Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Eden's Curse - Eden's Curse Revisited
Jaar van release: 2017
Label: AFM Records
Eden's Curse - Eden's Curse Revisited
In 2007 verscheen het debuutalbum van de melodieuze metalband Eden’s Curse. Het was een verdomd goede plaat, zo schreef ik destijds in mijn recensie. Tien jaar later is het album opnieuw opgenomen door de huidige versie van de band. Zanger Michael Eden is er tegenwoordig niet meer bij en heeft zelfs een eigen band met de naam Eden’s Curse. De versie die hier wordt besproken heeft de Servische zanger Nikola Mijic in dienst. Hij voegde zich in 2013 bij de band en heeft twee studioalbums ingezongen. Nu is hij dus ook te horen op het debuutalbum.

Eerlijk gezegd is het mij een compleet raadsel waarom het nodig was om het debuut opnieuw op te nemen. Het album is geen klassieker in het genre geworden. En op het volle geluid was toen niks op aan te merken. Geluidstechnisch was het debuut zelfs hoogstaand te noemen. In dat opzicht verschilt het nieuwe Eden’s Curse Revisited nauwelijks van de versie uit 2007.

Ik zou ook niet weten wat de band anders had kunnen doen. Misschien had men het geheel een drogere productie of meer een live-gevoel kunnen geven. Maar dat past niet echt bij de symfonische stijl van Eden’s Curse. Alleen zanger Mijic is dus nieuw, maar zijn stem verschilt niet zo heel veel van Michael Eden. Een remaster van het debuut met nieuwe zang van de Mijic was eigenlijk wel voldoende geweest.

Toch zul je er geen buil aan vangen bij aanschaf van Eden’s Curse Revisited. Er zit namelijk een dvd bij die bestaat uit maar liefst achttien nummers. De show is opgenomen in een kleine zaal in de Schotse stad Glasgow. De dvd wordt aangeduid als een bootleg, omdat er maar twee camera’s zijn gebruikt. Het optreden is echter zo goed in beeld gebracht dat je geen moment denkt dat het een amateuristische opname is.

Daarom snap ik niet echt dat deze dvd niet als hoofdproduct is gekozen. De heropgenomen versie van het debuut had er dan als bonus bijgedaan kunnen worden. Maar goed, laten we dan maar doen maar doen alsof dit wel het geval is. Daarom zeg ik: voor fans een verplichte aanschaf vanwege de dvd.

Tracklist:

Album:
1. Book Of Life (Intro)
2. Judgement Day
3. Eyes Of The World
4. Stronger Than The Flame
5. The Voice Inside
6. After The Love Is Gone
7. Fly Away
8. What Are You Waiting For
9. Eden's Curse
10. Don't Bring Me Down
11. Heaven Touch Me
12. The Bruce (Intro)
13. Fallen King
14. We All Die Young

Bonus-dvd: Live In Glasgow - Official Bootleg

1. Symphony Of Sin
2. Break The Silence
3. Masquerade Ball
4. Black Widow
5. Trinity
6. Fly Away
7. Just Like Judas
8. Fallen From Grace
9. Jerusalem Sleeps
10. Guitar Solo
11. Time To Breathe
12. Rock Bottom
13. Devil In Disguise
14. Wings To Fly
15. No Holy Man
16. Unbreakable
17. Judgement Day
18. Evil & Divine
19. Angels & Demons

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 13 november 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]