Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Razorback - Animal Anger
Jaar van release: 2004
Label: Massacre Records
Razorback - Animal Anger
Razorback uit Zweden. Een supergroep naar eigen zeggen, met leden uit Vanize, Majesty en Company Of Snakes. Speelt Melodieuze Metal, ook naar eigen zeggen. Enthousiaste reacties op de promotionele kopieën, wederom naar eigen zeggen. Gelukkig mag ik als recensent daar een eigen mening aan toevoegen. Nietwaar?

Voorspelbaarheid is het sleutelwoord op dit eerste schijfje "Animal Anger". Ongeveer vijf seconden nadat ik op de play-knop gedrukt heb begin ik mee te neurieën met de intro van The Hymn en ik heb het verdomd nog goed ook. Beetje erg makkelijk, net als de zanglijnen en het refrein. Melodic Metal vind ik niet direct de meest geschikte benaming voor de stijl. Ja, er zitten Powermetalinvloeden in, maar het geheel neigt toch meer naar de poppy rock die Europe ten gehore bracht na hun gigantische doorbraak met The Final Countdown. Denk aan een album als Prisoners In Paradise. On And On is een ontzettend aanstekelijk nummer. Laat een figuur als Denniz PoP of Max Martin er z'n tanden in zetten en je hebt een top 40 hit.

Gaandeweg het album vordert slaat de poppy muziek om in de wat stevigere metal met wat NWOBHM invloeden. Mijn kleine beetje interesse en aandacht is dan al weggeëbt, want hoe strak en lekker in het gehoor liggend ook, het wordt gewoon saai. Qua spel, zang, songwriting, productie, mix of artwork is er niets op aan te merken. En daar ligt juist het heikele punt. Animal Anger is zo gelikt, dat de band geen eigen gezicht toont. Misschien is dit het ultieme bewijs dat 'perfectie' niet bestaat.

Tracklist:
1. The Hymn
2. One By One
3. A New King In Town
4. Kiss Of Death
5. Fire And Rain
6. Release Me
7. Lone Wolf
8. Eye Of The Storm
9. Bastard
10. Dead Man's Song

Score: 60 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 6 mei 2004

Koop dit album in

Meer Razorback:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Razorback - Animal Anger
Reactie van Een_Metalfan op 06-05-2004 om 15:49u

Ik vind ze niet slecht ze doen het best aardig moet ik zeggen. Dit is duidelijk wel powermetal. Alleen een beetje in de trant van HellOweeN's Pink bubbles go ape en Chameleon. Wel leuk maar voor eventjes

Razorback - Animal Anger
Reactie van Een_Metalfan op 06-05-2004 om 18:58u

wat is er mis met catchy metal?

Razorback - Animal Anger
Reactie van Bob op 07-05-2004 om 00:10u

Is voor homeaux.

Razorback - Animal Anger
Reactie van Een_Metalfan op 14-05-2004 om 08:44u

Misschien bespreek je dan wel de verkeerde muziek.