Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
 • Ben Mazzarol (Chaos Divine) - 35
 • Blaise Borboën-Léonard (Unexpect) - 36
 • Jack Russell (Great White) - 61
 • Mark Boals (Yngwie Malmsteen) - 63
 • Matt Marinelli (Borealis) - 36
 • R.J. Herrera (Suicidal Tendencies) - 60
 • Van Williams (Nevermore) - 55
Nieuwe clips: Gus G., Cult Of Luna, Epica ...

Geplaatst op 04-12-2021 om 20:50u.

Het is wel heel stil na vijf uur op straat. Gelukkig is er binnen nog genoeg te beleven. Je zou onderstaand videoclipoverzicht eens kunnen bekijken bijvoorbeeld, met vandaag onder meer beelden uit de prachtige Omega Alive-show van Epica.

 • Gus G. (instrumental)
 • Cult Of Luna (post-metal)
 • Epica (symphonic metal)
 • Wilderun (progressive metal)
 • Cadaver (death metal)
 • Aethereus (tech death)
 • The Old Dead Tree (dark metal)
 • Stengah (progressive metal)
 • InVisions (deathcore)

Nieuwe clips: Gus G., Cult Of Luna, Epica ...

Lees verder...
Review: Duskmourn - Fallen Kings And Rusted Crowns

Geplaatst op 04-12-2021 om 17:05u.

Als liefhebber van vele soorten metal en aanverwante genres is het altijd een fijn moment om uit het niets een band te ontdekken die nog volstrekt onbekend is. Noem het de krenten uit de pap, de ruwe diamant, de onontdekte parel: het heeft altijd iets bevredigends om nieuwe, kwalitatief hoogstaande muziek te ontdekken. U begrijpt het: het Amerikaanse gezelschap Duskmourn is de moeite waard. En inderdaad: deze epische kruisbestuiving van melodieuze death metal, hymnische folk en melodieuze black metal is energiek, enerverend en buitengewoon goed uitgevoerd.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Duskmourn - Fallen Kings And Rusted Crowns

Lees verder...
Eerste single van GGGOLDDDs nieuwe album

Geplaatst op 04-12-2021 om 09:30u.

Op 1 april komt het nieuwe album van GGGOLDDD uit. This Shame Should Not Be Mine gaat over de persoonlijke ervaring van zangeres Milena Eva met seksueel misbruik. "Op negentienjarige leeftijd ben ik verkracht door iemand waarop ik verliefd was en die ik vertrouwde." Dat heeft me nadrukkelijk gevormd. Jarenlang heb ik het trauma genegeerd. Het was makkelijker alsof het niet was gebeurd dan het te accepteren. De eerste single Notes On How To Trust gaat over het leren vertrouwen na zo'n trauma. Elke grens is vaag en ieder persoon is een mogelijk risico. Het nummer gaat over anderen vertrouwen, maar nog het meest over jezelf vertrouwen."

Lees verder...

Clips: Frozen Crown, Limp Bizkit, At The Gates ...

Geplaatst op 03-12-2021 om 21:35u.

Het is weer vrijdag, traditioneel een dag dat er veel clips uitkomen. We hebben er weer negen voor je op een rijtje gezet en komen morgen nogmaals met een serie. Een goed weekend gewenst.

 • Frozen Crown (power metal)
 • Limp Bizkit (nu metal)
 • At The Gates (melodeath)
 • Shedfromthebody (doomgaze)
 • Clouds (doom metal)
 • Kuolemanlaakso (death/doom)
 • Venom Prison (alternative metal)
 • Zuberoa Aznarez (folk)
 • Port Noir (dark pop)

Clips: Frozen Crown, Limp Bizkit, At The Gates ...

Lees verder...
Blind Guardian brengt nieuwe single uit

Geplaatst op 03-12-2021 om 12:13u.

Het is vrijdag dus komen er weer veel nieuwe singles uit. Zo ook eentje van Blind Guardian. Het laatste normale studioalbum Beyond The Red Mirror van deze mannen is alweer bijna zeven jaar oud, dus het raakt wel eens tijd voor een nieuwe plaat. Daar moeten we helaas nog wel tot september op wachten, maar de Duitse powermetallers hebben wel alvast de single Deliver Us From Evil uitgebracht, wat volgens de band een voorproefje is van wat er gaat komen.

Lees verder...
Nieuwe single van Amorphis

Geplaatst op 03-12-2021 om 11:30u.

Amorphis heeft de eerste single uitgebracht van het aankomende album Halo. Het betreft het nummer The Moon, waarvoor je de door videoclip hieronder kunt bekijken. De nieuwe plaat werd net als de vorige albums opgenomen in de Fascination Street Studios met producer Jens Bogren. Het album wordt op 11 februari 2022 uitgebracht via Atomic Fire Records. Volgend jaar is Amorphis op diverse festivals te zien, waaronder Graspop Metal Meeting en Summer Breeze Open Air.

Lees verder...
Eerste single van nieuw akoestisch Sonata Arctica album

Geplaatst op 03-12-2021 om 11:00u.

Eerder dit jaar kondigde Sonata Arctica de komst van twee akoestische albums aan, waarvan de eerste in oktober had moeten verschijnen. De datum is wat verschoven, want Acoustic Adventures - Volume One zal op 21 januari uitkomen via het nieuwe label Atomic Fire Records. Het album bevat akoestische vertolkingen van twaalf Sonata Arctica-krakers en werd opgenomen met producer Mikko Tegelman in de Finse Studio57. De eerste single The Rest Of The Sun Belongs To Me is zojuist verschenen.

Lees verder...
Review: Lordi - Abracadaver

Geplaatst op 03-12-2021 om 09:30u.

Begin 2020 bracht het Finse metalmonster Lordi de fictieve verzamelaar Killection uit, met daarop songs in diverse stijlen uit de rijke rock- en metalhistorie: van glam tot prog, van disco tot thrash. Deze plaat zou een weergave zijn van Lordi door de jaren heen. Het is een grap, want Lordi bestond nog niet in de jaren zeventig. Maar wat als Lordi al decennialang successingles schrijft? Met dat idee, de muziek van Killection, en de extra tijd die de coronaellende Mr. Lordi gaf, ging hij aan de slag met het schrijven van meer materiaal in stijlen waarvan Lordi zich normaliter niet bedient. Het resultaat is de boxset Lordiversity. Het zijn zeven albums met elk een eigen karakter. Elk van die platen past in een periode uit de muziekgeschiedenis. Het geluid is onmiskenbaar Lordi, maar verschilt dusdanig van de gebruikelijke shockrock en -metal dat het uniek klinkt. Het idee is in ieder geval bijzonder origineel.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Lordi - Abracadaver

Lees verder...
Clips: Der Weg Einer Freiheit, Faun, Dagoba ...

Geplaatst op 02-12-2021 om 20:55u.

Een oplettende kijker heeft Eminem in een clip van Korn ontdekt voordat de rapper wereldfaam verwierf. Heb jij ook zo'n scherp oog? Zo ja, heb je weleens een dergelijke ontdekking gedaan of iets anders bijzonders gespot in een videoclip wat nog niemand anders was opgevallen?

 • Der Weg Einer Freiheit (black metal)
 • Faun (pagan folk)
 • Dagoba (groove metal)
 • Needless (melodeath)
 • Guadana (Saurom cover)
 • Midnight Danger (melodic rock)
 • Mikaela (alternative metal)
 • Solarus (symphonic power metal)
 • Infirmum (doom/death)

Clips: Der Weg Einer Freiheit, Faun, Dagoba ...

Lees verder...

Nieuwe single van Hammerfall

Geplaatst op 02-12-2021 om 15:42u.

Afgelopen maandag nog konden we melden dat Hammerfall klaar was met de opnames van een nieuw album, maar op nieuwe muziek hebben we niet lang moeten wachten. De nieuwe single Hammer Of Dawn is er namelijk nu al, inclusief een door Patric Ullaeus geregisseerde videoclip. Hammer Of Dawn staat op het gelijknamige studioalbum, dat op 25 februari zal verschijnen via Napalm Records. De muziek van het album werd wederom opgenomen in de eigen Castle Black Studios in Zweden met producer Fredrik Nordström, terwijl frontman Joacim Cans zijn vocalen opnam met producer Jacob Hansen in zijn Hansen Studios in Denemarken. Enkele songs zijn al geschreven terwijl de band nog bezig was met de opnames van het vorige album Dominion.

Lees verder...
Orange Goblin naar Into The Grave

Geplaatst op 02-12-2021 om 13:30u.

Op de verjaardag van zanger Ben Ward kondigt Loud Noise aan dat zijn band Orange Goblin volgend jaar op Into The Grave zal staan. De komende weken wordt elke dag een nieuwe naam hiervoor onthuld. Eerder al waren onder meer Paradise Lost, Gloryhammer, Obituary, Dark Funeral, Destruction en Flotsam & Jetsam bevestigd. De 10e editie van Into The Grave vindt volgend jaar plaats van 10 t/m 12 juni, natuurlijk in Leeuwarden. Driedagenkaarten kosten 79 euro, maar er zijn ook dagkaarten verkrijgbaar. Alle informatie vind je op www.intothegrave.nl.

Orange Goblin naar Into The Grave

Reacties...
Nieuwe single van The Gathering

Geplaatst op 02-12-2021 om 13:00u.

Als voorbode voor de nieuwe ep Interference heeft The Gathering alvast een nieuwe single uitgebracht. Deze heet Stronger en werd afgelopen voorjaar opgenomen. De productie komt voor rekening van René Rutten. Zowel de ep Interference als een volledige nieuw album getiteld Beautiful Distortion moeten komend voorjaar uitkomen.

Reacties...
Originele zanger even terug bij Me And That Man

Geplaatst op 02-12-2021 om 12:40u.

Het derde album New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2 van Me And That Man is nog niet zo heel lang uit, maar nu is er een nieuwe single verschenen die niet op die plaat staat. Me And That Man begon vier jaar geleden als project van Behemoth-frontman Nergal en rocker John Porter, maar na het eerste album verliet Porter het project en ging Nergal alleen verder. Op de nieuwe single Fight! werken de mannen echter weer samen.

Reacties...
Review: Clemens Wijers - Worlds II

Geplaatst op 02-12-2021 om 09:00u.

Clemens "Ardek" Wijers is vooral bekend als toetsenist/componist van de horrormetalband Carach Angren, maar hij doet veel meer. Zo verzorgde hij bijvoorbeeld de orkestratie voor de Ex Deo-albums The Thirteen Years Of Nero (2021) en The Immortal Wars (2017), componeerde hij voor Coming Home (2016) van Pain en schreef hij muziek voor Lindemann’s album Skills In Pills (2015). Worlds II is het vervolg op het debuutalbum van Clemens Wijers, dat in 2017 werd uitgebracht.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Clemens Wijers - Worlds II

Lees verder...
Eerste single van nieuw Dead Head-album

Geplaatst op 01-12-2021 om 21:40u.

Dead Head komt volgend jaar met het nieuwe album Slave Driver. De plaat werd eerder dit jaar opgenomen in Toneshed Recording Studio van Erwin Hermsen, die ook de mix en mastering voor zijn rekening neemt. Het artwork komt van de hand van Vladimir Chebakov. In de eerste single Acolyte hoor je zanger/bassist Ralph de Boer (Bodyfarm, Radiathor), die bij Dead Head is teruggekeerd. Hij is ook te horen op het album Depression Tank uit 2009.

Reacties...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.