Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    1 december:
  • Insomnium en Omnium Gatherum
  • 2 december:
  • Árstíðir
  • Hällas en Gigatron2000
  • Insomnium en Omnium Gatherum
  • Sonata Arctica en Eleine
  • Wilson & Wakeman
  • 3 december:
  • Hangman's Chair
  • Heilung
  • 4 december:
  • Dool en Ggu:ll
  • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 01-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Brad Delson (Linkin Park) - 44
  • Chris Poland (Megadeth) - 64
  • Eric Bloom (Blue Öyster Cult) - 77
  • Ikey Owens (The Mars Volta)? - 47
  • Jochem Jonkman (Vanderbuyst) - 40
  • John Densmore (The Doors) - 77
  • Lorenzo Frascaroli (Tystnaden) - 40
  • Roger Peterson (Intwine) - 41
  • Steve Gibb (Black Label Society) - 48

Vandaag overleden:
  • Martin Sharp (illustrator) - 2013
  • Ray Gillen (Badlands) - 1993
  • Richard Coughlan (Caravan) - 2013
Concertreview

Uncle Acid And The Deadbeats en Spiders
Op 12 november 2015 in Effenaar, Eindhoven
Een review door Ruud
Foto's door Ruud
Het is GLOW in Eindhoven. Terwijl ik over de Fuutlaan fiets om bij de Effenaar te komen, moet ik regelmatig uitwijken voor het klootjesvolk dat van heinde en verre komt om naar gloeilampjes en beamers te kijken. Geen lichtjes voor mij, maar een band die je wil meenemen naar het Duistere Londen van Jack The Ripper. Uncle Acid And The Deadbeats mag zich herkansen na het erg matige The Night Creeper. Ik verwacht niet dat ik de plaat alsnog ga waarderen, maar een goede show is vast niet te veel gevraagd.

Dat het Zweedse Spiders het voorprogramma verzorgt, is een leuke verrassing. Ik volg de band al enige jaren, omdat ze tot voor kort deel uitmaakten van de paradestal van Crusher Records. Een knus en leuk labeltje dat het thuis is (of was) van Vidunder, Dean Allen Foyd, Troubled Horse en Blues Pills. Stuk voor stuk retro-rock dus en dat is bij Spiders niet anders. Wanneer ik de zaal binnenloop, is de band net begonnen. Zweedse bands hebben vaak de neiging om zich overdreven uit te dossen en vanavond maken met name de gitarist en bassist zich hier schuldig aan. Ik kan geen reden bedenken wat de truttige blauwe glittershirtjes aan het geheel toevoegen, maar de muziek is goed te doen. Spiders draait natuurlijk al enkele jaren mee en dat zorgt ervoor dat dit kwartet zeker niet uit een stel muurbloempjes bestaat. Met name frontvrouw Ann-Sofie Hoyles is een erg leuke verschijning. Ze staat regelmatig te swingen. Op plaat kan het me net niet overtuigen en live is dat niet anders, maar Spiders is allesbehalve een vervelende band. Bij vlagen laat dit viertal toffe dingen horen. Het is een prima optreden. Het aanwezige publiek verzamelt zich grotendeels achterin de zaal, maar geeft wel een applaus na ieder nummer. Blijkbaar hebben ze er toch net als ik van genoten.

Spiders @ Effenaar, Eindhoven, 12-11-2015

Er wordt snel omgebouwd voor de hoofdact. De zaal stroomt iets voller, maar het publiek blijft vooral achterin staan. Ik snap nog altijd die gereserveerdheid niet. Het is net een klas in het middelbaar onderwijs. De achterste plaatsen zijn bezet en enkele fanatiekelingen staan vooraan. Een paar mensen stappen moedig naar voren als de lampen uitgaan en Uncle Acid And The Deadbeats achter de coulissen vandaan komt. Er wordt geopend met Waiting For Blood, de eerste single van het nieuwe album The Night Creeper. Wie mijn recensie gelezen heeft, weet dat ik daar niet erg over te spreken ben en dus maak ik van de gelegenheid gebruik om wat plaatjes te schieten. Wat opvalt is dat het geluid vooraan erg slecht is. De zang is niet te horen. Op het podium ligt een notitiemap opengeslagen met de teksten en even vraag ik me af of er eigenlijk wel gezongen wordt. Kevin Starrs maant het publiek naar voren, maar ik besluit om wat naar achteren te gaan. Daar is het geluid een stuk beter.

Hoewel het publiek er anders over denkt, vind ik het een erg magere show. Uncle Acid And The Deadbeats speelt zonder overtuiging. Na twee en een half jaar van touren, waarbij ook nog twee platen uitgebracht werden, maakt de band een uitgebluste indruk. Ik zie de heren inmiddels voor de vierde keer, maar nog niet eerder heb ik Kevin Starrs zo matig horen zingen en is de algemene uitstraling ondermaats. De bassist is net een bobblehead en dat bolle kapsel van hem maakt dat er niet beter op. Op de frontman na, staat de band er nogal statisch bij. Plichtmatig wordt de set afgewerkt, waarbij de aandacht keurig verdeeld wordt over de vier platen die dit gezelschap inmiddels uitgebracht heeft. Het is zo’n saaie bedoening dat ik er enkele malen over denk om tussentijds naar huis te gaan. Er moet alleen wel een review geschreven worden en dat weerhoudt me van een vroege aftocht. Er is slechts één hoogtepunt en dat is I’ll Cut You Down. Het publiek lijkt zich over het algemeen wel te vermaken, maar het is tekenend dat het applaus en gejuich na afloop van deze kraker van Blood Lust met afstand het meest enthousiast is. Wanneer de heren andermaal van het podium stappen, voel ik vooral opluchting. Dat is een pijnlijke ervaring, want ergens heb ik nog wel een zwak voor Uncle Acid. Ik zal wel niet de enige zijn, want slechts een paar mensen schreeuwen om een extra toegift.

Uncle Acid And The Deadbeats @ Effenaar, Eindhoven, 12-11-2015

Setlist Uncle Acid And The Deadbeats:
1. Waiting For Blood
2. Mind Crawler
3. Murder Nights
4. Death’s Door
5. Poison Apple
6. 13 Candles
7. Pusher Man
8. I’ll Cut You Down
9. Crystal Spiders
10. Inside
11. Vampire Circus

Toegift:
12. Melody Lane
13. Desert Ceremony
14. Withered Hand Of Evil

Spiders @ Effenaar, Eindhoven, 12-11-2015

Reactie van iron_dennis op 17-11-2015 om 19:32u


Overschatte band.

Reactie van Lucas op 18-11-2015 om 11:28u


Hm, ik was erbij in Utrecht en herken me totaal niet in de recensie. Het kan natuurlijk zijn dat Utrecht gewoon een beter concert was, maar het geluid was daar ook verdomde goed en dan word je veel meer in de show gezogen. En uitgebluste indruk... UA is nooit de meest uitbundige band geweest, dat is ook niet echt de stijl. Bovendien vind ik de recensie wel erg karig in z''n oordeel over de muziek; gaat het daar niet om bij een optreden? Ik lees nu alleen maar dingen over uitstraling en bobbleheads, terwijl die bassist wel een aantal te gekke lijnen stond te spelen die de vorige bassist nog niet zo snel uit z''n snaren gepusht kreeg. Ergo, beetje een zeikrecensie Ruud.

Reactie van Bas op 20-11-2015 om 10:55u


geheel eens met Lucas; ben ook in Utrecht geweest en dat was een van de beste concerten die ik die jaar heb mogen meemaken (en de hele zaal was enthousiast)!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.