Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

L.A. Guns - The Missing Peace
Jaar van release: 2017
Label: Frontiers Records
L.A. Guns - The Missing Peace
Nu Slash en Duff McKagan weer optreden met Guns N’ Roses, wordt er door fans reikhalzend uitgekeken naar een nieuw studioalbum. Of dat er van gaat komen, is nog maar de vraag. Uit het kamp van Guns N’ Roses is het op dat vlak angstaanjagend stil. Diezelfde fans hebben echter genoeg aan het nieuwe album van L.A. Guns. Met The Missing Peace heeft die band een album gemaakt dat het wachten op eventueel nieuw werk van Guns N’ Roses een stuk draaglijker maakt.

L.A. Guns is geen onbekende band voor de liefhebbers van Amerikaanse sleaze rock. De band heeft een rol gespeeld in de formatie van Guns N’ Roses. Axl Rose heeft nog een tijdje gezongen voor L.A. Guns en gitarist Tracii Guns speelde in de eerste incarnatie van Guns N’ Roses. De eerste drie albums van L.A. Guns zijn klassiekers in hun genre: het titelloze debuut (1988), Cocked & Loaded (1989) en Hollywood Vampires (1991). Het succes werd een halt toegebracht door de grunge, maar de band bleef bestaan. Helaas haalde L.A. Guns vooral het nieuws vanwege de constante line-up wisselingen, ruzies tussen ex-leden en het feit dat er op een bepaald moment twee versies van de band bestonden.

Zowel Tracii Guns als zanger Phil Lewis maakten jarenlang gebruik van de naam L.A. Guns. Al die tijd waren ze elkaars vijanden. Het is dan ook een wonder te noemen dat het tweetal vorig jaar de strijdbijl heeft begraven. Beide muzikanten staan weer samen op het podium en met The Missing Peace is er zelfs een nieuw studioalbum gemaakt. Tracii Guns was eigenlijk van plan een soloalbum op te nemen voor Frontiers Records. Toen hij Lewis betrok bij het schrijfproces, was het eigenlijk niet meer dan logisch om er een L.A. Guns-album van te maken.

Het album opent sterk met de vlotte rockers It’s All The Same To Me en Speed. Nummers die zich kunnen meten met de eerste drie albums, maar ook met Appetite For Destruction van Guns N’ Roses. Met A Drop Of Bleach en Sticky Fingers volgen nummers die meer experimenteel van aard zijn, maar na meerdere luisterbeurten steeds meer groeien. Na de prima ballade Christine volgt weer een reeks stampende rockers. Vooral Don’t Bring A Knife To A Gunfight ligt erg lekker in het gehoor.

Het album eindigt verrassend met twee orkestrale ballads, het titelnummer en Gave It All Away. Lewis pakt de gelegenheid aan om nog eens flink te schitteren op zang. En zo komt er een einde aan een meer dan geslaagde comeback van het duo Guns/Lewis. Het is een verrassend frisse plaat geworden met alleen maar goede songs. Dit is voer voor iedereen die zich hardrockfan noemt.

Tracklist:
1. It’s All the Same To Me
2. Speed
3. A Drop Of Bleach
4. Sticky Fingers
5. Christine
6. Baby Gotta Fever
7. Kill It Or Die
8. Don’t Bring A Knife To A Gunfight
9. The Flood’s The Fault Of The Rain
10. The Devil Made Me Do It
11. The Missing Peace
12. Gave It All Away

Score: 90 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 20 november 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]