Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Sepultura - Roorback
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Sepultura - Roorback
Sepultura behoeft eigenlijk geen introductie. Na diverse legendarische albums als bijvoorbeeld Arise en Chaos A.D. sloeg de Braziliaanse band een andere richting in door meer tribal-elementen in haar muziek te verwerken, om zo een eigen geluid te kweken. Maar toen verliet zanger Max Cavalera de band en richte hij Soulfly op, en ging Sepultura verder met Derrick Green. Met Roorback zijn we dan alweer bij het 3e album met Green aangekomen.

Het album opent met een riff die me weer in 1993 doet wanen. Deze riff had namelijk zo op de klassieker Chaos A.D. kunnen staan. Dat doet me deugd, want de weg die Sepultura met Roots ingeslagen was kon me nooit echt boeien, en hun vorige album Nation heb ik helemaal overgeslagen. Gelukkig is Roorback een grote stap in de goede richting, met 12 songs die me aan de Sepultura van weleer doen denken: lekkere agressieve riffs, een brute strot, en gelukkig geen oerwoud-trommels. Op nummers als The Rift, Activist, of de opener Come Back Alive laat Sepultura horen dat ze nog altijd heerlijke snelle nummers kunnen schrijven, zoals ze tien jaar terug ook al deden. En op een rustiger nummer zoals Bottomed Out blijkt dat Green ook een redelijke stem heeft als hij niet schreeuwt, maar echt probeert te zingen.

Toch mis ik iets op het album. Nee, het is niet de stem van Max Cavalera, want Derrick's strot past ook goed op het nieuwe materiaal (al was ik niet zo gecharmeerd van hem op het album Against). Het is meer de echte agressie, die in het oude Sepultura van bijvoorbeeld Arise en Beneath The Remains net voor dat beetje extra zorgde. Maar ondanks dat heeft Sepultura met Roorback zeker een prima album afgeleverd.

Tracklist:
1. Come Back Alive
2. Godless
3. Apes Of God
4. More Of The Same
5. Urge
6. Corrupted
7. As It Is
8. Mind War
9. Leech
10. The Rift
11. Bottomed Out
12. Activist

Wie er vlug bij is krijgt bij het album ook nog een bonuscd met daarop de Revolusongs ep, met daarop de volgende covers:
1. Messiah (Hellhammer cover)
2. Angel (Massive Attack cover)
3. Black Steel In The Hour Of Chaos (Pulblic Enemy cover)
4. Mongoloid (Devo cover)
5. Mountain Song (Jane's Addiction cover)
6. Bullet The Blue Sky (U2 cover)
7. Pirahna (Exodus cover)

Score: 75 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 26 mei 2003

Meer Sepultura:

Sepultura - Roorback
Reactie van Een_Metalfan op 28-05-2003 om 00:18u

juist die aggressie is voor Sepultura zo belangrijk....ik hoop dat het meevalt. anders zal de CD niet echt boeien vrees ik.

Sepultura - Roorback
Reactie van MindWar op 28-05-2003 om 15:15u

Roorback zit juist vol met agressie. Luister maar eens naar het openingsnummer, of naar het langzame eind gedeelte van Apes of God. Het is een geweldig album. Totaal anders dan Against of Nation, of Roots, dus als je die albums niet leuk vond is dat totaal geen reden om deze toch uit te proberen. BTW, de solo's zijn terug!!! m/ Andreas Kisser m/

Sepultura - Roorback
Reactie van Een_Metalfan op 30-05-2003 om 18:00u
Score: 98 / 100

ROORBACK=de COMEBACK van deze gasten. Speelden ze een tijd geleden al super in de Melkweg, ben ik ervan overtuigd dat ze op de festivals helemaal zullen knallen.Een band die zo is afgezeiken door de pers en Roadrunner en nu bij SPV laat zien dat zelfs Soulfly niet kan wat hun kunnen, SEPULTURA from the start SEPULTURA in my heart SEPULNATION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sepultura - Roorback
Reactie van Een_Metalfan op 05-06-2003 om 20:48u
Score: 75 / 100

ok, ze zijn op de goeie weg terug, maar dat stukje extra agressie mis ik soms ook. Waarom zoeken ze gewoon niet nog een gitarist erbij, dan is dat ook opgelost volgens mij. En live klinken ze inderdaad wat agressiever maar dat doen goede metalbands sowieso live. Volume staat dan ook megahard ook dus dat speelt ook mee, niet dat ik dat erg vind by the way. Ben ook erg blij dat meneer Kisser weer wat thrash solo'tjes speelt, alhoewel dat er van mij nog wel wat meer hadden mogen zijn.

Sepultura - Roorback
Reactie van satyr op 27-12-2006 om 06:08u
Score: 88 / 100

na against en nation is dit wel lekker om terug van seputura te horen,er staan echt wel enkelle krakkers op

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.