Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 01-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Brad Delson (Linkin Park) - 44
 • Chris Poland (Megadeth) - 64
 • Eric Bloom (Blue Öyster Cult) - 77
 • Ikey Owens (The Mars Volta)? - 47
 • Jochem Jonkman (Vanderbuyst) - 40
 • John Densmore (The Doors) - 77
 • Lorenzo Frascaroli (Tystnaden) - 40
 • Roger Peterson (Intwine) - 41
 • Steve Gibb (Black Label Society) - 48

Vandaag overleden:
 • Martin Sharp (illustrator) - 2013
 • Ray Gillen (Badlands) - 1993
 • Richard Coughlan (Caravan) - 2013
Concertreview

Vanderbuyst en Diablo Blvd
Op 11 oktober 2014 in 't Beest, Goes
Een review door Walter
Foto's door Tonnie

In het hart van het Zeeuwse Goes huist 't Beest, een intiem poppodium en filmhuis dat op zaterdag 11 oktober het toneel is voor een optreden van Vanderbuyst. Ze krijgen daarbij ondersteuning van het Belgische Diablo Blvd. Het is een week van feest voor beide bands, want Vanderbuyst presenteert met deze show hun dagverse nieuwe plaat At The Crack Of Dawn aan rockminnend Zeeland en Diablo Blvd heeft zojuist een contract getekend met het grote metallabel Nuclear Blast. Of deze blijde gebeurtenissen ook leiden tot een daverende serie optredens is de grote vraag.

Diablo Blvd opent net na negen uur met muziek van hun meest recente album Follow The Deadlights dat eerder dit jaar is uitgekomen. Dat was een aardige plaat met een lekker vet geluid, maar waar toch ook het een en ander op aan te merken viel. Zoals vanavond blijken zal, weet Diablo Blvd vooral live te overtuigen en lijkt het studiomateriaal wel bijzaak, want wat zetten de heren een show neer. Ondanks een valse start waarbij het geluid van de band bij aanvang veel te hard is, terwijl zanger Alex Agnew helemaal niet te horen is, valt er op de set die volgt niets aan te merken. De mannen hebben een geweldige stage presence en weten het aanvankelijk tamme publiek al snel voor zich te winnen met sterke, heerlijk zware gitaarriffs, uitstekende zang van Agnew en de nodige grappen om het publiek dichter bij het podium te krijgen. Het is een groot feest en hoewel de meeste aanwezigen niet bekend zijn met de muziek van onze zuiderburen, ontstaat er naarmate de set vordert een heuse pit en wordt er gejuicht en gejoeld.

Diablo Blvd @ 't Beest, Goes, 11-102-2014

Van alle drie de albums komen er nummers voorbij. Opvallend is dat vooral het trage materiaal van de laatste plaat veel ruiger en ook veel beter klinkt dan op plaat. Daar waren een aantal van de herhalingen soms wat te veel en had je de refreinen na een paar keer wel gehoord. Live kun je er echter geen genoeg van krijgen. Diablo Blvd geeft je het gevoel dat je met duizend man sterk van ze staat te genieten tijdens het grootse Rise Like Lions. 't Beest is goed gevuld, maar dat aantal zal er nooit in passen. Daar schuilt dan ook de kracht van deze mannen. De band geeft zich volledig en weet moeiteloos te overtuigen. Het is voor elke liefhebber van het harde genre dan ook een aanrader, want hun invloeden haalt de groep uit alles wat ze zelf te pruimen vinden; van energieke hardrock tot brute hardcore. Wanneer je dit vijftal bezig ziet, is het geen wonder dat ze zijn opgepikt door Nuclear Blast en hoop je van harte dat ze het ver gaan brengen. Dit is een groep waar je voor terug komt.

Diablo Blvd @ 't Beest, Goes, 11-102-2014
Diablo Blvd @ 't Beest, Goes, 11-102-2014

Na die spetterende opener ligt de lat voor Vanderbuyst hoog. Het drietal betreedt na een iets te lange pauze enthousiast het podium en krijgt een even enthousiaste reactie terug van het publiek. Het is duidelijk dat iedereen zin heeft in een Vanderbuystfeestje. Net als bij Diablo Blvd scheelt er aanvankelijk wat aan het geluid, maar dat is gelukkig snel verleden tijd. De songs volgen elkaar in rap tempo op. Zanger en bassist Jochem Jonkman is als zanger minder sterk dan Alex Agnew van Diablo Blvd, maar compenseert dat met een zeer aanstekelijk enthousiasme, terwijl gitarist Willem Verbuyst de ene na de andere spectaculaire solo presenteert.

Vanderbuyst @ 't Beest, Goes, 11-102-2014

De nieuwe songs passen moeiteloos tussen het eerdere materiaal, en hoewel het nieuwe album op plaat me nog niet helemaal heeft weten te overtuigen, werkt het live uitstekend. Alleen het ietwat trage Lost In Discotheques blijft een wat vreemde eend in de bijt. Een pakkend nummer als Walking On Tightrope is echter exemplarisch voor de groep en de muziek die ze maken. Het lekkere refrein, goed gitaarwerk en scherpe ritme zet direct aan tot bewegen en dat is dan ook wat er tijdens de show in Goes gebeurt. Uiteraard blijven publieksfavorieten als Traci Lords niet achterwege.

Vanderbuyst @ 't Beest, Goes, 11-102-2014

Vanderbuyst stelt ook in 't Beest niet teleur met een set van iets meer dan anderhalf uur. Het is een van die bands waar je zonder twee keer te hoeven nadenken naar toe kunt gaan en de garantie hebt van een leuke avond. De combinatie van Diablo Blvd en Vanderbuyst is in oktober en november nog een aantal keren te zien op diverse plaatsen in Nederland en België.

Vanderbuyst @ 't Beest, Goes, 11-102-2014
Vanderbuyst @ 't Beest, Goes, 11-102-2014

Reactie van Rens op 13-10-2014 om 21:15u


Dat het maar gauw 31 oktober is dan!

Reactie van een Metalfan op 15-10-2014 om 08:42u


Jeetje....ben er ook geweest maar had toch een heel andere indruk van het geheel. Diablo Blvd viel gewoon vies tegen in verhouding met de festival optredens en Vanderbuyst heeft ook wel eens een vettere show gegeven. Leuk was het wel maar om nou te stellen dat heel de tent uit zijn dak ging is wel wat overdreven.

Reactie van een Metalfan op 23-10-2014 om 15:42u


Diablo was beregoed als opener (vette stadionmetal) en Vanderbuyst speelde juist tijdens nieuwe nummers bloedstollend mooie solo''s. Publiek in Zeeland is echter wat tammetjes...of daar nou Brant Bjork staat te knallen, the Devil''s Blood de pannen van het dak speelt of Angel Witch hun befaamde hit Angel Witch spelen. Meezingen en bleren zit er daar niet in....maar men vermaakte zich prima.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.