Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-09-2020

Thobbe Englund - Hail To The Priest
Jaar van release: 2019
Label: Metalville Records

Thobbe Englund - Hail To The Priest

Thobbe Englund liet met zijn voormalige metalkompanen van Sabaton tijdens de Judas Priest-cover All Guns Blazing al horen aardig overweg te kunnen met het materiaal van de metalgoden. De hoge uithalen van de multi-instrumentalist en vocalist benaderen die van Rob Halford aardig. Dat smaakt naar meer, zal hij gedacht hebben, want met Hail To The Priest covert hij met zijn eigen band maar liefst twaalf Priest- en Priest-gerelateerde nummers. Naast tien songs van de legendarische formatie bevat deze schijf er ook twee van Halfords band Fight.

Het blijft niet bij die verrassende keuze, want de selectie van Judas Priest-nummers is al net zo bijzonder. Englund kiest niet voor de geijkte klassiekers, maar waagt zich aan soms vergeten parels als Reckless, Before The Dawn en I'm A Rocker. Het spektakelstuk Blood Red Skies, eveneens van Ram It Down (1988), is ook van de partij. Interessant is ook de keuze voor Burn In Hell. Dit is een van de beste songs uit de periode dat niet Rob Halford, maar Tim 'Ripper' Owens de vocalen bij Judas Priest verzorgde. Het is helaas ook een tijd die door de gecoverde band live steevast wordt vermeden.

Englund gunt zichzelf behoorlijk wat muzikale vrijheden die vooral zijn terug te horen in diverse geluidseffecten en een stevigere instrumentatie. Het ruigere, hardere geluid geeft enkele van de klassiekers meer pit. Daarnaast toont de Zweedse alleskunner zich een bekwaam zanger, hoewel er behoorlijk wat effect op de zang zit en hij het vooral van de uitstekende, hoge uithalen moet hebben. Met betrekking tot de tragere, lagere regionen valt zijn soms zware accent op en lijken sommige zanglijnen bijna een persiflage in een poging zoveel mogelijk als Halford te klinken. Met enige regelmaat dringt de gedachte zich op dat het instrumentaal verdomde vet klinkt, maar interessanter zou zijn met de zang van de meester zelf. Reckless is daar een uitstekend voorbeeld van.

Toch brengen Englund en vrienden het er aardig vanaf. De interessante selectie klinkt energiek en heeft zeker iets van de flair van de oorspronkelijke versies. Het fantastische artwork mag bovendien niet onvermeld blijven. Hail To The Priest is een prettigere plaat dan het laatste originele werk van Englund.

Tracklist:
1. The Sentinel
2. The Ripper
3. Reckless
4. Immortal Sin
5. Hellbent For Leather
6. Burn In Hell
7. Blood Red Skies
8. Desert Plains
9. Between The Hammer And The Anvil
10. Into The Pit
11. Before The Dawn
12. I'm A Rocker

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 september 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]