Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2020

L.A. Guns - Live Ammo
Jaar van release: 2004
Label: Mausoleum Records
L.A. Guns - Live Ammo
De echte fans van de legendarische 80's band L.A. Guns moeten tegenwoordig goed opletten want er verschijnen de laatste tijd geregeld allerlei cd's van deze band. Zo verscheen er vorig jaar de best-of 'Golden bullets' (late Europese release van het alleen in Amerika uitgekomen 'Ultimate L.A. Guns'), er komt binnenkort (ook op Mausoleum Records) een re-release van een Tracii Guns soloplaat, er ligt momenteel een nieuwe L.A. Guns cd met covers op de markt (Mascot label) en vorige week vond ik dit 'Live Ammo' in de brievenbus. Na wat zoekwerk bemerk ik dat dit ook een eerste Europese release is van het alleen in Amerika uitgekomen 'A night on the strip' (2000).

Niet alle originele L.A. Guns leden zijn op deze plaat te horen maar Tracii Guns is er in ieder geval nog bij (maakt nu het mooie weer bij Brides of destruction). En dat maakt deze cd direct veel interessanter want meneer Guns behoort toch tot één van de beste sleazy rock gitaristen. Alle bandleden zitten opvallend in vorm en de veertien nummers tellende setlist bevat genoeg klassiekers zoals 'Sex action', 'Bitch is back', 'Over the edge', 'Ballad of Jayne' en 'Rip and tear'. Er zit een lekkere drive in het concert en de vertolkingen zijn vrij geļnspireerd. Het publiek is niet echt goed te horen maar je hebt eigenlijk toch nog wel goed het gevoel dat je naar een live plaat zit te luisteren.

Deze Europese release van 'A night on the strip' is dus zeker niet overbodig want het is gewoon een lekker live plaatje en het is leuk om die oude sleazy rock and roll nummers nog eens te horen. Op dit cd'tje valt niets aan te merken en ik kan het aanraden aan alle L.A. Guns fans maar ik hoop dat de heren hun website eens gaan updaten en is wat meer duidelijk aan de dag leggen qua cd-releases.

Tracklist:
1. Face down
2. Sex action
3. One more reason
4. Kiss my love goodbye
5. Bitch is back
6. Long time dead
7. Over the edge
8. Never enough
9. Nothing better to do
10. Guitar solo
11. Electric gypsy
12. Ballad of Jayne
13. Rip and tear
14. Untitled

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 6 juli 2004

Koop dit album in

Meer L.A. Guns:

[ Terug naar de Album Reviews ]