Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

EnkElination - Do It Anyway
Jaar van release: 2016
Label: Nuclear Blast Records
EnkElination - Do It Anyway
Sinds april dit jaar is Elina Siirala de nieuwe zangeres van Leaves' Eyes. Ze blijft echter ook zingen in EnkElination, waar ze al langer bij actief is. Het bijzondere aan deze Londense rock/metalformatie is dat deze twee namen heeft. Omdat het Finse woord voor engel voor een aantal fans lastig uit te spreken is, mag je de band ook Angel Nation noemen. Kiest u zelf.

Het viertal muzikanten kiest er in ieder geval voor om zichzelf niet te herhalen. Waar het geweldige debuutalbum vooral een introvert (gothic) karakter bevat met een mooie mix van de jaren tachtig en negentig, heeft de single meer een extravert karakter met wat meer stadionrockspierballen. Wel op een vrij brave manier overigens. Dat blijkt zowel uit Do It Anyway als Devil's Voice Inside, dat ook prima als single had kunnen dienen. Laatstgenoemde is namelijk een nog iets overtuigendere track dan de titeltrack met een aardige ritmetwist en een oriëntaals karakter in de gitaarsolo.

Het derde nummer is een live-uitvoering van Never Ending en komt als enkeling niet zo sterk uit de verf als op het debuutalbum. Deze nieuwe single is een leuk tussendoortje waaruit blijkt dat EnkElination niet stilstaat in haar ontwikkeling. Productioneel had het nog iets sterker gemogen, maar het schijfje luistert lekker weg. De nieuwe richting zal voor de fans van het oude werk wel even wennen zijn.

Tracklist:
1. Do It Anyway
2. Devil's Voice Inside
3. Never Ending (Live)

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 14 november 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]