Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Crimson Sun - The Spirit Of Unchainable
Jaar van release: 2017
Label: Eigen Beheer
Crimson Sun - The Spirit Of Unchainable
Kort geleden stond Crimson Sun als openingsact op het podium in Patronaat te Haarlem als voorprogramma van Diabulus In Musica en Amberian Dawn. De Finse formatie speelde daar naast nummers van de eerste full-length een nummer van de nieuw ep The Spirit Of Unchainable.

Het nieuwe schijfje laat wat lichte accentverschuivingen horen. Zo zijn de gitaren lager gestemd en krijgen ze veel ruimte. De sound is daarmee een stuk zwaarder en bruter. De keyboardpartijen alsmede de vocalen van zangeres Sini Seppälä staan wat minder prominent in de mix. Dat laatste is opvallend, want op Towards The Light is dat juist het sterkste punt van de Finse groep.

Forever And Away is een uptempo dansnummer waarin heavy riffs en vrolijke, melodieuze zang (à la Vicky Psarakis van The Agonist) een groot contrast vormen. The Spirit Of Unchainable gaat bruut van start, voordat het daarna wat rustiger eraan toegaat met melodieuze zang en een swingend ritme. Let Go heeft een sterk refrein en er zit een djenty karakter in de riffs. Het toetsenspel is over de hele lengte relatief onopvallend en fungeert slechts als opvulling. Slechts in Let Go zijn er ideeën die er echt toe doen wat dat betreft.

De heavier richting die Crimson Sun op deze ep laat horen, zal voor gemengde reacties zorgen. Enerzijds zit er meer power in de muziek, anderzijds gaat dit ten koste van de focus op de melodie. Juist die melodie verliest hier terrein. Op muzikaal vlak heeft het korte The Spirit Of Unchainable dan ook minder te bieden dan Towards The Light. Toch slagen de Finnen erin drie nieuwe energieke nummers te produceren. De memorabele refreinen zijn gelukkig gebleven, maar het is toch te hopen dat de Finnen op de volgende release teruggrijpen op de balans tussen heavy klinken en interessante melodieën, die het debuut zo’n aangename plaat maakt.

Tracklist:
1. Forever And Away
2. The Spirit Of Unchainable
3. Let Go

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 10 maart 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]