Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Fusk - Few Successes, Many Attempts
Jaar van release: 2004
Label: Eigen beheer
Fusk - Few Successes, Many Attempts
Deze Amsterdamse band begon in 1996 onder de naam ‘Spaanse Kraag’. In 2002 veranderde ze die naam in Fusk (wat Filed Under SK betekent). Na twee demo cd’s en een paar bijdragen op verzamel cd’s is dit de eerste EP. Ze traden door de jaren heen al een honderd keer op en de muziek van de heren is ook al eens gedraaid bij alternatieve radiozenders zoals Kink FM.

De band zegt zelf beïnvloed geweest te zijn door bijvoorbeeld bands als At The Drive In, Incubus, Glassjaw en Tool. Ik zou daar graag nog de bandnaam Rage Against The Machine en het genre alternatieve rock bij toevoegen. Deze EP bevat 6 echte nummers, een introotje en een remix. De gewone nummers bevatten soms alternatieve harde gitaarakkoorden, rustig gitaarwerk, soms horen we samples en de DJ van de band scratcht ook af en toe. Kortom, een leuke cross-over mengeling.

De gewone nummers zijn vrij goed van niveau maar er staan nog geen echte krakers op dit schijfje. Ik heb soms het gevoel dat deze band nog stukken beter kan. De remix versie van het nummer ‘Trooper’ vind ik niet echt geslaagd. Ik heb helemaal niets tegen elektronica maar dan moet het wel goed zijn uitgevoerd en dat kan je niet zeggen van deze simpele remix. Daar had wel meer ingezeten. Niettemin, een leuk alternatief en modern EP’tje dan je voor 5 euro (inclusief verzendkosten!) bij de band kan bestellen.

1. P.O.T.C.
2. Zizi
3. Borderline
4. Synergy
5. End of..
6. 20 sec intro
7. 20 seconds
8. Trooper (remix)

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 1 april 2004

Koop dit album in

Meer Fusk:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Laus op 03-04-2004 om 21:10u

Hey gasten, Ik ken deze CD van jullie nog niet, maar ik hoop ze te horen als we weer eens samen optreden! Groeten van Laus/Haak van ViCTiM