Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zeremony - Cosmic Dystopia
Jaar van release: 2019
Label: Eigen beheer

Zeremony - Cosmic Dystopia

Retrorockformatie Zeremony kwam twee jaar geleden erg leuk voor de dag met de eerste full-length Soul Of The Zeremony. De minimalistische, Deep Purple-achtige “organ driven rock” die de Duitsers maken, is dan nog niet helemaal perfect uitgewerkt, maar heeft zeker potentie. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is er een nieuwe, vijf tracks tellende ep Cosmic Dystopia.

Zeremony heeft in twee jaar tijd veel progressie geboekt. Praktisch alle kreukjes en deukjes van de debuutplaat zijn met deze ep gladgestreken. De songs staan nog steeds in het teken van opzwepende seventiesrock, waarbij de orgelpartijen een prominente rol spelen. De Duitsers zijn er vooral qua songwriting op vooruitgegaan. Space Odyssey, Darkness en Wasteland zijn uitstekende composities met veel dynamiek. In Darkness, Trapped en Wasteland is een meer moderner geluid te ontdekken. Dit geeft de songs een frisser elan.

Ook de vocalen van Ilja Schneider komen veel beter uit de verf in deze nieuwe songs. Hij heeft nog steeds het rauwe randje in zijn stemgeluid, maar hij zingt simpelweg veel beter. Daarnaast zijn de melodielijnen sterker en gevarieerder. Tenslotte is er nog een compliment voor de productie. Die klinkt perfect voor deze warme, opzwepende rockmuziek. Zeremony is een trio zonder bassist, maar het geluid komt allesbehalve dunnetjes over.

Cosmic Dystopia is een laagdrempelige plaat die je makkelijk opzet. Dit zijn vijf sterke tracks waarin Zeremony een moderne draai geeft aan seventieshardrock. Deze ep belooft veel leuks voor de toekomst.

Tracklist:
1. Space Odyssey
2. Sea Of Tranquility
3. Darkness
4. Trapped
5. Wasteland
Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 14 september 2019

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.