Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Ben Mazzarol (Chaos Divine) - 35
  • Blaise Borboën-Léonard (Unexpect) - 36
  • Jack Russell (Great White) - 61
  • Mark Boals (Yngwie Malmsteen) - 63
  • Matt Marinelli (Borealis) - 36
  • R.J. Herrera (Suicidal Tendencies) - 60
  • Van Williams (Nevermore) - 55
Review

Orphanage - Driven
Jaar van release: 2004
Label: Nuclear Blast Records
Orphanage - Driven
Orphanage is een band die geen introductie nodig heeft. Na het uitstekende en harde debuut 'Oblivion' ging het hard met de band. Ze traden veel op, brachten het jaar erna de uitstekende opvolger 'By time alone' uit en nog een jaartje later kwam de leuke mini cd 'At the mountain of madness' uit. Daarna werd het een aantal jaren stil rond de band en in 2000 bracht het album 'Inside' de band terug in de aandacht. Een album dat zeker niet slecht is maar dat mij persoonlijk minder raakte dan het eerdere werk van deze band.

Onlangs speelde Orphanage op het jaarlijkse Metalfest. Ik zag de band in 013 en was toch wel teleurgesteld; het geluid was slecht, George Oosthoek kan veel beter grunten en er zat niet echt schot in de zaak. Tijdens dat concert speelde ze al wat nieuw materiaal en dat klonk vrij goed. Na dat teleurstellende concert en de vorige matige cd 'Inside' in gedachten, waren mijn verwachtingen niet hoog gespannen.

Maar wat een knaller levert deze band af! Het album duurt een goede 65 minuten en bevat 14 tracks die schommelen qua niveau van goed tot prachtig De band maakt nog steeds een combinatie van gothic, melodieuze death metal, elektronica en een klein vleugje doom metal. De band klinkt ook heel fris en gemotiveerd. Zanger George Oosthoek grunt nog altijd op zijn typische wijze en is nog niets van zijn stem verloren, zangeres Rosan van der Aa heeft een zeer grote ontwikkeling doorgemaakt en over de muzikanten kan je ook niets negatief zeggen.

Het is moeilijk om je favoriete tracks op te sommen als er vele uitschieters zijn. Mijn favorieten zijn echter opener 'The sign' (dat ook op 'Tour EP' van Orphanage stond), het moderne 'Cold' en het titelnummer. De band laat nergens een steek vallen en levert middels dit geïnspireerde 'Driven' zijn meeste complete cd af tot nu toe. Een ijzersterke come-back die ik totaal niet had zien aankomen! Moderne gothic op zijn best!

Tracklist:
1. The sign
2. Black magic mirror
3. Cold
4. Prophecies of fame
5. Dead ground
6. My master's master
7. Black gate
8. In slavery
9. Truth or lies
10. Driven
11. Infinity
12. Addiction
13. Beyond the fall
14. Ender's game

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 april 2004

Orphanage - Driven
Reactie van Ferdi op 02-04-2004 om 02:48u

Eerst schrijf je dat Orphanage geen introductie nodig heeft, en vervolgens ga je de band tóch uitgebreid intrroduceren. Beetje schizofreen? ;-)

Orphanage - Driven
Reactie van Een_Metalfan op 02-04-2004 om 19:26u

door de vele metalfeesten waar ik oprhanage tegen kwam is al reden genoeg om deze cd NIET aan te schaffen. Ze kunnen misschien op cd wel aardig klinken maar live wisten ze mij niet te boeien. LINKS laten liggen deze band.het is gewoon. ROMMEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Orphanage - Driven
Reactie van mtlfn op 02-04-2004 om 21:38u

Erg goede cd idd!!! K'ep 'm al gehoord en hij zal niemand teleurstellen!!!

Orphanage - Driven
Reactie van Slay3r op 08-04-2004 om 18:52u
Score: 85 / 100

Ik heb al verschillende malen gehoord dat ze live slecht waren, maar op metalfest 2004 in de 013 vond ik het totaal niet slecht hoor. Sommigen vertelden dat de bas veels te hard stond, ik vond dat juist een pluspunt. Driven heeft een geweldige productie, echt goeie sound. De nummers boeien me ook allemaal enorm. Goeie cd!

Orphanage - Driven
Reactie van orphan op 09-04-2004 om 18:25u
Score: 90 / 100

DEAD GROUND, DEAD GROUND digging the DEAD GROUND, DEAD GROUND hahaha, schitterend dat stuk!

Orphanage - Driven
Reactie van isolduh op 29-04-2004 om 20:59u

Ik vind Cold, Driven en Beyond the Fall erg mooie nummers. Die nummers zitten vol sfeer maar zijn stiekem toch best wel hard. Dat hebben ze erg goed gedaan! Verder klinkt de zang een stuk beter dan op vorige albums, en beter dan live... ;)

Orphanage - Driven
Reactie van trooper op 28-07-2004 om 02:53u

En wat is dit nu weer?! Al enkele malen word ik mateloos geïrriteerd door de single 'the sign' tijdens rockzone op mtv.Dat de clip al ongelooflijk slecht is,kan er nog door voor gothic/metalbands,maar ik vind het refrein en de 'grunts' ook al langdradig en zeurend. Er zijn veel betere bands in dit genre dus begin hier al niet aan.

Orphanage - Driven
Reactie van Oosthoek Lidd.. op 06-08-2006 om 12:30u

Eejj..George Oosthoek is mijn familie..

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.