Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Beastmaker - Inside The Skull
Jaar van release: 2017
Label: Rise Above Records

Beastmaker - Inside The Skull

Een duistere telg van Black Sabbath en Danzig. Zo omschrijft zanger/gitarist Trevor Church zijn band Beastmaker. Met deze groep bracht Church in 2015 al de ep You Must Sin uit en in 2016 de eerste full-length Lusus Naturae. De elk-jaar-een-nieuwe-release-tendens wordt voortgezet met het dit jaar verschenen Inside The Skull. Op dit nieuwste album vertonen de Californiërs flink wat progressie, maar zijn er ook nog verbeterpunten.

Je zou de muziek van Beastmaker horrordoom kunnen noemen. De songteksten zijn namelijk veelal ontleend aan Hitchcock-achtige horrorfilms. Ook hebben de liedjes kenmerken van stonerrock, het jongere broertje van doom. Zo heeft de smaakvolle opener Evil One een lekker groovend karakter. In het eerste deel van de plaat is goed te horen dat er meer aandacht besteed is aan de composities. De stevige riffs staan nog steeds centraal, maar de songs hebben een duidelijke kop en een staart. In Heaven To Hell en Now Howls The Beast (waarin Lucifer-zangeres Johanna Sadonis als gastzangeres te horen is) is de progressie met name te horen in de overgangen in de composities en de gitaarsolo’s van Church.

De tweede helft van Inside The Skull (kant B voor vinylfanaten) is minder memorabel dan de eerste. Psychic Visions, Inside The Skull en Sick Sick Demon zijn geen slechte songs, maar duidelijk minder dynamisch dan de tracks van kant A. Met de prima songs Nature Of The Damned en Night Bird wordt voorkomen dat de tweede helft van de plaat uitloopt op een complete teleurstelling. Andere smetjes zijn de weinig gevarieerde zang van Church en de door de band zelf uitgevoerde productie. Het geluid van Inside The Skull is veel te luid, klinkt erg dichtgemetseld en doet bij vlagen afbraak aan het luisterplezier van deze plaat.

Inside The Skull brengt je als luisteraar in dubio. De meerderheid van de songs is absoluut het beluisteren waard. Toch zorgen de fillers ervoor dat de aandacht langzaam verslapt. Een perfect album is het niet. Desalniettemin scoort Beastmaker met Inside The Skull een ruime voldoende.

Tracklist:
1. Evil One
2. Heaven To Hell
3. Now Howls The Beast
4. Of Gods Creation
5. Give Me A Sign
6. Nature Of The Damned
7. Psychic Visions
8. Inside The Skull
9. Night Bird
10. Sick Sick

Score: 73 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 20 juli 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]