Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit de jaren tachtig?

AC/DC - Back In Black
Anthrax - Among The Living
Black Sabbath - Heaven And Hell
Death - Leprosy
Dio - Holy Diver
Exodus - Bonded By Blood
Guns N’ Roses - Appetite For Destruction
Helloween - Keeper Of The Seven Keys Part I
Iron Maiden - Powerslave
Iron Maiden - The Number Of The Beast
Judas Priest - British Steel
Megadeth - Peace Sells… But Who’s Buying?
Mercyful Fate - Don’t Break The Oath
Metallica - Master Of Puppets
Metallica - Ride The Lightning
Morbid Angel - Altars Of Madness
Motörhead - Ace Of Spades
Queensrÿche - Operation: Mindcrime
Rush - Moving Pictures
Savatage - Gutter Ballet
Sepultura - Beneath The Remains
Slayer - Reign In Blood
Testament - The Legacy
Venom - Black Metal
een ander album uit de periode 1980-1989

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 27-08-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Abe Cunningham (Deftones) - 51
  • Rex Brown (Pantera) - 60

Vandaag overleden:
  • Mark Shelton (Manilla Road) - 2018
Review: 200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures

Geplaatst op 25-07-2024 om 11:38u.

De uit Cleveland afkomstige deathmetalformatie 200 Stab Wounds stond onlangs voor het eerst op een Nederlands podium, als voorprogramma van Cattle Decapitation in het Nijmeegse Doornroosje, een optreden dat alom goed werd ontvangen. Het gaat opmerkelijk snel met de carrière van deze nog jonge band, die pas sinds 2019 actief is. Ondanks het feit dat het onlangs verschenen Manual Manic Procedures pas de tweede langspeler is, heeft de band al aardig wat naam gemaakt en lijkt bezig aan een snelle mars naar de subtop van het deathmetalgenre.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: 200 Stab Wounds - Manual Manic Procedures

Lees verder...
Tweede album van Haliphron

Geplaatst op 25-07-2024 om 11:19u.

Slechts iets meer dan anderhalf jaar na debuutalbum Prey komt Haliphron al met de opvolger. De tweede plaat van deze Nederlandse symfonische deathmetallers heet Anatomy Of Darkness en werd opgenomen in Plug Unit Studio in Reeuwijk met Hans Pieters achter de knoppen. De releasedatum staat op 25 oktober. Aanstaande zaterdag kun je Haliphron overigens al live zien, want de band staat op het Stonehenge festival in Steenwijk. In september kun je de dames en heren ook nog aan het werk zien op Tilburg Metalfest en in Arnhem.

Tweede album van Haliphron

Lees verder...
Nieuw begin voor Jane's Addiction met klassieke line-up

Geplaatst op 25-07-2024 om 09:00u.

Jane's Addiction heeft een nieuwe single online gezet. Imminent Redemption is het eerste nummer in vierendertig jaar met de klassieke line-up. Die bestaat uit zanger Perry Farrell, gitarist Dave Navarro, drummer Stephen Perkins en bassist Eric Avery. Laatstgenoemde keerde in 2022 terug na een afwezigheid van twaalf jaar. Navarro was destijds niet fit en werd tot eind vorig jaar vervangen door Troy Van Leeuwen en Josh Klinghoffer. Met de terugkeer van Navarro (hij speelde recentelijk nog met de band op Pinkpop) is de terugkeer van de klassieke line-up een feit. Imminent Redemption is het eerste feit, maar er volgt nog meer.

Reacties...
Voormalig Spiritbox-bassist overleden

Geplaatst op 24-07-2024 om 22:01u.

Voormalig Spiritbox-bassist Bill Crook is overleden, zo bevestigt Kai Turmann, een bevriende muzikant, op Instagram. De moeder van Crook had Turmann gevraagd om het slechte nieuws te delen. Crook speelde van 2018 tot en met 2022 bas voor Spiritbox en is te horen op het debuutalbum Eternal Blue (2021) van de Canadese formatie. Spiritbox komt met Crooks opvolger Josh Gilbert op 16 februari 2025 naar 013 te Tilburg voor een headlinershow.

Voormalig Spiritbox-bassist overleden

Reacties...
Deze topsporters presenteren u nieuwe videoclips

Geplaatst op 24-07-2024 om 19:26u.

Hoewel de officiële opening van de Olympische Zomerspelen van dit jaar pas vrijdagavond is, hebben de eerste wedstrijden al plaatsgevonden. Metal is ook een topsport en - hoewel technisch gezien niet alles onder metal valt - hebben we weer negen videoclips voor u van ondere andere Blood Red Throne, Eisregen, en Whispering Void.

  • Blood Red Throne (death metal)
  • Eisregen (gothic black/death metal)
  • Whispering Void (dark folk)
  • Bodysnatcher (deathcore)
  • Duskwalker (death metal)
  • Myrein (metalcore)
  • Rotting Christ (doom/death metal)
  • Sadus (thrash metal)
  • Wolfgrief (dark electro)

Deze topsporters presenteren u nieuwe videoclips

Lees verder...
Interview met Sepultura

Geplaatst op 24-07-2024 om 15:00u.

Een viering van het leven en een geplande dood. Sepultura pleegt in eigen woorden euthanasie en kiest ervoor om na een legendarische carrière van veertig jaar ermee op te houden. Waar euthanasie onomkeerbaar is, lijkt de beslissing van bandleider Andreas Kisser dat niet helemaal. Marcel spreekt met de openhartige gitarist over het naderende vaarwel, het hoe en waarom en ook over de Cavalera-broers wil Kisser nog het een en ander kwijt. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met Sepultura

Lees verder...
Michael Schenker gedenkt zijn jaren bij UFO

Geplaatst op 24-07-2024 om 14:41u.

Met zijn nieuwe album My Years With UFO gedenkt Michael Schenker - zoals de titel al aangeeft - zijn jaren bij UFO. De Duitse gitarist maakte in de jaren '70 deel uit van de Britse band en is verantwoordelijk voor vele van de bekendste UFO-songs, waaronder Doctor Doctor en Rock Bottom. Dat laatste nummer is de nieuwe single van deze tribute-plaat, waarop Schenker met hulp van vele bekende artiesten elf UFO-songs opnieuw heeft opgenomen. Onder meer Axl Rose (Guns n' Roses), Dee Snider (Twisted Sister), Joey Tempest (Europe), Biff Byford (Saxon), Slash (Guns n' Roses), Adrian Vandenberg, Kai Hansen (Helloween) en Roger Glover (Deep Purple) staan Schenker bij. My years With UFO ligt vanaf 20 september in de winkel, maar nu is er alvast de tweede single Rock Bottom.

Lees verder...
Review: Powerwolf - Wake Up The Wicked

Geplaatst op 24-07-2024 om 13:00u.

In twintig jaar tijd is het grotendeels Duitse Powerwolf uitgegroeid tot een behoorlijk populaire en bij festivalgangers geliefde band. Het gezelschap dat tekstueel de draak steekt met de katholieke kerk en monster- en spookvertellingen tot kunst verheft, voegt met Wake Up The Wicked een nieuw hoofdstuk toe aan de inmiddels forse discografie. De groep past binnen het rijtje van moderne (power)metalbands als Sabaton, Battle Beast, Beast In Black en Bloodbound. Deze bands maken muziek volgens een inmiddels welbekende, vaste formule. Het is bombastisch, vol orkestrale en keyboardpartijen en vaak bijzonder pakkend. Deze stijl heeft als nadeel dat de rek er inmiddels uit is en er veelal op veilig wordt gespeeld. Dat laatste gaat helaas ook op voor deze nieuwe schijf.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Powerwolf - Wake Up The Wicked

Lees verder...
John Mayall overleden

Geplaatst op 24-07-2024 om 12:57u.

De Britse bluesrocker John Mayall is afgelopen maandag, 22 juli, vredig en omringd door zijn geliefden overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De zanger en multi-instrumentalist kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen en was daardoor reeds gestopt met optreden. In de jaren zestig bouwde Mayall met zijn platen en optredens een grote reputatie op als (Europese) bluesrockpionier. Diverse muzikanten kregen hun eerste bekendheid als lid van Mayalls begeleidingsband The Bluesbreakers en werden naderhand beroemdheden, zoals de gitaristen Eric Clapton, Peter Green en Mick Taylor, bassisten John McVie, Jack Bruce en Andy Fraser, en drummer Mick Fleetwood. Eerder dit jaar werd bekend dat John Mayall in het najaar zal worden opgenomen in de prestigieuze eregalerij van het Amerikaanse museum Rock And Roll Hall Of Fame, als winnaar van een 'musical influence award'. Die ceremonie zal nu postuum plaatsvinden. John Mayall, die vaak in Nederland heeft opgetreden, is negentig jaar oud geworden.

John Mayall overleden

Reacties...
Deze had je nog van ons tegoed: Verslag van Jera On Air

Geplaatst op 24-07-2024 om 12:00u.

Jera On Air viert in 2024 alweer zijn dertigjarig jubileum. Wat inmiddels het grootste punk- en hardcorefestival van Europa genoemd mag worden, begon ooit kleinschalig op een weiland en is dit jaar uitgegroeid tot een groots vierdaags evenement. Ook deze editie heeft het festival weer een fantastische line-up, waar naast traditionele oudgedienden ook veel nieuwe sensaties ontdekt kunnen worden. Marcel is er op vrijdag om verslag te doen en Hugo en Nigel nemen zaterdag voor hun rekening. Je kunt hun verslag hier lezen!

Deze had je nog van ons tegoed: Verslag van Jera On Air

Lees verder...
Nieuwe clips met onder meer Atreyu en Lovebites

Geplaatst op 23-07-2024 om 21:17u.

We hebben vandaag enkele clips in ons overzicht van bands/projecten die hun debuutsingle aan het grote publiek presenteren, zoals Adam Janzi en Chained Saint. Daartegenover staan Lovebites en Atreyu, die al behoorlijk wat releases op hun naam hebben staan.

  • Atreyu (ballad)
  • Lovebites (j-metal)
  • Adam Janzi (dark folk metal)
  • Andy Gillion (melodic death metal)
  • Carnage (deathcore)
  • Chained Saint (thrash metal)
  • Echoes Of The Harvested (melodic death metal)
  • Helldown (groove metal)
  • Inarius (deathcore)

Nieuwe clips met onder meer Atreyu en Lovebites

Lees verder...
Review: Rotting Christ - Pro Xristou

Geplaatst op 23-07-2024 om 12:32u.

Het Griekse Rotting Christ is al actief sinds 1989 en heeft vanaf dat moment een constante stroom platen afgeleverd. In die vijfendertig jaar is de band uitgegroeid tot een internationale top-act. Met Pro Xristou leveren de Griekse broertjes Sakis (zang, gitaar) en Themis Tollis (drums), die al sinds het begin de drijvende kracht achter de band vormen, hun veertiende langspeler af, vijf jaar na het verschijnen van de vorige, The Heretics (2019).
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Rotting Christ - Pro Xristou

Lees verder...
Laatste studio-album van Sweet

Geplaatst op 23-07-2024 om 11:04u.

Metalville Records brengt op 20 september het laatste album van de legendarische rockband Sweet uit. Full Circle bevat tien nieuwe nummers waarvan het schrijfproces in 2019 begon, maar dat niet werd afgemaakt. De Britse band gaf voorkeur aan het maken van Isolation Boulevard, dat een bewerking is van het album Desolation Boulevard (1975) met de nieuwe line-up. Begin 2024 werden de opnamen van Full Circle afgerond met Andy Scott en Tom Cory als producers. De band, die al meer dan vijftig jaar actief is en van invloed was op onder meer Mötley Crüe, staat binnenkort op Wacken Open Air en speelt daarna een aantal shows in Duitsland.

Lees verder...
Negen clips met onder meer Mushroomhead

Geplaatst op 22-07-2024 om 21:47u.

We hebben vandaag clips van Vomit Forth en Bewitcher, bands die het momenteel goed doen. Verder hebben we weer beelden van wat relatief onbekende bands, terwijl Mushroomhead de aftrap verzorgt.

  • Mushroomhead (groove metal)
  • Bewitcher (speed metal)
  • Coma Waves (alternative rock)
  • Dragkiller (technical death metal)
  • Inter Arma (experimental metal)
  • Jötnar (folk metal)
  • Steignyr (celtic death metal)
  • Vomit Forth (death metal)
  • Zinkyeok (melodic death metal)

Negen clips met onder meer Mushroomhead

Lees verder...
Interview met Eenling

Geplaatst op 22-07-2024 om 20:17u.

Op 23 juli verschijnt de ep The End Of The Beginning van Eenling, het muzikale project van Abdelhakim Boutachkourt. Hij was tot vorig jaar de webmaster van Cradle Of Filth in Nederland. Wat je kunt verwachten is zwartgeblakerde, extreme metal. Een aantal nummers vertelt zijn eigen verhaal; de traumatisering in zijn jeugd. Marc sprak met hem over de totstandkoming van de ep, zijn moeilijke verleden en zijn dromen voor de toekomst. Je kunt het interview hier lezen!

Interview met Eenling

Lees verder...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.