Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zeremony - Soul Of The Zeremony
Jaar van release: 2017
Label: Eigen beheer

Zeremony - Soul Of The Zeremony

Het Duitse Zeremony kwam vorig jaar op de radar door zijn interessante, drie songs tellende debuut-ep Demo. Dat deze tracks in de ogen van de band nog niet helemaal af waren, is te concluderen uit die titel. Een jaar later is er een full-length-debuut, Soul Of The Zeremony, met daarop twee tracks van de ep. Zeremony zet met deze zeven songs een geluid neer dat gestoeld is op de (hard)rock uit de jaren zestig en zeventig. De groep bestaat uit zanger/gitarist Ilja Schneider, orgelspeler Daniel Schlör en drummer Frank Schauer.

Hoewel er genoeg retrorockbands actief zijn, is Zeremony een welkome nieuweling. De band doet op Soul Of The Zeremony vooral denken aan Deep Purple, The Doors en The Jimi Hendrix Experience. Waar vele retrobands met het orgelspel vaak voor een bombastische sound gaan, houden de mannen uit Beieren het eenvoudiger. De liedjes zijn minimalistischer qua insteek. Dit komt enerzijds door het feit dat Zeremony een trio is, en de daarbij horende beperkingen heeft, maar anderzijds lijkt het uitgeklede geluid een bewuste keuze. In de sterke opener Forever Damned valt het direct op dat Ilja Schneider een fijne, heldere stem heeft. Hij brengt zijn vocalen overwegend rustig, maar komt bij vlagen ook met harde, schrapende uithalen.

Dead Masquerades zet het album voort met een lekker in het gehoor liggend gitaarloopje. Schneiders wah-wah-gitaargeluid heeft hier een swingend, dansbaar karakter. Met zowel een gitaar- als een orgelsolo kent dit nummer de langste speelduur van het album. Wat opvalt, is hoe eenvoudig de liedjes in elkaar steken, maar toch blijven boeien. De band weet telkens aansprekende melodieën te creëren. De refreinen van She Sings A Song To Me en Oak Leaves maken aanvankelijk misschien niet veel indruk door het repetitieve karakter, maar blijken uiteindelijke ware oorwurmen te zijn. In de rockende track Down By The River gaat het tempo beduidend omhoog en is het genieten van het scheurende gitaarwerk, de snelle drums en het speelse orgelwerk. Where Have You Been? is een van de betere composities van dit album. De invloeden van Jimi Hendrix komen hier sterk naar voren. Het is een nummer dat uitnodigt tot een uitgebreidere live-uitvoering.

Soul Of The Zermony is een veelbelovend full-lengthdebuut. Compositorisch zijn er nog wel wat verbeterpuntjes. Zo mogen de songs nog wel iets vloeiender doorlopen. De liedjes zijn niet over-the-top retro. In plaats van bombast kiezen de Duitsers voor een intiem en warm retrogeluid. Live zullen deze songs waarschijnlijk nog beter uit de verf komen. Wanneer de Duitsers in ons land te aanschouwen zijn, is nog niet duidelijk. Tot die tijd biedt dit album in ieder geval voldoende vermaak.

Tracklist:
1. Forever Damned
2. Dead Masquarades
3. Running Blind
4. She Sings A Song To Me
5. Oak Leaves
6. Down By The River
7. Where Have You Been?

Score: 80 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 11 augustus 2017

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.