Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Interview: Steel Panther
Met Michael Starr en Lexxi Foxx
Door Tonnie
Geplaatst in september 2019

Heavy Metal Rules is de titel van het nieuwe album van Steel Panther. De Amerikanen zijn dus terug met een nieuwe lading schaamteloos plat vermaak. Deze zomer stond Steel Panther nog op Dynamo Metalfest in Eindhoven. In de kleedkamer, die was voorzien van diverse interessante attributen, sprak ik met zanger Michael Starr en bassist Lexxi Foxx over het nieuwe album, #metoo, Gene Simmons en nog veel meer.

Steel Panther

Dit is alweer jullie vierde show in Nederland dit jaar. Dat gaat best goed.

Lexxi: Het gaat zeer goed. We staan ook steeds hoger in de line-up. Nog even en we hebben krijgen betere kleedkamers. Dan zetten we er planten in zodat het er wat leuker uitziet.

Michael: De meiden houden van planten. Ze houden van dingen die groeien, als je begrijpt wat ik bedoel. En op dit bordje hier staat "smells like sushi" geschreven. Dat is een inside joke voor ons.

Lexxi: En deze handboeien zijn voor later vanavond. Daar doen we andere dingen mee. We zitten in een hotel hier vlakbij. Als de meiden dan weg willen, pak ik de handboeien...

Michael: Ik gebruik geen handboeien meer vanwege de #metoo-beweging. Veel te gevaarlijk.

Ik vroeg me al af waarom we nooit iets horen over jullie en #metoo.

Michael: Iedereen weet wat we doen en waarom we het doen. Er gebeurt bij ons niets wat daaraan gerelateerd is.

Lexxi: Wat is de #metoo-beweging?

Michael: Vrouwen die voor zichzelf opkomen.

Lexxi: Wat een onzin!

Michael: Omdat ze misbruikt zijn door een stelletje klootzakken. Wij zijn gewoon een metalband die plezier heeft. Alles bij ons is met wederzijdse goedkeuring. Wij willen het de vrouwen juist naar hun zin maken. Als iemand niet bij onze show wil meedoen, mogen ze weggaan. Als ze niet het podium op willen, hoeft het niet. Als ik iemand het podium optrek, vraag ik altijd of ze dat wel wil. En hoe oud ze is. Als ze boven de wettelijke leeftijdsgrens is, dan vraag ik of ze seks met of zonder condoom wil.

Lexxi: Sinds wanneer is dat gedoe gaande?

Michael: Dat begon ergens vorige week.

Lexxi: Ah, het is nog maar net. Daarom had ik er nog nooit van gehoord. Mogen vrouwen hier autorijden?

Natuurlijk. We zijn een enigszins ontwikkeld land.

Michael: De enige plek waar #metoo niet gaande is, is in Afghanistan.

Lexxi: Is dat waar ze hun gezicht moeten bedekken?

Michael: Ja.

Laten we het over jullie nieuwe album hebben: Heavy Metal Rules. Die titel spreekt wel voor zich. Maar waarom dan toch die titel?

Steel Panther - Heavy Metal Rules Lexxi: Wij zijn graag duidelijk in wat we doen. Je hebt van die bands zoals Ratt of Kiss, waarbij je niet gelijk snapt waar het over gaat. Neem nu de song Love Gun. Je moet de tekst echt bestuderen om erachter te komen waar Paul Stanley over zingt. Bij ons is dat niet zo. Bij ons is het duidelijk. Wij schrijven nummers als Asian Hooker. Dan snap je gelijk waar het over gaat. Weet je waar dat nummer over gaat?

Aziatische hoeren?

Lexxi: Precies! Maar sommige mensen snapten het voorheen nog niet altijd. Daarom willen we bij dit nieuwe album echt helemaal duidelijk maken waar het over gaat. Het gaat over heavy metal en hoe geweldig het is. Heavy metal rules! We vinden dat dit goed weergeeft hoe we zijn en waar we momenteel in onze carrire staan. We zijn al enige tijd bezig om heavy metal terug te brengen, dus welke titel is er dan geschikter dan Heavy Metal Rules? Als je van heavy metal houdt, waarom zou je dan niet deze plaat aanschaffen? De titel zegt precies waar het op staat.

De kreet zat ook al eens in de tekst van een nummer op een vorige plaat.

Michael: Ja. Ook op het podium roep ik het al jaren. "Heavy metal rules, we're bringing heavy metal back!"

En toen ontdekten jullie de scene in de documentaire Heavy Metal Parking Lot.

Lexxi: "Heavy metal rules! Everything else belongs on fucking Mars!"

Je kent het fragment inmiddels uit je hoofd.

Michael: Natuurlijk!

Lexxi: "Madonna? She's a dick!"

Maar dit klinkt ook als jullie persoonlijkste en meest romantische album tot dusver.

Michael: Jazeker. Gods Of Pussy is in feite gewoon een biografie van de band.

Wie van jullie is de echte 'god of pussy'?

Lexxi: Wij allemaal. Het is niet zo dat de een meer 'pussy' krijgt dan de ander. Wij houden van wat we doen. Veel meiden houden van wat we doen. Ook al worden we ouder, we zorgen dat we er goed uitzien. De andere jongens trainen veel in de sportschool. Ik doe het met plastische chirurgie en cocane.

Michael: Ik neem nieuwe tatoeages.

Lexxi: Michael heeft net weer een nieuwe laten zetten. Een prachtige. Je mag hem niet aanraken, hoor.

Zijn de teksten erg persoonlijk?

Lexxi: Alle teksten van elk nummer op elke plaat die we uitbrengen, zijn persoonlijk.

Michael: De teksten komen meestal voort uit...

Lexxi: Speakers.

Michael: Ja, je hoort ze uit de speakers. Maar de teksten komen meestal voort uit persoonlijke ervaringen. Maar meestal geven we er een grappige draai aan. Sommige dingen die we meemaken zijn niet altijd even grappig. Neem nu bijvoorbeeld Sneaky Little Bitch. Ik heb weleens een vriendin gehad die achter mijn rug om andere mannen neukte. Ik weet dus hoe klote dat voelt.

In Always Gonna Be A Ho zit de regel "your mouth tastes like Satchel's dick," dus ik vroeg me af hoe jij weet hoe zijn pik smaakt.

Michael: Nee nee, dat is slechts een grapje! Dan heb ik net een wijf geneukt en kom ik Satchel tegen en dan vraagt hij voor de grap hoe zijn pik smaakte. Want hij had die meid dan ook al eens gedaan.

Welk nummer op het album is het beste om het op te doen?

Lexxi: Dat is een lastige vraag.

Michael: Het hangt er vanaf met wie je neukt.

Lexxi: Helemaal waar! Want soms heb je vrouwen...

Michael: Sommige mensen houden van langzaam, dus daarvoor hebben we langzame nummers. Anderen houden van snel. Of van heel hard geneukt worden. Elk nummer op het album is dus wel geschikt hiervoor, maar het hangt af van je stemming.

Lexxi: Je kan een nummer van de plaat kiezen voor elke gelegenheid.

Michael: Het maakt ook niet uit of je een man bent en een vrouw wilt neuken, of als je homo bent en een man wil neuken. Of als je homo bent en het eens met twee vrouwen wil doen. Dat kan allemaal. De plaat is ook uitstekend voor orgien. En trio's.

Heb je er al een gehad op deze plaat?

Michael: Nog niet op deze tour. Maar het album is nog niet uit. Zodra de plaat uit is, gaat dat zeker gebeuren. Mijn laatste triootje is alweer even geleden. Ik denk dat het afgelopen juni een jaar terug is.

Gene Simmons claimt dat hij met meer dan vijfduizend vrouwen geslapen heeft. Zitten jullie al bij dat aantal in de buurt.

Lexxi: Ik niet. Dat zijn er echt heel veel. Ik heb niet zoveel tijd, hoor. De seks zelf kost niet altijd veel tijd, maar na afloop willen ze ook altijd nog knuffelen en praten. Dat is zo vermoeiend. Je kunt tegenwoordig ook geen tape meer over hun mond plakken, van wat ik over dat... eh, hoe noemde je dat daarnet?

Michael: #metoo

Lexxi: Dat dus. Nu moet je dus wel oppassen als je zoiets zou doen. Je kunt dus nooit zoveel vrouwen het bed in krijgen, want ze willen ook allemaal nog praten. Je kunt ze ook niet gelijk de deur uitzetten, want dan vinden ze weer dat je geen respect toont.

Michael: Maar wat is Gene Simmons' definitie van 'seks'? Is dat bij hem al als je hand in hand loopt? Dan heb ik al met ruim tienduizend vrouwen seks gehad.

Lexxi: Als hij elke week een vrouw zou neuken, dan zou hij vijftig vrouwen per jaar neuken.

Michael: 52.

Lexxi: 52. Ook goed. Dan komt hij nooit aan zoveel vrouwen. Dus moet hij er veel meer per week gehad hebben. Maar goed, hij is natuurlijk wel al heel oud, dus al veel meer kans gehad dan wij. Gene Simmons is trouwens ook niet echt handig. Je moet nooit opscheppen over hoeveel vrouwen je geneukt hebt, want dan wil de volgende die je tegenkomt niet meer, omdat ze weet dat je er zoveel geneukt hebt! Ik wil dat elke vrouw waar ik het mee doe, het gevoel krijgt alsof ze de enige voor me is. Oh, dat was natuurlijk ook niet slim van me om dat te zeggen.

Michael: Dat maakt niet uit. De vrouwen waar jij het mee doet, kunnen toch niet lezen.

Steel Panther

Overigens, Lexxi: wat zou er trouwens gebeuren als jij een keer je lipgloss kwijt zou zijn, vlak voor een optreden?

Lexxi: Paniek. Dat zou een ramp zijn.

Michael: We zouden hem dan op 'suicide watch' moeten plaatsen.

Lexxi: Dat is geen 'watch' als een horloge, hoor! Je kunt er geen tijd van aflezen. Maar iemand zou inderdaad op me moeten letten. Constant. Die gordijnen komen makkelijker naar beneden dan je zou denken. En ik kan messen verstoppen waarmee ik me zou kunnen verwonden. Ik doe hele geniepige dingen als ik me slecht of lelijk voel. En ook al plaatsen ze speciale gordijnen waarmee ik me niet kan ophangen, dan nog weet ik wel dingen te vinden waarmee ik stukjes van die gordijnen kan afsnijden, ze aan elkaar vastbinden en alsnog mezelf er mee kan ophangen.

Michael: Jij zou je zelfs met je eigen haar kunnen ophangen.

Lexxi: Waarom vertel je mij dat????

Michael: Je kan je haar afknippen en jezelf er mee ophangen.

Lexxi: Dat zou ik nooit doen.

Terug naar het album. Op 27 september komt Heavy Metal Rules uit. Wat doen jullie die dag?

Michael: Dan hebben we net een show gedaan in de Whisky-A-Gogo in Hollywood. Dat is de releaseparty. Daar komen veel mooie vrouwen.

Lexxi: En na afloop geeft Jeremy Renner een feestje voor ons. Dat wordt te gek. Maar Michael, jij moet ook meegaan. Anders ga ik niet.

Michael: Ik weet het nog niet hoor. Weet je wie Jeremy Renner is?

De acteur? Natuurlijk.

Michael: Hij is een vriend van Lexxi.

Lexxi: Nee, van ons allemaal.

Michael: Hij is een vriend van Lexxi en hij geeft na al onze releaseparties nog een feestje bij hem thuis. Maar daar wordt altijd heel veel drugs gebruikt en ik ben tegenwoordig clean.

O ja?

Michael: Ja. Al lang hoor. Het is denk ik alweer twee weken geleden dat ik voor het laatst gebruikt heb.

Jullie gaan ook vast weer op tournee als het album uit is.

Michael: Dat klopt. Eerst is er een Amerikaanse tournee, die tot november duurt. Ik geloof dat er in november ook nog een show in Duitsland is. Maar de normale Europese tournee is begin volgend jaar.

Steel Panther staat op 2 februari 2020 in TivoliVredenburg in Utrecht en op 4 februari in Trix in Antwerpen.

Meer:

[ Terug naar de Interviews ]