mors Principium Est zullen geen miskoop doen met dit album. De status van Children of Bodom-kopie zal de band waarschijnlijk wel nooit helemaal kwijtraken, maar met de laatste twee albums heeft Norther mijns inziens in ieder geval bewezen ook eigen ideeën toe te kunnen voegen. Tenslotte is onorigineel niet per definitie slecht, anders konden we meer dan driekwart van de hedendaagse metalalbums op de schroothoop gooien. Jammer overigens dat we deze keer niet getrakteerd worden op een verrassende cover, zoals dat op de eerste twee albums wel het geval was (namelijk The "Final Countdown" van Europe en "Smash" van The Offspring).

Tracklist:
1. Nightfall
2. Deep Inside
3. Death Unlimited
4. Chasm
5. Vain
6. A Fallen Star
7. The Cure
8. Day of Redemption
9. Beneath
10. Hollow
11. Nothing
12. Going Nowhere

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 11 mei 2004

Norther - Death Unlimited
Reactie van fear effect 666 op 07-06-2004 om 19:32u
Score: 90 / 100

nie slecht

Norther - Death Unlimited
Reactie van 90 op 12-07-2004 om 19:38u

Gaaf album, inderdaad COB kloon, maar dat maakt niet uit. Klinkt zeer vet.

Norther - Death Unlimited
Reactie van Dimmu op 09-07-2005 om 12:11u

als ik Unleash Hell hoor denk ik toch niet meteen aan een COB-kloon hoor

Norther - Death Unlimited
Reactie van joost op 24-01-2011 om 09:03u
Score: 80 / 100

Children of bodom kloon? Wat een onzin!!
Inhoudelijk ben ik het verder wel eens met de review.
80 punten en de 2 voorgangers zijn idd nog beter.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.