Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Freedom Call - Master Of Light
Jaar van release: 2016
Label: SPV / Steamhammer Records

Freedom Call - Master Of Light

Met een optreden van Freedom Call aanstaande 5 mei in het vooruitzicht is het toch tijd om het achterstallige huiswerk nog even in te halen. De Duitse verspreiders van euforie en gevers van endorfine-boosts zijn de afgelopen jaren lekker bezig en mochten helemaal met voorganger Beyond op de schouders geklopt worden voor de hoge kwaliteit van de muziek. Hammer Of Gods gaat in dat opzicht ook gewoon lekker door waar het vorige album ophield

De songs die op dit album ongetwijfeld het langste in je hoofd zullen blijven rondspoken, zijn het euforische Metal Is For Everyone en de eveneens zeer aanstekelijke anthem A World Beyond. Ik verwacht dan ook niets anders dan dat de band deze live op de setlist zal zetten. In de ballad Cradle Of Angels trekt de band het suikergehalte wederom een stukje omhoog, terwijl Emerald Skies lekker onvervalste Duitse power metal bevat.

Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik een mooie epic als Beyond of The Quest toch wel mis. Titeltrack Master Of Light, inclusief een leuke verwijzing naar Metallica's Master Of Puppets, komt nog het meeste in de buurt, maar is helaas te kort om echt een epic genoemd te kunnen worden. Dit zorgt er wel voor dat het album met de relatief korte en compacte tracks ook makkelijk wegluistert en zeker niet te lang duurt.

Het wordt een beetje een cliché om Freedom Call-cd's aan te prijzen als lekkere albums voor de fans, maar er is weinig anders van te maken. Liefhebbers van blije Duitse power metal kunnen Master Of Light zonder twijfelen aanschaffen. Mensen die de zon niet in hun hart willen laten, kunnen deze release ook gewoon lekker laten liggen.

Tracklist:
1. Metal Is For Everyone
2. Hammer Of Gods
3. A World Beyond
4. Master Of Light
5. Kings Rise And Fall
6. Cradle Of Angels
7. Emerald Skies
8. Hail The Legend
9. Ghost Ballet
10. Rock The Nation
11. Riders In The Sky
12. High Up

Score: 83 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 3 mei 2017

Koop dit album in

Meer Freedom Call:

[ Terug naar de Album Reviews ]