Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-05-2020

Vader - Thy Messenger
Jaar van release: 2019
Label: Nuclear Blast
Vader - Thy Messenger
Eind dit jaar zal Vader naar alle waarschijnlijkheid een opvolger uitbrengen van het sterke The Empire uit 2016. Dit is één van de weinige dingen die we vooralsnog weten over de twaalfde langspeler in de discografie van de legendarische Poolse band. Om het lange wachten voor de fans enigszins draaglijk te maken, wordt nu Thy Messenger uitgebracht; een ep waar elke death metal-aficionado wel mee uit de voeten kan.

Vader staat voor kwaliteit en dat wordt met deze release andermaal kort en krachtig duidelijk gemaakt. Met de nadruk op kort, aangezien de drie nieuwe composities Grand Deceiver, Emptiness en Despair gezamenlijk net de zes minuten aantikken. Maar binnen deze korte speelduur laten de Polen horen nog even genadeloos als altijd te zijn. Net als op The Empire zijn er overduidelijke thrashinvloeden, maar de hoofdmoot blijft de strakke death metal die aankomt als een snoeiharde klap op de bakkes. Dat is nou eenmaal waar de band het beste in is en waardoor deze al decennia lang tot de absolute top behoort.

De ep wordt gecompleteerd met een heropname van de titeltrack van het alom geprezen Litany uit 2000 en een verrassende cover van Judas Priest’s Steeler. Hoewel laatstgenoemde een beetje uit de toom valt, heeft Vader er toch een uitstekende death-’n’-rollvariant van weten te maken. Het is niet duidelijk of dit materiaal een voorbode is voor het naderende studioalbum, maar als dit wel het geval is, dan mogen de fans hier alvast reikhalzend naar uitkijken.

Tracklist:
1. Grand Deceiver
2. Litany
3. Emptiness
4. Despair
5. Steeler (Judas Priest-cover)

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 6 juni 2019

Koop dit album in

Meer Vader:

[ Terug naar de Album Reviews ]