Saxon in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in september 2022 is uitgebracht?

Allen/Olzon – Army Of Dreamers
An Abstract Illusion – Woe
Autopsy – Morbidity Triumphant
Behemoth – Opvs Contra Natvram
Blind Guardian – The God Machine
Bloodbath – Survival Of The Sickest
Clutch – Sunrise On Slaughter Beach
Electric Callboy – Tekkno
Graceless – Chants From Purgatory
House Of Lords – Saints And Sinners
King's X – Three Sides Of One
Megadeth – The Sick, The Dying... And The Dead!
Ozzy Osbourne – Patient Number 9
Parkway Drive – Darker Still
Razor – Cycle Of Contempt
Sammy Hagar And The Circle – Crazy Times
Slipknot – The End, So Far
Stake – Love, Death And Decay
Stratovarius – Survive
Tankard – Pavlov's Dawgs
The Dead Daisies – Radiance
The Devil Wears Prada – Color Decay
The Hu – Rumble Of Thunder
Venom Inc. – There's Only Black
een ander studio-album uit september 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

  3 oktober:
 • Saxon en Diamond Head
 • 4 oktober:
 • Brainstorm, Rage en Tri State Corner
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Hypocrisy, Septicflesh, The Agonist en Horizon Ignited
 • Samael en Diabolical
 • 5 oktober:
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Liturgy
 • Paradise Lost
 • Samael en Diabolical
 • 6 oktober:
 • Heideroosjes
 • Maiden United en Powerized
 • 7 oktober:
 • Arena
 • Asagraum en Wesenwille
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Evergrey, Fractal Universe en Virtual Symmetry
 • Navarone
 • Veneration Of The Dead Preludiuim
 • 8 oktober:
 • Cradle Of Filth en Alcest
 • Heideroosjes
 • Veneration Of The Dead
 • 9 oktober:
 • Amaranthe, Beyond The Black, Butcher Babies en Ad Infinitum
 • Into The Void
 • Lionheart, Terror, Get The Shot en Dying Wish
Kalender
Vandaag jarig:
 • Allen Woody (The Allman Brothers Band)† - 67
 • Denis Cossette (Hanker) - 58
 • Eddie Cochran† - 84
 • Eddie DeGarmo (DeGarmo & Key) - 68
 • Herman Li (Dragonforce) - 46
 • Jason Hook (Five Finger Death Punch) - 52
 • Joey Radziwill (Sacred Reich) - 26
 • Jorge Sáez (Ebony Ark) - 44
 • Josh Klinghoffer (Red Hot Chili Peppers) - 43
 • Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac) - 73
 • Lyor Cohen (platenbaas) - 63
 • Stevie Ray Vaughan† - 68
 • Tommy Lee (Mötley Crüe) - 60

Vandaag overleden:
 • Darryl James DeLoach (Iron Butterfly) - 2002
 • J.D. Kimball (Omen) - 2003
 • Mikko Laine (Sole Remedy) - 2011
 • Skip James - 1969
Nieuwe ep van Tim "Ripper" Owens

Geplaatst op 26-09-2022 om 13:50u.

Eerder deze zomer bracht Tim "Ripper" Owens al een nieuwe single getiteld Embattled uit, maar dat was slechts een voorproefje van de nieuwe ep van de voormalige Judas Priest-zanger. Het aankomende schijfje heet Return To Death Row en moet eind oktober of begin november uitkomen. De zes tracks zijn opgenomen met en geproduceerd door Jamey Jasta (Hatebreed) en Nick Bellmore (Jasta), die ook verantwoordelijk waren voor de recente soloplaten van Dee Snider en George "Corpsegrinder" Fisher. Naast zanger Owens en drummer Nick Bellmore hoor je ook Nick's broer Charlie op gitaar en Chris Beaudette op basgitaar.

Nieuwe ep van Tim

Lees verder...
Review: Graceless - Chants From Purgatory

Geplaatst op 26-09-2022 om 13:02u.

Hier mogen we als Nederlanders beslist trots op zijn. Graceless bracht namelijk niet alleen twee uitstekende langspelers uit in de vorm van Shadowlands (2017) en Where Vultures Know Your Name (2020), maar ook op het podium liet de death/doomformatie van eigen bodem een zeer overtuigende indruk achter. Kan de door gitarist/zanger Remco Kreft in 2015 opgerichte formatie de zegetocht voortzetten met Chants From Purgatory?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Graceless - Chants From Purgatory

Lees verder...
Clips: Bloodbath, Poppy, Within Destruction ...

Geplaatst op 25-09-2022 om 21:17u.

En toen was het weekend al weer voorbij, maar niet voordat we hebben gekeken naar een negental clips, of een deel ervan. Kijk in het lijstje of er wat voor je bij zit, of het nou death metal of deathcore is, iets rustigs voor op de late avond (Agnis) of iets energieks (Vended) om je wakker te houden.

 • Bloodbath (death metal)
 • Poppy (alternative rock)
 • Within Destruction (metalcore)
 • A Wake In Providence (blackened deathcore)
 • Agnis (progressive pop)
 • Before The Dawn (melodic death metal)
 • Edge Of Paradise (melodic metal)
 • Sleeping Romance (melodic metal)
 • Vended (nu metal)

Clips: Bloodbath, Poppy, Within Destruction ...

Lees verder...

Nieuwe enquête: Sinds wanneer ben jij metalfan?

Geplaatst op 25-09-2022 om 17:35u.

Bestaat de gemeenschap van metalfans (en de bezoekersschare van deze site) vooral uit oudgedienden, die al decennialang naar stevige muziek luisteren? Of vindt nog steeds een gestage aanwas plaats vanuit de jeugd? Om daar achter te komen, vragen we jullie in de wekelijkse frontpage-enquête ditmaal om ons te vertellen wanneer de liefde voor hard rock en heavy metal bij jou begon. Stemmen kan via de bijgaande link. We stellen het op prijs als je jouw keuze toelicht in een (Facebook-)reactie, bijvoorbeeld door ons te vertellen in welk jaar en door welke band(s) of song(s) jouw fascinatie voor luide muziek is ontstaan!

Sinds wanneer ben jij fan van metal (of hard rock)?

Nieuwe enquête: Sinds wanneer ben jij metalfan?

Lees verder...
Review: King Buffalo - Regenerator

Geplaatst op 25-09-2022 om 14:18u.

Het heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar daar is hij dan toch. Het derde album van King Buffalo uit de Pandemic Triology. De stoner-/psychedelische rockgroep uit Rochester (New York) kondigde in 2021 aan dat het dat jaar maar liefst drie albums zou uitbrengen. Na het ijzersterke The Burden Of Restlessness en Acheron liet de release van Regenerator door vertragingen met vinylpersingen langer op zich wachten.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: King Buffalo - Regenerator

Lees verder...
Concertverslag: Evergrey in Eindhoven

Geplaatst op 24-09-2022 om 13:00u.

Het heeft wat langer geduurd dan gehoopt, maar op vrijdag 16 september kunnen we de melancholische, progressieve metalformatie Evergrey eindelijk in Nederland aan het werk horen. De tour, die oorspronkelijk gepland stond voor oktober 2021, gaat deze avond officieel van start. Het optreden in Dynamo markeert de eerste keer in ruim tweeëneenhalf jaar dat Evergrey weer voor een serieuze Europese tour op pad gaat. Dat betekent dat de Zweden niet één, maar twee nieuwe albums te presenteren hebben, want zowel Escape Of The Phoenix (2021) als A Heartless Portrait (The Orphean Testament) (2022) zijn nog niet live aan het Nederlandse publiek gepresenteerd. Een andere consequentie van het uitstel is dat de oorspronkelijke supportbands Witherfall en Dust In Mind hebben moeten plaatsmaken voor Fractal Universe en Virtual Symmetry. Rik was erbij. Je kunt zijn verslag van deze avond hier lezen!

Concertverslag: Evergrey in Eindhoven

Lees verder...
Review: Fall & Resist - Darkness Of Now

Geplaatst op 24-09-2022 om 12:09u.

Australië is de thuisbasis van een aantal goede metalbands. Fall & Resist is daar een voorbeeld van. De band werd in 2016 gevormd door frontman Frosty (Liam Frost-Camilleri) en bracht twee jaar later het debuutalbum Fading Cinders uit. Met die plaat vist Fall & Resist in dezelfde vijver als Dark Tranquility, In Flames en At The Gates. Met de ep Darkness Of Now wordt het geluid verfijnd, door melodeath te combineren met thrash en post-metal in een progressieve mix met complexe songstructuren.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Fall & Resist - Darkness Of Now

Lees verder...
Metal Church werkt aan nieuwe cd

Geplaatst op 23-09-2022 om 19:10u.

Gitarist en bandleider Kurdt Vanderhoof heeft tegen de website Metal-Rules.com verteld dat in 2023 een gloednieuw album zal verschijnen van Metal Church. De Amerikaanse formatie heeft een opvolger gevonden voor zanger Mike Howe, die ruim een jaar geleden op slechts 55-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Vanderhoof wil voorlopig nog niet vertellen wie de nieuwe frontpersoon is. Volgens hem is het echter geen kloon van Mike Howe of van de originele Metal Church-vocalist David Wayne, die in 2005 op amper 47-jarige leeftijd overleed aan de bij een verkeersongeval opgelopen verwondingen. De band heeft besloten om de toekomst te beschouwen als een heel nieuw hoofdstuk.

Toen Mike Howe overleed, had Vanderhoof reeds een nieuwe plaat gecomponeerd en was het duo net begonnen aan het opnameproces voor het volgende studio-album. De gitarist (en belangrijkste songwriter van Metal Church) had dus al flink wat materiaal voorhanden en wilde de langspeler graag afmaken ter ere van zijn overleden bandmakker. Vervolgens heeft hij nog een aantal extra songs geschreven, die een agressiever karakter hebben.

Vanderhoof denkt dat de nieuwe vocalist en aankomende cd de fans van zijn band zullen bevallen. Bij Metalfan.nl zijn we benieuwd naar het resultaat. We hopen dat het een mooi eerbetoon wordt aan Mike Howe, en wellicht een kersverse start voor een fraai vervolg aan de loopbaan en indrukwekkende discografie van Metal Church.

Metal Church werkt aan nieuwe cd

Reacties...
Clips: John Petrucci, Lord Of The Lost, Stryper ...

Geplaatst op 23-09-2022 om 18:45u.

Het is weer vrijdag en we gaan het weekend in met negen nieuwe clips. Hardrock, dark folk, death en white metal, progressieve klanken en bombastische deathcore zit er onder meer tussen. Een prettig weekend gewenst!

 • John Petrucci (progressive metal)
 • Lord Of The Lost (dark rock)
 • Stryper (heavy metal)
 • Antropofagus (death metal)
 • Bonecarver (deathcore)
 • Deströyer 666 (blackened rock 'n roll)
 • Ggu:ll (blackened doom metal)
 • Kings Of Mercia (hard rock)
 • Nytt Land (dark folk)

Clips: John Petrucci, Lord Of The Lost, Stryper ...

Lees verder...

Nieuwe single van Avatar

Geplaatst op 23-09-2022 om 13:21u.

Na het laatste album Hunter Gatherer heeft Avatar diverse losse singles uitgebracht. Zo ook nu weer. Valley Of Disease is de nieuwe single, maar het is nog niet duidelijk of deze op een album zal staan. Begin volgend jaar gaat de band weer op tour, wat er wel op kan duiden dat er een volledige plaat aankomt. De Dance Devil Tour brengt Avatar op 12 maart naar Poppodium 013 in Tilburg en op 29 maart naar Ancienne Belgique in Brussel. Voorprogramma's zijn Veil Of Maya en Kassogtha.

Reacties...
Review: Stratovarius - Survive

Geplaatst op 23-09-2022 om 08:30u.

Stratovarius doet het al jaren zonder oud-bandleider Timo Tolkki en dat gaat de Finse powermetalband goed af. Matias Kupiainen heeft zich bewezen als gitarist én producer. De albums die sinds 2009 zijn uitgebracht, mogen er zeker zijn. De laatste release stamt alweer uit 2015, het übervertrouwde Eternal. Een lekkere plaat, maar kwalitatief net niet sterk genoeg om zeven jaar op te kunnen teren. Als zoethouder kregen de fans in 2018 nog Enigma: Intermission 2 voorgeschoteld, een album met zeldzame en niet eerder uitgebrachte nummers. Nu is er dan eindelijk nieuw werk met elf kakelverse tracks.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Stratovarius - Survive

Lees verder...
Clips: Allen/Olzon, Ozzy Osbourne, Testament

Geplaatst op 22-09-2022 om 21:29u.

Nee, niet weglopen zoals ze in de Kamer doen, maar gewoon rustig blijven zitten en clips bekijken. Er zit vast wel wat voor je bij, want we hebben death metal, prog, thrash, rock en melodieuze metal.

 • Allen/Olzon (melodic metal)
 • Ozzy Osbourne (hard rock)
 • Testament (thrash metal)
 • Baest (death metal)
 • Black Lava (blackened death metal)
 • Dust In Mind (modern metal)
 • Mother Of Millions (progressive metal)
 • The Erinyes (melodic metal)
 • Warbringer (thrash metal)

Clips: Allen/Olzon, Ozzy Osbourne, Testament

Lees verder...
Eerste single van Haliphron

Geplaatst op 22-09-2022 om 16:00u.

Met een versgetekend contract bij Listenable Records op zak heeft Haliphron de eerste single uitgebracht. De track heet Unidentified Mass en is een opwarmer voor het debuutalbum, dat begin 2023 het levenslicht moet zien. Haliphron bestaat uit frontvrouw Marloes Voskuil (Izegrim), gitaristen Ramon Ploeg (Bleeding Gods) en Jeroen Wechgelaer (Izegrim), bassiste Jessica Otten (Bleeding Gods), drummer Frank Schilperoort (God Dethroned) en toetsenist David Gutierrez Rojas (Bleeding Gods).

Reacties...
Tekenaar en Blind Sight-frontman Geert Kroes overleden

Geplaatst op 22-09-2022 om 15:44u.

Vandaag bereikte ons het nieuws dat Blind Sight-zanger en -bassist Geert Kroes is overleden. Naast zijn band was Kroes ook ontwerper van artwork voor diverse bands. Zijn tekeningen zijn te vinden op merchandise van onder meer Machine Head, Ghost en Behemoth. Tevens heeft hij de afgelopen jaren artwork voor onder anderen Dynamo Metalfest en Into The Grave gemaakt. Naast Blind Sight is hij ook te horen op het eerste HDK-album Serenades of the Netherworld van Sander Gommans en was hij tussen 2011 en 2015 de frontman van Dead Man's Curse. Geert Kroes is slechts 42 jaar oud geworden. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Tekenaar en Blind Sight-frontman Geert Kroes overleden

Reacties...
Review: Asylum - Tyrannicide

Geplaatst op 22-09-2022 om 10:00u.

Tyrannicide is het debuutalbum van de Australische thrashmetalband Asylum uit Brisbane, dat sinds 2012 actief is. Voorafgaand aan dit debuut bracht het old school thrash-trio twee ep’s uit: Slaughterhouse (2013) en Concealed In Death (2016). De formatie staat bekend om goede liveshows. Eerder mocht deze band bijvoorbeeld openen voor Accept en Angelus Apatrida. De eerste grote show was op het True Thrashfest in Japan in 2017. Het grote liveshowsucces motiveerde de release van een Live In Melbourne EP in 2021.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Asylum - Tyrannicide

Lees verder...
Zoeken
  30 september:
 • Angmodnes - The Weight Of Eternity
 • Graceless - Chants From Purgatory
 • Rage - Spreading The Plague
 • Raven - Leave 'em Bleeding
 • Slipknot - The End, So Far
 • Sonata Arctica - Acoustic Adventures volume two
 • Tankard - Pavlov's Dawgs
 • The Dead Daisies - Radiance
 • 6 oktober:
 • Teramaze - Flight Of The Wounded
 • 7 oktober:
 • De Profundis - The Corruption of Virtue
 • Lost Society - If The Sky Came Down
 • Midnight Rider - Beyond The Blood Red Horizon
 • Queensrÿche - Digital Noise Alliance

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.