Pitfest
Enquęte

Hoe vaak heb jij AC/DC al live gezien?

meer dan twintig keer
16-20 keer
11-15 keer
6-10 keer
5 keer
4 keer
3 keer
2 keer
1 keer en dat smaakte naar meer
1 keer en dat was genoeg
0 keer, maar dit jaar hoop ik de band live te zien
0 keer en met deze line-up hoeft het niet meer
0 keer en bij deze prijzen sla ik wederom over
0 keer en ditmaal komt het me evenmin uit
0 keer, want ik geef niets om AC/DC

[ Uitslag | Enquętes ]

  21 februari:
 • Kraanium en Gore Force 5
 • Therion en Keops
 • 22 februari:
 • Distant, For I Am King en Loyalty Ends Here
 • Eisenhand en Praefator
 • Nothing More, SiM en Siamese
 • Serenity en Temperance
 • Therion
 • 23 februari:
 • Cathubodua, Alwaid en Epinikion
 • Distant, For I Am King en Torn From Oblivion
 • Enter Shikari, Fever 333 en Blackout Problems
 • Pilori, Grist, Suffering Quota en Radeloos///Ziedend
 • Serenity en Temperance
 • Therion
 • 24 februari:
 • Distant, For I Am King en XII Thorns
 • Into The Void
 • Kataklysm, Fleshgod Apocalypse en Stillbirth
 • Serenity, Temperance en Tulip
 • Therion
 • Undercroft, Dekapited en Violentor
 • 25 februari:
 • Cultura Tres
 • Distant, For I Am King en Boneripper
 • Dragonforce, Amaranthe en Infected Rain
 • Feral Grounds
 • 27 februari:
 • Frank Carter & The Rattlesnakes en The Mysterines
  21 maart:
 • Enslaved, Svalbard en Wayfarer
 • Suicidal Angels, Fusion Bomb en Crimson Fire
Kalender
Vandaag jarig:
 • Attila Wéber (Ossian) - 56
 • Dirk Assmuth (Angel Dust) - 59
 • Floor Jansen (After Forever) - 43
 • Heri Joensen (Tyr) - 51
 • Randy Blythe (Lamb Of God) - 53
 • Randy Rampage (Annihilator)† - 64

Vandaag overleden:
 • Piotr Grudziński (Riverside) - 2016
Bodyfarm komt met nieuw album

Geplaatst op 16-02-2024 om 13:00u.

Op 22 maart brengt Bodyfarm een nieuwe schijf uit. De nieuwe plaat heet Malicious Ecstasy en bevat negen songs. Naast vijf songs die vorig jaar live zijn opgenomen in Polen bevat het album ook nog vier nieuwe tracks, waarvan de eerste single Retaliate nu alvast te beluisteren is.

Lees verder...

Pitfest

Deicide zet smakelijke video online

Geplaatst op 16-02-2024 om 12:15u.

Eind vorig jaar had Deicide al een leuke kerstgroet voor de fans, nu heeft de band weer een nieuwe videoclip online gezet van het aankomende album Banished By Sin. De nieuwe single heet Sever The Tongue en de video kun je hieronder bekijken. De nieuwe plaat verschijnt op 26 april.

Lees verder...
AC/DC in recordtijd uitverkocht

Geplaatst op 16-02-2024 om 11:48u.

Het zal je vast niet ontgaan zijn, AC/DC komt weer naar de Benelux. Vanochtend gingen de shows in de voorverkoop. Als je op het veld wil staan, kost je dat zo'n 150 euro voor de shows in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam en het evenemententerrein van Dessel. Ondanks de hoge ticketprijzen zijn beide shows binnen een uur uitverkocht. Vanwege lange digitale wachtrijen hebben vele mensen helaas ernaast gegrepen. Wie wel een kaart heeft weten te bemachtigen wensen we veel plezier!

AC/DC in recordtijd uitverkocht

Reacties...

het

Elsrock maakt doorstart in Almelo

Geplaatst op 16-02-2024 om 11:45u.

Elsrock maakt een nieuwe start op een nieuwe locatie. Op 22 juni zal het vernieuwde festival plaatsvinden in Studio 15 te Almelo. De eerste band is al bekend: Ten Ton John. Alle informatie vind je op www.elsrock.com.

Elsrock maakt doorstart in Almelo

Reacties...
Debuut-ep van Beyond The Pale

Geplaatst op 16-02-2024 om 11:00u.

Beyond The Pale heeft de debuut-ep aangekondigd. Op 27 april brengt de band de schijf Monument In Time uit, wat een eerbetoon is aan gitarist Jeroen van Donselaar. Het is die dag exact twee jaar nadat hij tijdens de allereerste show van Beyond The Pale op het podium van dB's in Utrecht in elkaar zakte na een hartstilstand en helaas kwam te overlijden.

Debuut-ep van Beyond The Pale

Reacties...
Alestorm doet het weer met Patty Gurdy

Geplaatst op 16-02-2024 om 09:54u.

Aan de vooravond van een tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland komt Alestorm met een nieuwe single. De mannen hebben weer de hulp van Patty Gurdy en haar hurdy gurdy ingeroepen voor Voyage Of The Dead Marauder, het titelnummer van de gelijknamige ep die op 22 maart gaat uitkomen. In de zomer komt de band ook weer naar het vasteland van Europa en zal onder meer de Pirate Metal Party in Helmond headlinen op 14 juli.

Lees verder...
Review: Ihsahn - Ihsahn

Geplaatst op 16-02-2024 om 09:47u.

Vegard Sverre Tveitan - de multi-instrumentalist, zanger en componist die beter bekend is onder de naam Ihsahn - mag dan al bijna vijftig jaar oud zijn, hij vertoont geen enkel teken van slijtage. Na een rijke carričre met Emperor als een van de grondleggers en meest geprezen bands binnen de symfonische black metal van de jaren negentig heeft hij zich sinds 2005 op een inmiddels nog rijkere solocarričre gericht. Onder zijn eigen pseudoniem is hij inmiddels toe aan de achtste langspeler, waarmee hij op het dubbele aantal van Emperor zit.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Ihsahn - Ihsahn

Lees verder...
Eerste single van Kittie in dertien jaar

Geplaatst op 15-02-2024 om 19:23u.

De dames van Kittie hadden samen al een tijd lang niets nieuws gecreëerd, maar zijn na dertien jaar terug met de single Eyes Wide Open. De Canadese groep staat sinds kort onder contract bij Sumerian Records en heeft samen met producer Nick Raskulinecz in Nashville's Sienna Studios gewerkt aan een nieuw album. Naast de zussen Morgan (zang, gitaar) en Mercedes Lander (drums) bestaat de formatie sinds 2022 uit gitariste Tara McLeod en de teruggekeerde bassiste Ivy Vujic.

Reacties...
Drie nieuwe namen voor Brainstorm Festival

Geplaatst op 15-02-2024 om 15:00u.

De line-up van het komende Brainstorm Festival is uitgebreid met Alterium, Ecclesia en Ephemeral. Laatstgenoemde is zowel op vrijdag als op zaterdag te zien in de theaterzaal. Eerder werden Evergrey en Theocracy reeds vastgelegd voor het tweedaagse evenement, dat op vrijdag 1 en zaterdag 2 november wordt gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Naast optredens op het hoofdpodium zijn er bijzondere shows te zien in de bijbehorende theaterzaal. Het festival biedt verder ruimte aan een expositie, een metalmarkt, clinics, interviews en meet & greets. Vanaf nu zijn er ook dagtickets verkrijgbaar. Voor meer informatie ga je naar de website van Brainstorm Festival.

Drie nieuwe namen voor Brainstorm Festival

Reacties...
Alweer nieuwe namen voor Wacken Open Air

Geplaatst op 14-02-2024 om 12:30u.

De organisatie van het al tijden uitverkochte Wacken Open Air heeft de line-up weer iets uitgebreid, en waarschijnlijk blijven ze dat doen tot het festival begint. Vandaag maakt men bekend dat niemand minder dan Gene Simmons naar Wacken komt met zijn soloband.. Daarnaast zijn ook Baroness, Whitechapel, Bülent Ceyland, Massive Wagons, Robse, Persefone en Planet Of Zeus bevestigd. Wacken Open Air wordt gehouden van 31 juli t/m 3 augustus en is, ondanks de neerslagproblemen van de afgelopen editie, stijf uitverkocht. Op het programma staan onder meer Amon Amarth, Korn, Scorpions, Blind Guardian, Architects, Opeth, KK's Priest, Accept, Behemoth, The Darkness, Spiritbox, Motionless In White, Testament en Flogging Molly. Alle informatie vind je op www.wacken.com.

Alweer nieuwe namen voor Wacken Open Air

Reacties...
Review: Infected Rain - Time

Geplaatst op 14-02-2024 om 12:00u.

De Infected Rain-trein dendert voort. De modernmetalband rond de kleurrijke frontvrouw Lena 'Scissorhands' Cataraga staat vaak op het podium en is daarnaast ook nog eens productief met het uitbrengen van clips en albums. Na Ecdysis (2022) en de liverelease The Devil’s Dozen (2023) laat de sinds kort internationale groep (drie Moldaviërs en een Italiaanse) wederom van zich horen met Time.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Infected Rain - Time

Lees verder...
Premičre: nieuwe single van Doodseskader

Geplaatst op 14-02-2024 om 10:30u.

Pastel Prison is de titel van de nieuwe clip van Doodseskader. De song is te vinden op Year Two, het nieuwe album van het geesteskind van Tim De Gieter (Amenra, Much Luv Studio) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Paard). De plaat verschijnt op 8 maart via het eigen label 45 Records. Die dag is de band ook te zien in De Gigant te Apeldoorn.

Op Year Two gaat Doodseskader nog een stap verder dan ze tot nu toe deden. Van het zijdezachte Pastel Prison tot het absolute bloedbad van The Sheer Horror Of The Human Condition, het is een trip in elke zin van het woord, met nog meer genres zoals R&B, techno, hardcore punk en stemmige ballads die doen denken aan de jaren '90, allemaal naadloos gemengd in hun muzikale vocabulaire en zorgend voor een sonische reis. Doodseskader vertelt het verhaal van De Gieter en Burroughs gegoten in muziek. Zo zien ze de muziek zelf meer als een soort soundtrack voor het verhaal dat in een constante staat van evolutie is.

Lees verder...
Vier Valentijnsdag met For I Am King

Geplaatst op 14-02-2024 om 10:00u.

De heren en dame van For I Am King hebben speciaal op Valentijsdag de nieuwe single Liebe uitgebracht. Het is het eerste nieuwe nummer van de band sinds het vorig jaar verschenen derde album Crown.

Reacties...
Nieuwe single van Illumishade

Geplaatst op 14-02-2024 om 09:00u.

Aanstaande vrijdag komt de nieuwe plaat Another Side Of You uit van Illumishade, een nevenproject van Eluveitie-gitarist Jonas Wolf en -zangeres Fabienne Erni. De band heeft er nu nog snel een nieuwe single tegenaan gegooid in de vorm van Riptide. De band was onlangs ook nog te zien in het voorprogramma van Delain, maar later dit jaar gaat Illumishade op tournee met Visions Of Atlantis. De bands komen op 1 oktober naar Patronaat in Haarlem, 2 oktober naar Poppodium 013 te Tilburg en 3 oktober naar DVG Club in het Belgische Kortrijk.

Lees verder...
Review: Blackbraid - Blackbraid II

Geplaatst op 14-02-2024 om 08:30u.

Nu 2023 definitief achter ons ligt, de oliebollen verteerd zijn, de vuurwerkresten weggeveegd worden en de kerstbomen opgeruimd zijn, is het de eerste maanden van 2024 nog één keer tijd om achterom te kijken naar het afgelopen muzikale jaar, voordat het vizier weer op de toekomst wordt gericht. Welke platen van vorig jaar zijn onder de radar gebleven, maar zijn interessant genoeg om alsnog in de schijnwerpers te zetten? In deze terugblikkende reeks bespreekt Rik tien platen uit 2023 die zeker de moeite van het beluisteren waard zijn. De tweede in deze serie is het titelloze, tweede album van het Amerikaanse Blackbraid.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Blackbraid - Blackbraid II

Lees verder...
Het nieuwe album Invincible Shield van Judas Priest, verkrijgbaar vanaf 8 maart

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.