Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-01-2020

Beaten To Death - Agronomicon
Jaar van release: 2018
Label: Mas-Kina Recordings
Beaten To Death - Agronomicon
Even terug naar vorig jaar. In december verscheen namelijk Agronomicon, het vierde album van deze Noorse grinders. Het verleden heeft al bewezen dat grindcore uit die contreien vaak tot het neusje van de zalm behoort. Ook Beaten To Death wist met de voorgaande drie albums al de nodige aandacht op te eisen. Aan het opvallende, roze artwork zal het deze ronde in ieder geval ook niet liggen.

Na het optreden op Roadburn Festival in 2017 zullen er wellicht al enkele lezers bekend zijn met Beaten To Death. Verwacht een muzikale ratatouille die al vanaf de eerste seconden voor een desoriėnterende luisterervaring zorgt. Melodieuze grindcore schijnen de heren het zelf te noemen. Er is nondeju geen touw aan vast te knopen. Ja: het is vooral grindcore. Daarnaast horen we weliswaar ook veel noise, wat black- en deathmetalinvloeden en jazzy passages die als een saus zijn uitgegoten over het resultaat. Het kletterende basgeluid, de hoeveelheid distortion en de lage oergrunts brengen ook nog een extra crustcore-randje.

Het feest duurt met twaalf nummers slechts eenentwintig minuten. De teller komt tijdens deze ejaculaties zelden boven de twee minuten uit, maar de strakke uitvoering maakt een hoop goed. De vocalen en humoristische songtitels zijn zowel in het Engels als Noors. Kunt u het nog volgen? Mooi. Dan is Agronomicon een poging waard. De liefhebbers van eclectische herrie komen aan hun trekken bij Beaten To Death. Anderen doen er goed aan om deze release vooral aan zich voorbij te laten gaan. Origineel is het wel, maar ik zet vraagtekens bij de houdbaarheid op langere termijn.

Tracklist:
1. Grind Korn
2. Dere Er Herved Opplųst
3. Catch Twentyfvck
4. Bjųrnstjerne Ibsen
5. (Intro To The Next Song)
6. Agronomicon
7. Gå, Snuble, Bli Liggende
8. Extremely Run To The Hills
9. Boy George Michael Bolton
10. Havregubbens Dolk
11. Livet Tar, Og Livet Tar
12. Eternal Punished Septic

Score: 73 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 12 juli 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]