Pit
Enquête

Wat is het beste nummer voor in de sportschool of bij de ochtendgymnastiek?

AC/DC – Thunderstruck
Battle Beast – Scarface (Push It To The Limit)
Cannibal Corpse – Hammer Smashed Face
Drowning Pool – Bodies
Eskimo Callboy – Pump It
Firewind – Maniac
Grailknights & Joakim Brodén – Pumping Iron Power
Guns N' Roses – Welcome To The Jungle
Iron Maiden – Run To The Hills
Judas Priest – Painkiller
Linkin Park – Bleed It Out
Mastodon – All The Heavy Lifting
Megadeth – Sweating Bullets
Meshuggah – Bleed
Metallica – Enter Sandman
Mötley Crüe – Kickstart My Heart
Motörhead – Ace Of Spades
Pantera – Walk
Rage Against The Machine – Bulls On Parade
Static-X – Push It
Survivor – Eye Of The Tiger
System Of A Down – Bounce
Van Halen – Jump
Wind Rose – Diggy Diggy Hole
een andere workoutsong

[ Uitslag | Enquêtes ]

  29 maart:
 • W.A.S.P.
 • Wiegedood
 • 1 april:
 • Charlotte Wessels
 • Desert Storm, Terziele en Radeloos//Ziedend
 • Grindhoven, met o.a. Gutalax en Birdflesh
 • 2 april:
 • Autarkh en Inferum
 • Unearth, Misery Index en Year Of The Knife
 • 3 april:
 • No Fun At All
  28 april:
 • Aephanemer
 • Cobra The Impaler, Bark en Hippotraktor
 • Graveyard en Kadavar
 • Metallica Amsterdam Takeover
 • Neverus, Sisters Of Suffocation en Vanaheim
 • Temple Fang en Baklawai
Kalender
Vandaag jarig:
 • Ari Nissilä (Catamenia) - 51
 • Daniel Cardoso (Anathema) - 42
 • Douglas J. Sylvia (Fear Of God) - 58
 • Enrico Canu (Heimdall) - 37
 • Erick Avila (Six Magics) - 44
 • John Evan (Jethro Tull) - 75
 • Nathanaël "Nath" (Anachronia) - 39
 • Ol Drake (Evile) - 39
Concertreview

Obituary, Samael en Maroon
Op 7 januari 2006 in Boerderij, Zoetermeer
Een review door Remco
Foto's door Armand
Op een koude winteravond als deze zou men het liefste de tv aanknallen, een pot bier erbij nemen, enige zakken chips verorberen en de verwarming nog eens wat meer open draaien. Deze avond wordt dat echter door ondergetekende en een selecte groep even opzij gezet om een stevige pot herrie aan te kunnen horen in de gemoedelijke sferen van de Boerderij in Zoetermeer, alwaar Obituary, Samael en Maroon hun kunsten vertonen op hun tweede tourdag.

Qua diversiteit is er deze avond absoluut geen reden tot klagen. De enige domper voor velen zal waarschijnlijk de schade zijn geweest die men op het postkantoor danwel aan de kassa opgelopen had voor deze package. Ondanks dat stroomt de zaal naarmate de avond vordert langzaamaan aardig vol. Doordat men aan het begin van de tour zit hebben alle bands nog volop de adrenaline door het lichaam stromen en dat is zeker te merken als we het hebben over de opener van de avond; Maroon. Deze Duitse hardcore/metalcore band heeft al diverse tournees op verschillende continenten gemaakt met onder meer Agnostic Front, Hatebreed en Heaven Shall Burn. Nummers als Reduced to Ashes, Endorsed By Hate en enkele nummers van hun binnenkort te verschijnen album ‘When Worlds Collide’ passeren de revue in het half uurtje tijdsbestek wat ze hebben gekregen. Aan hun enthousiasme zal het zeker niet gelegen hebben, maar nieuwe zielen winnen deze avond werd geen gemakkelijke klus. Het publiek is nog druk bezig met munten inslaan of begeeft zich allereerst naar het café, waardoor er hier en daar nog wel een applaus of gejuich uit de zaal wil komen, maar daar blijft het dan ook voornamelijk bij.

Maroon

Na deze band komt de wind uit een hele andere hoek waaien. Ondanks de grote omslag die Samael enkele jaren geleden heeft gemaakt blijft de band opduiken op diverse Europese tournees met andere acts en laat ook vanavond menig toeschouwer opkijken van hun elektronische/industrial mix. De combinatie van keyboards en drums is leuk, maar gezien het feit dat alle nummers aan een stuk langskwamen en ik niet bekend ben met hun tegenwoordige stijl was het moeilijk om hier de draadjes aan elkaar vast te knopen. Het geluid ligt aardig in het gehoor en actie is er wel degelijk aanwezig. Gezien de drukte in de zaal en de tevredenheid van aardig wat mensen kan de band dan ook tevreden terugkijken op deze avond.

Samael

Het was echter duidelijk te merken waar verreweg de meeste mensen deze avond voor kwamen, Obituary. Nog altijd op de promotietour van hun vorig jaar verschenen album Frozen In Time laat de band zien dat men niet hoeft te vrezen voor ouderdomsverschijnselen bij de DM-iconen. John Tardy is behoorlijk actief en Allan West wil zowaar ook nog een stap voorwaarts of zijwaarts zetten. Het geluid klinkt behoorlijk ook al verzuipen de solo’s zo nu en dan nog eens weg. Welbekende nummers als Solid State, Dying, een topcombinatie van Turned Inside Out en Chopped In Half alsmede Redneck Stomp, On The Floor en Threatening Skies razen in een sneltreinvaart voorbij, tussendoor opgehouden door een drumsolo wat veel mensen enthousiast kan maken maar bij ondergetekende enige lichte irritatie opwekt. Na ruim een uur verlaat de band de zaal, een diepe indruk achterlatend, en op weg naar nieuwe slachtoffers.

Obituary
Obituary
Obituary

Samael:
Samael

Maroon:
Maroon

Pitfest

Reactie van Chris op 19-01-2006 om 13:52u


Dit was voor mij de 3e keer dat ik Obituary zag en ik vond het super gaaf! De sfeer was gezellig! Alleen mogen ze in de Boerderij wel wat ander pullen aanschaffen hoor! Ik haalde 2 pullen en de bodem van de ene pleurde eronder uit! Ik kreeg wel een nieuwe natuurlijk. Maar weer over Obituary, ik vind het een band die niet snel verveeld en een die ik graag vaker wil zien! De 2e band van de avond vond ik een beetje saai. En de boete na het optreden was ook minder....ik en mn maar hadden een boete van 50 euro gekregen na het oversteken van spoorbanen :S!

Reactie van sadus op 27-01-2006 om 01:05u


vond t hun slechtse optreden ooit!!!! veel nieuwe nummers...sloeg nergens op net of iedereen daar op zit te wachten....en maar niet te speken over de hoge entree prijs die Obituary vroeg...SCHANDE!!! neem een voorbeeld aan bolt thrower en malevolent crreation....entreeprijs 9 euro....zetten bruut concert neer...goeie setlist....alhoewel laatste 2 bolt thrower albums zwaar beneden peil zijn...spelen ze genoeg oudjes!!!!! maarja in maart MONSTROSITY......band die nog steeds oprechte death maakt...een voorbeeld voor vele ex death metal bands HAIL DEATH METAL...stay loyal!!!! and worship:morbid angel,suffocation.immolation,sinister,dismember,incantation,vital remains,luciferion,deicide,vader and the none forgotten death metal bands!!!!!

Fleddy Melculy Dynamo Metalfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.