Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Slayer - God Hates Us All
Jaar van release: 2001
Slayer - God Hates Us All
Dat ze geen lieverdjes waren, wisten we. Dat er constant enkele Christelijke groeperingen achter hun reet zaten, wisten we ook. Dat ze bijna iedere keer een verdomd goed album afleverden, twijfelden de meeste fans daar niet aan. Maar hoe zit het nu met Tom Araya, Kerry King, Jeff Hanneman en Paul Bostaph ofwel Slayer anno 2001? The Godfathers of Metalcore zijn terug. Hoewel er veel fans zijn die constant voor een vervolg op 'Reign in Blood' blijven zeiken, deert dit de band niet. Het album 'Reign in Blood' (1986) is en blijft een monument, maar met het nieuwe album 'God Hates Us All' stelt Slayer haar fans zeker niet teleur.

Dat Kerry in verschillende interviews zei dat hij de laatste tijd veel naar Slipknot luisterde en daardoor benvloed is, wordt Slayer kwalijk genomen. Tevens gebruikt hij een 7-snarige gitaar voor enkele nummers waardoor een vergelijking met Slipknot steeds meer aangedikt wordt door enkele critici en fans ...wat een onzin! Ten eerste; Slayer heeft een eigen stijl ontwikkeld die ze het, ondanks allerlei invloeden altijd weet te behouden. Ten tweede; als een band hierdoor alleen maar beter wordt, werkt zoiets echter in haar voordelen. Zowel zanger/bassist Tom, gitaristen Kerry en Jeff als drummer Paul Bostaph zijn heel intens bezig met hun muziek. Over alles is nagedacht en keer op keer slagen ze erin het spontaan en ongeforceerd te brengen.

De opening 'Darkness of Christ' is een vreemde intro dat tegelijkertijd een treffend beeld geeft over de rest van het album. Deze intro duurt 1.30 en bevat allerlei fragmenten door elkaar. 'Disciple' zet daarna meteen de toon van het album: een strakke Slayer mix. Dit is een up-tempo nummer dat tijdens een gitaar solo veranderd is in een trash tempo.
God Hates Us All, God Hates Us All
You know it's true God hates this place
You know it's true he hates this race

'God Send Death' is n van de mooie momenten van het album. Dit nummer heeft een korte maar lekkere intro.
Clawing at the eyes of god
You taste your death in hand
Your fingers bleed in vain
Your scream-in your grave

'Exile' is een lekker snel nummer. Een right in your face nummer dat redelijk grove teksten bevat.
You spineless fucking maggot - you're just wasting my time
Get out of my face - Get out of my life
Out of my fucking way - Just die

'Bloodline' is n van de beste tracks van het album. Dit nummer heeft, voor een Slayer begrip, een heel melodieus refrein ...
I'll kill you and your dreams tonight
Begin new life
Bleed your death upon me
Let your bloodline feed my youth

Bij het nummer 'Warzone' en bij de laatste track 'Payback' zet Slayer de voet op het gaspedaal. Met deze nummers laat Slayer opnieuw zien dat ze nog niet uitgetrashed is.

Met dit album verrast deze kwartet voor de zoveelste keer vrienden en vijanden. Drie originele leden, Araya, King en Hanneman vormen het gezicht en de sound van de band, maar drummer Paul Bostaph is steeds meer ingeburgerd in de Slayer's context. Op dit album bewijst hij opnieuw dat hij een geschikte vervanger van Dave Lombardo is.

Tracklisting:

  1. Darkness of Christ
  2. Disciple
  3. God Send Death
  4. New Faith
  5. Cast Down
  6. Threshold
  7. Exile
  8. Seven Faces
  9. Bloodline
  10. Deviance
  11. War Zone
  12. Here Comes The Pain
  13. Payback

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeffry Mulyadi
Toegevoegd: 6 november 2001

Koop dit album in

Meer Slayer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Wit op 06-11-2001 om 23:01u
Score: 80 / 100

Het album is inderdaad heerlijk. Gewoon een heerlijke bak agressie. Het is gewoon vet cool om Tom Araya zo woedend te horen.

Reactie van een op 10-11-2001 om 20:08u
Score: 100 / 100

slayer zit vol haat en passie

Reactie van Slaine op 13-11-2001 om 16:47u
Score: 100 / 100

Echt een erg vet album man.

Reactie van Kloddertje op 04-01-2002 om 12:55u
Score: 100 / 100

Deze MOET je hebben!!!

Reactie van Sepulturafan op 30-10-2002 om 19:44u
Score: 90 / 100

Zeker mee eens!

Reactie van Een_Metalfan op 13-09-2003 om 21:26u
Score: 100 / 100

Slayer weet een perfecte bak Thrash neer te zetten. Vooral 'God send Death' en 'Bloodline' zijn absolute toppers!

Reactie van death op 20-12-2003 om 17:52u
Score: 80 / 100

de drummer is echt vet goed(veel roffels). alleen de zanger vind ik fucking slecht. hij zou gewoon goed moeten grunten. verder zitten er lekker snelle ritmes in waar ik wel van houd.

Reactie van Een_Metalfan op 20-12-2003 om 17:54u

ik heet sophie mijn e-mailadres is snellesop@hotmail.com. ik ben heel geil en neuk iedereen

Reactie van Fear_Of_The_Dark op 31-01-2004 om 19:57u
Score: 75 / 100

Je bent niet geil, alleen heel zielig.... GHUA ruleert, hoewel Reign In Blood natuurlijk veel beter is

Reactie van Een_Metalfan op 17-08-2004 om 21:42u

Review van Reign in Blood graag

Reactie van trooper op 24-08-2004 om 03:19u
Score: 90 / 100

Schitterend album, idd onder Reign in blood en mijn persoonlijke favoriet Seasons in the abyss, maar toch een waardige plaat voor slayer. ik merk weer dat jongere fans de stem irritant vinden en zij moeten dus is gaan kijken waar en wanneer slayer is ontstaan. bovendien is het toch verbazend om te horen hoe aggresief deze band nog klinkt terwijl ze al 20 jaar meegaan. All the hails to the greatest band ever!

Reactie van Een_Metalfan op 17-11-2004 om 16:44u
Score: 100 / 100

vette plaat man!Reign in blood vind ik dan wel beter maar deze is ook zeker goed!Slayer beukt er op los

Reactie van 'bones' op 25-11-2004 om 16:42u

mmm...een dubbel gevoel. Geweldige intro 'disciple' en 'bloodline' absoluut 100% slayer....en dan 'treshold' dat zou zo nummer 2 van st. Anger kunnen zijn. 'new faith' begint fantastisch met een riff a la 'postmortem' en 'raining blood' en dan verdwijnt het in een kabaal alsof ze slipknot de rest hebben laten spelen......en de rest werkt op mijn zenuwen!

Reactie van metallicass op 05-01-2005 om 19:02u

Er zijn meerdere thrash/speed/death grondleggers zoals TESTAMENT en ANTHRAX, OVERKILL,LAAZ ROCKET en METAL CHURCH. Dit is geen metalsite als er geen reviews zijn van deze godfathers!!!!!

Reactie van Een_Metalfan op 11-01-2005 om 21:55u

hou GODVERDOMME op te zeiken op Slipknot!!! Slipknot rost tegenwoordig 20 keer harder dan Slayer. En nee: ik ben niet zo'n "nu-metal skatertje". Op m'n 9e kocht ik REIGN IN BLOOD dus ik weet echt wel waar ik over praat. Slayer is gewoon, net zo als MetallicA, (nog) niet zoals ze vroeger waren. KUT! Araya probeert gewoon te zingen op deze............. een 60 omdat ze Slayer heten.... Heren van MetallicA en Slayer: MAAK ALSJEBLIEFT JULLIE 2E MASTER OP PUPPETS OF REIGN IN BLOOD.....!

Reactie van Een_Metalfan op 31-01-2005 om 15:50u

Zo stoer man dat je Reign in blood al op je 9e had, maar hou a.u.b. je kutbek dicht over Slayer, dat Snotlip is vergeleken bij Slayer 1 of ander triest kutbandje.......SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSLLLLLAAAAAAYER

Reactie van frank op 06-10-2005 om 15:25u
Score: 90 / 100

goed album en voor de rest niet zeiken !!! nu lombardo terug is :-)) wordt de volgende nog beter

Reactie van satyr op 24-10-2006 om 10:56u
Score: 88 / 100

dit is een goed album man en wat zit je zielig over slipknot te praten hoe durf je die mongolen met slayer vergelyken ik wi wel eens weeten nu christ illusion uit is ondertusse of je nog altyd vind dat slipknot 20keer harder speelt haha dikke lozer man hail slayer man

Reactie van Lord_Slave op 28-12-2006 om 21:37u
Score: 80 / 100

Tering mensen moeten echt kappen met Slipknot afzeiken! Er zijn bands die harder rossen maar er zijn ook zeker bands die softer zijn! Ik erger me trouwes wel aan de stem van Tom Araya. Ik vind zowel Slipknot als Slayer erg gaaf, dit is een erg sterk album (WAT EEN AGRESSIE!!) al evenaart het nooit Reign In Blood! Ps. Ik vind Slayer wel beter dan Metallica, want Metallica is toch wel erg afgezwakt terwijl dit kwartet nu nog steeds aliva and kicking is.

Reactie van Extremo op 03-01-2007 om 18:37u
Score: 85 / 100

Haha, door deze CD ging ik naar Metal (en Slayer!!) luisteren. Persoonlijke klassiker ;)

Reactie van klokkie op 03-05-2013 om 02:45u
Score: 8 / 100

het kon eigenlijk niet uitblijven