Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-11-2019

Review: Cold - The Things We Can't Stop
Geplaatst op 11-11-2019 om 08:30u

Review: Cold - The Things We Can't StopSommige bands komen pas later bij metalfans in de picture. Dat komt in het geval van Cold veelal doordat Napalm Records het comebackalbum The Things We Can’t Stop kort geleden uitbracht. Cold is een alternatieve rockband uit het Amerikaanse Jacksonville, die met de eerste plaat via Napalm toe is aan zijn zesde full-length. Kan Cold weer pieken zoals op 13 Ways To Bleed On Stage (2000), of blijft het niet meer dan aardig zoals op A Different Kind Of Pain (2005) en Superfiction (2011)?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Clips: Kirk Windstein, Pretty Maids, Lorna Shore, Sepultura...
Geplaatst op 10-11-2019 om 20:55u

Crowbar-frontman Kirk Windstein komt op 24 januari met zijn eerste solo-album. Op Dream In Motion zingt hij, speelt hij bas en gitaar en werkt hij samen met drummer Duane Simoneaux (Crowbar, Exhorder). Bekijk hier het voorproefje in de vorm van de door Justin Reich geregisseerde clip bij de titeltrack.

Een flink aantal versnellingen hoger gaat het eraan toe in Death Portrait van Lorna Shore. De symfonische deathcoretrack staat op het op 31 januari via Century Media Records te verschijnen Immortal.

Een week later komt Quadra van Sepultura uit via Nuclear Blast Records. Daarop staat onder meer Isolation, dat over de onmenselijke omstandigheden in Amerikaanse gevangenissen handelt.

De uit Phoenix afkomstige sludge/post-metalband Sorxe heeft een clip openbaar laten maken op het YouTube-kanaal van het label Prosthetic Records bij de track Dependence Day, die op het recentelijk verschenen album The Ark Burner staat.

De rockers van Pretty Maids hebben door Mathias Blom gemaakte beelden vrijgegeven bij Will You Still Kiss Me (If I See You In Heaven). Het is één van composities op het door Jacob Hansen geproduceerde Undress Your Madness. Daarop is de inmiddels vertrokken drummer Allan Sørensen nog te horen. Allan Tschicaja is momenteel ivalkracht bij de Deense rockgroep.

Insanity Alert staat altijd garant voor een feestje, dus ook op Hellfest. De partythrashers speelden daar onder meer hun grootste hit Run To The Pit, een knipoog naar Run To The Hills van Iron Maiden. De mannen staan volgend jaar op PitFest in Erica.

Interview met The Dirty Denims
Geplaatst op 10-11-2019 om 18:36u

De Nederlandse happy hardrockformatie The Dirty Denims brengt binnenkort zijn derde ep, getiteld Ready, Steady, Go! - Part 1, uit met daarop zes aanstekelijke rocksongs die doen denken aan de jaren zeventig en tachtig. Over onder meer het nieuwe werk, de geschiedenis van de groep, het artwork en het nummer Thunder From Down Under stelde Walter aan zangeres Mirjam Sieben een aantal vragen. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met The Dirty Denims

Review: The Dirty Denims - Ready, Steady, Go! - Part 1
Geplaatst op 10-11-2019 om 14:06u

Review: The Dirty Denims - Ready, Steady, Go! - Part 1Met twee albums, twee ep's, openingsshows voor Steel Panther, Slash en Golden Earring en een optreden bij De Wereld Draait Door is The Dirty Denims al lang geen onbekende meer in het Nederlands rocklandschap. Het kwartet zegt zelf happy hardrock te spelen, een benaming die je direct begrijpt wanneer je de titeltrack van de meest recente ep Ready, Steady, Go! - Part 1 opzet. Het rappe nummer met invloeden van onder meer AC/DC, Joan Jett en The Ramones grijpt je direct met puntig gitaarwerk, een strakke ritmesectie en vlijmscherpe zang. Het energieke spel maakt het lastig om stil te blijven zitten, zeker tijdens het pakkende refrein.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Alter Bridge - Walk The Sky
Geplaatst op 09-11-2019 om 19:25u

Review: Alter Bridge - Walk The SkyDe mannen van Alter Bridge hebben de vaart er goed in. Niet alleen met Alter Bridge overigens. Zanger Myles Kennedy leeft zich immers ook solo flink uit de laatste jaren en behoort tot de vaste vocalist van snarenwonder Slash. Gitarist Mark Tremonti timmert ondertussen spijkerhard aan de weg met Tremonti, waarvan de laatste cd A Dying Machine overigens echt veel beter is dan The Last Hero van Alter Bridge. Dat verder terzijde. Walk The Sky blijkt gelukkig niets te lijden hebben gehad onder al die nevenactiviteiten.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Mayhem in Nijmegen
Geplaatst op 09-11-2019 om 17:06u

Tijdens Halloween staat er in Doornroosje een lekker duistere avond op de planning. In het poppodium worden twee tours samengevoegd. De headlinetour van Mayhem, die Gaahls Wyrd en Gost meeneemt, komt samen met de Sons Of Rebellion-tour, waar Deströyer 666, Dead Congregation, Nocturnal Graves en Inconcessus Lux Lucis mee door Europa reizen. Hierdoor ontstaat er een soort minifestival waar liefhebbers van de zwartere metalgenres hun hart op kunnen halen. Sam en Jos waren erbij. Je kunt hun reportage hier lezen!

Mayhem in Nijmegen

Review: Ardours - Last Place On Earth
Geplaatst op 09-11-2019 om 13:12u

Review: Ardours - Last Place On EarthDe meeste lezers kennen Mariangela Demurtas van Tristania of haar gastoptredens bij Moonspell. De zevenendertigjarige zangeres vond het de hoogste tijd om meer invloed te hebben op het songwritingproces. Ze was al een tijd bevriend met multi-instrumentalist en producer Kris Laurent (Cadaveria, The Providence). Een samenwerking kon niet uitblijven. Sinds eind 2015 is het duo bezig geweest met Last Place On Earth, dat sinds een paar maanden in de winkels ligt.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Voorverkoop Graspop begint op 15 november
Geplaatst op 08-11-2019 om 16:07u

Nadat gisteren Iron Maiden was aangekondigd als hoofdact van de donderdag (18 juni), bevestigde eerder vandaag Judas Priest zichzelf voor de zaterdag (20 juni) van de eerstvolgende editie van de Graspop Metal Meeting. De organisatie heeft inmiddels aangegeven dat Judas Priest die dag zal headlinen. De Britse formatie viert dan het vijftigjarig bestaan van heavy metal. De voorverkoop begint over een week, op vrijdag 15 november om 10 uur 's ochtends. Voor de tweede keer in het bestaan van Graspop is sprake van een vierdaagse XL-editie, die van 18 t/m 21 juni 2020 plaatsheeft in de Vlaamse plaats Dessel.

Voorverkoop Graspop begint op 15 november

King Diamond zet nieuw nummer online
Geplaatst op 08-11-2019 om 15:31u

Als voorloper op het nieuwe album The Institute heeft King Diamond nu de eerste track online gezet. Beluister dus nu hier het gloednieuwe Masquerade Of Madness! Net als alle voorgaande albums van King Diamond zal ook The Institute weer een conceptalbum worden. Begin volgend jaar moet de plaat uitkomen.

Komende zomer is King Diamond op diverse festivals te zien met de reünie van Mercyful Fate. Onder meer op Wacken Open Air, Copenhell en Rock The Night kun je de band verwachten. Wanneer King Diamond met zijn solomateriaal naar Europa komt is nog niet bekend.

Zes nieuwe clips: The Agonist, Riverside, Mayhem en meer
Geplaatst op 08-11-2019 om 14:10u

Julius Heenk is de man achter de clip van Krakatoa van Hibakusha. Dat is de nieuwe single van de Haarlemse groovemetalband. De track is opgenomen, gemixt en gemasterd door Jaap van der Kleijn in Shoelace Productions.

Op 26 november staat The Agonist samen met Jinjer in Q-Factory te Amsterdam. Een dag later in Dynamo te Eindoven. Beide concerten zijn uitverkocht. Bassist Chris Kells is de regisseur en één van de cameramannen van de clip bij The Gift Of Silence, één van de nieuwe tracks op de nieuwe plaat Orphans.

Andrew Massih regisseerde de beelden bij Ashes And Sorrow van DiAmorte. Dat is een symfonische metalgroep uit Chicago, die vorig jaar in eigen beheer het debuutalbum The Red Opera op de markt bracht.

Op 21 februari komt Black Sleep van We Sell The Dead uit. Dat is een samenwerking van gitarist Niclas Engelin (In Flames, Engel), bassist Jonas Slättung (Drömriket), zanger Apollo Papathanasio (Firewind, Spiritual Beggars), drummer Oscar Nilsson (Engel) en toetsenist Petter Olsson. Een voorproefje vind je hier met het rockende Across The Water.

Johan Bååth is verantwoordelijk voor de videoclip bij Falsified And Hated van Mayhem. De track staat op Daemon, dat vandaag fysiek uitkomt via Century Media Records. De Noorse blackmetalformaie stond recentelijk nog in een uitverkocht Doornroosje te Nijmegen.

Op 29 november komt een speciale versie van Riverside’s Wasteland (2018) uit, met daarbij de ep Acoustic Session. De opnamen van de nieuwe dubbel-cd plus dvd zijn in “Hi-Res Stereo and Surround Mix”. Bekijk en beluister hier het titelnummer van het nieuwste album van de Poolse progformatie.

Review: Nile - Vile Nilotic Rites
Geplaatst op 08-11-2019 om 13:25u

Review: Nile - Vile Nilotic Rites

Er is behoorlijk wat veranderd in het Nile-kamp sinds de release van What Should Not Be Unearthed in 2015. In 2017 vertrok gitarist en vocalist Dallas Toler-Wade na twintig jaar. Daarmee verloor Nile zijn frontman maar ook een deel van zijn creatieve kern. Compositorisch mastermind Karl Sanders en monsterdrummer George Kollias doen het nu met bassist Brad Parris en gitarist Brian Kingsland, die beiden ook een deel van de vocalen voor hun rekening nemen. De nieuwe leden bewezen live reeds waardevolle aanwinsten te zijn en lijken in ied

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Tankard op Das Oktober Metalfest
Geplaatst op 08-11-2019 om 12:00u

Wie aan Oktoberfest denkt, denkt aan bier. Wie aan Tankard denkt, denkt aan bier. Dus het is volkomen logisch dat Tankard volgend jaar op Das Oktober Metalfest staat. Dan vindt het festival wederom plaats in het Klokgebouw in Eindhoven en wel op zaterdag 3 oktober. Earlybird-kaarten voor Das Oktober Metalfest kosten 29 euro. Zodra deze op zijn, gaat de prijs omhoog naar 39 euro. Info: www.das-oktober-metalfest.nl.

Tankard op Das Oktober Metalfest

Review: The Dark Element - Songs The Night Sings
Geplaatst op 08-11-2019 om 10:15u

Review: The Dark Element - Songs The Night SingsHet is mooi om te zien dat Anette Olzon inmiddels een plek heeft gevonden waar ze zich gelukkig voelt en waar haar vocalen optimaal tot hun recht komen. En dan te bedenken dat The Dark Element toevallig is ontstaan door toedoen van Frontiers Music. Zonder het label hadden de ex-zangeres van Nightwish en multi-instrumentalist, songwriter en producer Jani Liimatainen (Cain's Offering, Insomnium, ex-Sonata Arctica) elkaar wellicht nooit ontmoet om dit project vorm te geven.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Green Carnation headliner ProgPower Europe
Geplaatst op 08-11-2019 om 09:30u

ProgPower Europe heeft de eerste headliner voor volgend jaar aangekondigd. Het festival laat Green Carnation overkomen uit Noorwegen om op 2 oktober de dag af te sluiten. Onlangs maakte de organisatie al twee andere namen bekend, te weten Avandra en Sunless Dawn. ProgPower Europe vindt volgend jaar plaats van 2 t/m 4 oktober in JC Sjiwa te Baarlo. De kaartverkoop is reeds begonnen. Meer informatie vind je op www.progpowereurope.com.

Green Carnation headliner ProgPower Europe

Ozzy Osbourne brengt nieuwe single uit
Geplaatst op 08-11-2019 om 08:55u

Ozzy Osbourne heeft de eerste single van zijn nieuwe plaat uitgebracht. De single heet Under The Graveyard en je kunt hem hier beluisteren. Begin volgend jaar moet het volledige album getiteld Ordinary Man uitkomen.