Pit
Enquête

Welke gemaskerde of geschminkte artiest ziet er het gaafst uit?

Alice Cooper
Behemoth
Buckethead
Carach Angren
Cradle Of Filth
Dimmu Borgir
Ghost
Gwar
Heilung
Hell
Immortal
Imperial Triumphant
King Diamond
Kiss
Lordi
Mayhem
Mgła
Mortiis
Mudvayne
Mushroomhead
Powerwolf
Satyricon
Slipknot
Turisas
een andere uitgedoste act, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    1 februari:
  • Bullet For My Valentine, Jinjer en Atreyu
  • Life Of Agony en Prong
  • 2 februari:
  • An Evening With Knives en Der Mancha Red
  • For I Am King en Another Now
  • 3 februari:
  • Faceless Entity en Morvigor
  • For I Am King
  • Grind Over Den Haag
  • Harakiri For The Sky, Schammasch en Groza
  • Undawn, Grown Cold en Reality Spill
  • Wormrot en Cnnctn Lst
  • 4 februari:
  • Drachten Deathfest
    met o.a. Pestlence, Cancer, Master en Wormrot
  • Dying Fetus, Nasty, Frozen Soul en Cabal
  • Harakiri For The Sky, Gaerea en Schammasch
  • Scumbash
  • 5 februari:
  • For I Am King, Another Now en Reformist
  • Kataklysm, Soilwork en Wilderun 
  • Leprous, Monuments en Kalandra
  • Slapshot, Death Before Dishoner, Risk en American War Machine
    1 maart:
  • Brutus, Psychonaut en Doodseskader
  • Electric Callboy
Kalender
Vandaag jarig:
  • Marco Kautonen (Sethian) - 46
  • Oliver Grbavac (Fleshcrawl) - 41
  • Ron Welty (The Offspring) - 52
  • Urs Fischer (Felony) - 49

Vandaag overleden:
  • Jon Zazula (Megaforce Records) - 2022
Concertreview

Machine Head, Bring Me The Horizon, DevilDriver en Darkest Hour
Op 28 november 2011 in 013, Tilburg
Een review door Tonnie
Foto's door Tonnie
Unto The Locust ligt sinds half oktober in de winkels, waarna Machine Head begon aan wat waarschijnlijk weer een lange touringcyclus gaat worden. Met Bring Me The Horizon, DevilDriver en Darkest Hour trekt de Amerikaanse band door Europa, waar op een zonnige maandag in november 013 in Tilburg wordt aangedaan.

Het is nog vroeg als Darkest Hour begint. Half zeven ongeveer, waardoor de zaal ook nog maar mondjesmaat gevuld is. Dat weerhoudt de mannen er niet van om hun volle 100% te geven. Ondanks dat Darkest Hour al bijna net zo lang meegaat als de headliner van de avond, is het de band nooit gelukt om door te breken. Vanavond wordt pijnlijk duidelijk waarom. De nummers mogen dan wel een fikse dosis agressie bevatten, toch zijn ze smoelloos en weinig pakkend. Het aanwezige publiek komt dan ook niet echt lekker los, afgezien van de drie-mans pit.

Darkest Hour @ 013, Tilburg, 28-11-2011
Darkest Hour @ 013, Tilburg, 28-11-2011

DevilDriver is zo'n band die naar mijn mening iets te vaak als voorprogramma op tour is, waardoor we altijd maar een half uurtje hiervan kunnen genieten. Zo ook op deze avond. Deze band weet wèl de connectie met het publiek te maken, waardoor al snel een redelijke pit ontstaat. Natuurlijk vraagt frontman Dez Fafara om een circlepit, die hij dan ook krijgt. Het ruime half uur dat de band speelt wordt gevuld met ondermeer twee nummers van de jongste telg Beast (You Make Me Sick en Dead To Rights), met op het einde twee publieksfavorieten: I Could Care Less en Clouds Over California. Als opwarmer heeft DevilDriver z'n taak in ieder geval wel goed gedaan, want het wordt behoorlijk warm op de vloer voor het podium.

DevilDriver @ 013, Tilburg, 28-11-2011
DevilDriver @ 013, Tilburg, 28-11-2011

Vreemde eend in de bijt op deze avond is Bring Me The Horizon. De band is populair bij de jeugd, maar het oudere volk kan er vaak weinig mee. Toen ik ze een jaar of twee terug op Wâldrock zag viel het optreden me best mee, maar vanavond blijf ik me afvragen waarom deze band op deze tour staat. Daar waar Darkest Hour nog wel goed past bij Machine Head en DevilDriver, brengt Bring Me The Horizon metalcore die vanavond niet op z'n plek is. Zang en muziek lijken bij deze band van elkaar te zijn losgekoppeld, en alles wordt totaal niet boeiend gebracht. Het publiek is dan ook een stuk rustiger dan bij DevilDriver. Spaart men de krachten voor Machine Head?

Bring Me The Horizon @ 013, Tilburg, 28-11-2011
Bring Me The Horizon @ 013, Tilburg, 28-11-2011

Die krachten heeft men namelijk wel nodig, want Machine Head komt, ziet en overwint. Al enkele jaren lang behoort deze band bij de top van de huidige metalwereld, en vanavond laat men horen en zien waarom. Machine Head is in bloedvorm. De pauze na de lange tour voor het vorige album The Blackening heeft de band veel goed gedaan, want met een klapper van een album op zak staat de band met nog meer zelfvertrouwen op het podium van 013. De kracht die de band uitstraalt is al vanaf de opening van I Am Hell voelbaar, en het publiek weet direct dat het een heftige show tegemoet gaat.

Machine Head @ 013, Tilburg, 28-11-2011
Machine Head @ 013, Tilburg, 28-11-2011

Het geluid deze avond is niet verkeerd, en ook qua licht is het bij Machine Head een stuk beter dan bij de andere bands. De show wordt verder nog wat opgeleukt doordat er af en toe wat videobeelden achter de band geprojecteerd worden. En door het goede geluid is het genieten. De pit is dan ook weer vrij heftig, wat natuurlijk bij een Machine Head show hoort. Net zo voorspelbaar als de pit, is ook de setlist. Natuurlijk komen Old, Ten Ton Hammer, Imperium en Aesthetics Of Hate voorbij, en Halo en Davidian in de toegift. De enige verrassingen zijn de nummers van de nieuwe cd, waarvan er maar liefst zes van de zeven gespeeld worden. Eigenlijk deert het niet dat er een vrij veilige setlist gekozen is, want we weten nu wel al dat Machine Head het komende jaar vast nog wel een keer terugkomt, met wat andere nummers. Want vanavond in 013 was het gewoon weer bijna twee uur genieten, en dat vraagt om meer.

Machine Head @ 013, Tilburg, 28-11-2011
Machine Head @ 013, Tilburg, 28-11-2011

Setlist Machine Head:
1. I Am Hell (Sonata in C#)
2. Be Still And Know
3. Imperium
4. Beautiful Mourning
5. The Blood, The Sweat, The Tears
6. Locust
7. This Is The End
8. Aesthetics Of Hate
9. Old
10. Darkness Within
11. Bulldozer
12. Ten Ton Hammer
13. Who We Are

toegift:
14. Halo
15. Davidian

Machine Head @ 013, Tilburg, 28-11-2011

Klik op de foto's voor grotere versies

Pitfest

Reactie van een Metalfan op 07-12-2011 om 19:53u


klote emos bmth

Reactie van venom op 07-12-2011 om 20:32u


Goede recensie, ontbreekt alleen nog aan dat het geluid van bmth werkelijk verschrikkelijk slecht was, net als de band overigens...

Reactie van Chris op 07-12-2011 om 22:12u


zes nieuwe nummers van de cd ipv 5 ;) goede show

Reactie van Bloody Nails op 07-12-2011 om 23:26u


Vond het een top avond ondanks dat BMTH speelde.
Ik heb zelf Machine Head nog nooit live gezien dus het was weer een vette ervaring voor mij!

Reactie van een Metalfan op 08-12-2011 om 07:56u


Jammer dat BMTH zo nodig ook mee moest komen...

Reactie van Barnacle Bill op 08-12-2011 om 13:04u


Inderdaad, dat mensen Bring Me The Horizon leuk vinden okee, dat mag, smaken verschillen etc. etc. Maar ze waren wel echt een misplaatste act die avond!

Reactie van Rens op 16-12-2011 om 12:29u


Gezien de metal die Machine Head maakt, heb ik over Bring Me The Horizon een ding te zeggen.

Hou op met denken professioneel te zijn!

Heb beelden bekeken van die klote emo''s, en het zag er gewoon echt slecht uit!!

Reactie van Klazebaas op 20-12-2011 om 11:48u


Nu ben ik niet bepaald een fan van het onsamenhangende pubergekrijs van BMTH maar een aantijging als "Hou op met denken professioneel te zijn" is om te janken zo stomzinnig. Zeg dan gewoon niets. Het internet, zo vol met volslagen randdebielen..

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.