Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Norther - Till Death Unites Us
Jaar van release: 2006
Label: Spinefarm Records
Norther - Till Death Unites Us
Het Finse Norther is altijd al een beetje als het kleine broertje van Children of Bodom gezien en hoogstwaarschijnlijk komt de band ook nooit meer van dat imago af. Hoewel op “Till Death Unites Us” – toch alweer het vierde album van de heren – niet meer zo schaamteloos geplagieerd wordt als op het debuut “Dreams of Endless War”, zorgt de bombastische, neoklassieke power metal met agressieve vocalen onwillekeurig altijd voor de vergelijking met de band van Alexi en co.

Met dit album worden geen nieuwe paden bewandeld. Spijtig genoeg is het materiaal niet interessant genoeg om het gebrek aan originaliteit helemaal te doen opheffen, waar dat bij “Mirror of Madness” en “Death Unlimited” wel nog lukte. Met “Throwing my Life Away” en “Drowning” opent de band weliswaar sterk als gebruikelijk, maar naarmate het album voortgaat, komen we hier en daar enkele vullers tegen die het gemiddelde niveau omlaag halen.

Vooral de nummers “Evil Ladies” (wat een belachelijke titel trouwens) en “Omen” zijn met recht matig te noemen, laatstgenoemde vooral wegens de misplaatste cleane zang. Met het hieropvolgende “Scream” en het wellicht nogal puberale, maar wél effectieve “Fuck You” (waarom ook niet, Overkill komt er ook mee weg) herpakt Norther zich gelukkig weer en ook de rest van het album is van een redelijk constant niveau.

Desondanks bevat “Till Death Unites Us” te weinig nieuws om van een echte topper te kunnen spreken, en bij een vierde album hoort een band zich toch wel wat verder te ontwikkelen. Productioneel en technisch gezien zit het allemaal uitstekend in elkaar en er staan ook zeker enkele prima nummers op dit album, maar desondanks zit er ditmaal niet meer dan een redelijke voldoende in. Grappig detail: het nummer “Norther” zit vol verwijzingen naar eerdere albumtitels en nummers.

Tracklist:
1. Throwing My Life Away
2. Drowning
3. Norther
4. Everything
5. Evil Ladies
6. Omen
7. Scream
8. Fuck You
9. Alone In The End
10. Die
11. Wasted Year
12. The End of Our Lives

Score: 70 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 23 februari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Justin op 23-02-2006 om 20:29u
Score: 75 / 100

Ik vind hem wel redelijk leuk, iets anders dan de eerdere albums. Maar op Bodom lijken zouden ze willen :)

Reactie van dikke negerlul op 18-03-2006 om 15:25u
Score: 78 / 100

strakke schijf! maar cob is beter