Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Buckcherry - Warpaint
Jaar van release: 2019
Label: Century Media Records
Buckcherry - Warpaint
Buckcherry is een van de laatste sleazy hardrockbands uit de Verenigde Staten die met succes albums uitbrengt. Het titelloze debuut uit 1999 was een hit in het thuisland, terwijl het genre indertijd lang niet meer zo populair was als in de jaren tachtig. De band weet ook regelmatig het vasteland van Europa te vinden. Dus ook hier is Buckcherry geen onbekende. In 2017 heeft gitarist Keith Nelson zijn biezen gepakt, waardoor zanger Josh Todd het enige overgebleven oerlid van Buckcherry is. Daarnaast heeft Todd samen met andere gitarist Stevie D. het project Josh Todd And The Conflict in het leven geroepen.

Wellicht dat fans van Buckcherry voor het voortbestaan van Buckcherry hebben gevreesd. Josh Todd And The Conflict klinkt dan wel anders dan Buckcherry, toch klinkt het project heavy genoeg waardoor je zou kunnen denken dat het duo het ook zonder Buckcherry kan stellen. De fans kunnen opgelucht ademhalen, want met Warpaint is er gewoon weer een nieuw album op de markt. De bandleden zijn de studio ingedoken met Mike Plotnikof, de man die verantwoordelijk is voor 15 uit 2005. Dat album kent als hitsingle het pittige Crazy Bitch en was een groot succes.

Warpaint heeft alles in huis om opnieuw een grote groep hardrockers tevreden te stellen. Het album bevat puntige songs, smaakvolle gitaarsolo’s en heeft een gemotiveerde Todd op zang. Buckcherry rockt er lekker op los met nummers die uitstekend in elkaar zitten. The Alarm heeft een lekker groove met een fijne akoestische gitaarlick op de achtergrond. Bent is een vlugge headbanger, terwijl het opvolgende Radio Song als contrast een prima rockballade is. Het luchtige, uptempo Back Down heeft dan weer een prettig zomers sfeertje.

Elk nummer op Warpaint heeft duidelijk de volle aandacht gekregen van band en producer. Dat horen we graag. Ook de Nine Inch Nails-cover Head Like A Hole kan worden bestempeld als een geslaagd experiment. Ondanks dat het voor Buckcherry het achtste wapenfeit is, laat Warpaint een frisse indruk achter. Het is een fijne en gevarieerde hardrockplaat zonder zwakke momenten.

Tracklist:
1. Warpaint
2. The Alarm
3. Bent
4. Radio Song
5. Closer
6. Back Down
7. The Vacuum
8. No Regrets
9. The Hunger
10. The Devil's In The Details
11. Right Now
12. Head Like A Hole

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 23 maart 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]