Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 04-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Frank Boeijen (The Gathering) - 48
  • Jan S. Eckert (Masterplan) - 56
  • Jerome Lavail (Your Shapeless Beauty) - 45
  • Kristian "Necrolord" Wåhlin (Diabolique) - 50
  • Mina Caputo (Life Of Agony) - 48
  • Morten Veland (Sirenia) - 44
  • Paul Kuhr (Novembers Doom) - 50
  • Piero Paravidino (Mesmerize) - 49
  • Robert Balci (Stormwitch) - 51

Vandaag overleden:
  • Tommy Bolin (Deep Purple) - 1976
Review

Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass (DVD)
Jaar van release: 2004
Label: Virgin Records
Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass (DVD)
Vorig jaar bracht het Duitse Blind Guardian al de live dubbel-cd Live uit, maar wat tot dusver ontbrak was beeldmateriaal. Nu is er dan een dubbel-dvd, waarop de band in volle glorie te bewonderen is.

Misschien dat het wat arrogant overkomt, maar Blind Guardian organiseerde vorig jaar haar eigen twee-daags openlucht festival, waarbij ze op beide avonden de headliners waren. Tijdens "Blind Guardian Open Air" in het Duitse Coburg zijn dan ook de opnames voor de dvd gemaakt, en de band speelde op beide avonden een andere setlist. Doordat alles goed aan elkaar gemixt is merk je niet dat het dus twee verschillende concerten waren. Wat wel opvalt is dat na de intro (War Of Wrath) de band niet opent met Into The Storm zoals je zou verwachten, maar met Time Stands Still (At The Iron Hill). Hierdoor wijkt de dvd dus al gelijk af van het live album, en is het dus gelijk interessant.

Ook interessant is dat de band niet de nadruk heeft gelegd op het meest recente studio album, maar dat er van de hele carriere van de band nummers voorbij komen. Oudjes zoals Banish From Sanctuary worden afgewisseld met nieuwer werk zoals onder andere Punishment Divine. Ook het kroonjuweel van het A Night At The Opera album staat op de dvd, het 14 minuten durende And Then There Was Silence. Ik weet zeker dat vele fans hier erg blij van worden, want dit nummer werd lang niet overal live gespeeld.

De show die de band geeft is niet al te bijzonder. De lichtshow en het vuurwerk zijn fraai, maar niet echt spectaculair. Natuurlijk gaan de gitaristen rustig zitten tijdens de acoustische nummers, zoals tijdens A Past & Future Secret. Het is wel mooi om te zien hoe het publiek nog het refrein van Valhalla blijft doorzingen, ook nadat het nummer al is afgelopen. Net als al op Live laat de op deze dvd ook horen dat ze live goed kunnen spelen, en zanger Hansi Kürsch is goed bij stem. Dit resulteert dus in een erg goed optreden.

Qua bonusmateriaal bevat deze dvd een aantal zaken. Zo staat er een redelijk uitgebreid interview met de band op, wat ongeveer 25 minuten duurt. Ook bevat de schijf een 40 minuten durende reportage over het festival, waarin onder andere de voorbereidingen te zien zijn, maar komen fans aan het woord, en zie je wat zich er op de camping afspeelt. Jammergenoeg is dit, net als het interview met de band, in het Duits. Op zich logisch, want het is een Duitse band. En gelukkig zijn er Engelstalige ondertitels beschikbaar. Ook bevat de dvd nog vier bonus nummers, opgenomen op Wacken en in Stuttgart, in 2002. Tenslotte is er nog een slideshow, waarbij je jammergenoeg niet zelf tussen de foto's kan manouvreren. Je moet wachten tot de volgende foto verschijnt. Volgens de hoes zouden er ook nog backstage beelden van de "A Night At The Opera Tour 2002" op moeten staan, maar ik heb ze toch echt niet gevonden.

Steeds vaker verschijnen concert-dvd's in breedbeeld, tot groot genoegen van bezitters van breedbeeld tv's. Zo is ook de concertregistratie op deze dvd in breedbeeld, maar het bonusmateriaal echter niet altijd. Het beeld is goed scherp, en zeker niet met een simpele videocamera opgenomen. Voor de liefhebbers is er een Dolby Digital 5.1 mix, maar ook normaal stereo geluid kan gekozen worden. De menu's zijn mooi vormgegeven, met leuk fantasy artwork.

Conclusie: Imaginations Through The Looking Glass bevat alles wat een goede live dvd zou moeten bevatten.

Tracklist:
1. War of Wrath
2. Time Stands Still
3. Banish from Sanctuary
4. Nightfall
5. The Script for my Requiem
6. Valhalla
7. A Past and Future Secret
8. Punishment Divine
9. Mordred's Song
10. The Last Candle
11. Bright Eyes
12. Lord of the Rings
13. I'm Alive
14. Another Holy War
15. And then there was Silence
16. Somewhere far Beyond
17. The Bard's Song (in the Forest)
18. Imaginations from the other Side
19. And the Story Ends
20. Mirror Mirror

Bonus nummers:
1. Majesty
2. Into The Storm
3. Welcome To Dying
4. Lost In The Twilight Hall

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 24 juni 2004

Meer Blind Guardian:

Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass (DVD)
Reactie van Lennert from hell op 24-06-2004 om 18:57u
Score: 95 / 100

De DVD is inderdaad fantastisch, een must voor elke fan, en een aanrader voor andere metalliefhebbers die wel iets kunnen met fantasy en lekkere speed metal rifjes. De playlist valt weinig op aan te merken (ondanks dat ik Theatre of Pain mis, maar dat terzijde) en het geluid is uitstekend. Leuke extraatjes erbij, opgeteld een prachtige aankoop!

Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass (DVD)
Reactie van Forostar op 02-07-2004 om 19:18u

Jammer dat "Run for the Night' zowel niet op deze dvd als op de Live cd staat. Dit nummer kreeg twee jaar geleden het meeste applaus tijdens hun optreden in Biebob, Vosselaer. Check: http://www.metalfan.nl/concertreviews.php?op=showcontent&id=26

Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass (DVD)
Reactie van IronSouL op 16-07-2004 om 11:47u
Score: 100 / 100

Geweldige DVD mooie voorkant wel grappige dinge ik mis ook een paar goede nummers op de dvd maar daar over heb ik nix te klagen :P de beelden zijn echt haar scherp zo scherp dat je de kleinste details zie geweldig zo scherp heb ik nog nooit gezien :) geweldig :) en ze pakken de nederlandse vlag aan die de publiek aan blind guardian gaf zeer leuke DVD echt in huis te hebben voor al de voorkant en de achterkant zeer gave tekeningen gandalf met een digitale camera :P die hoes moet je echt eens bekijken

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.