Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-12-2020

Naagauk - Naagauk
Jaar van release: 2016
Label: Barreuh Records
Naagauk - Naagauk
Toen ik de bandnaam en titels als Bookbrenner zag, dacht ik met een Scandinavische band van doen te hebben. Niets bleek minder waar, want Nagauk is een Nederlands duo en komt uit Nijmegen. Dit ep'tje komt tot mij in de vorm van een cassette met een leuk vormgegeven hoesje. Erg old school allemaal.

Niet alleen de vormgeving voelt nostalgisch aan. Ook de klanken die Naagauk tentoonspreidt, zijn allesbehalve modern te noemen. De korrelige, Burzum-achtige gitaarpartijen laten repeterende melodieën horen die makkelijk in het geheugen blijven steken en ik betrap mezelf erop dat ik de basisriff van Det Emmelike Snage nog lang na loop te neuriën. De geprogrammeerde drums zijn tevens netjes verzorgd. Zo is er regelmatig sprake van drumfills die de overgang naar een volgende passage aankondigen. De zang van Haask is te vergelijken met die van Varg ten tijde van Filosofem en die van Shane Rout (Abyssic Hate) op Suicidal Emotions. Als kers op de taart wordt de luisteraar getrakteerd op een ambienttrack, het afsluitende Bookbrenner.

Ondanks de vergelijkingen met bovengenoemde bands is de kwaliteit van deze ep van een dusdanig niveau dat er geen sprake is van een copycat, maar gewoon een prima band met een ouderwets korrelig geluid. Naagauk bewijst (samen met vele anderen) dat de Nederlandse blackmetalscene nog steeds springlevend is en niet alleen maar zwart-wit geschminkte Darkthrone-clones bevat. Conclusie: een fijne ep voor de liefhebber van atmosferische lo-fi black metal.

Tracklist:
1. Det Emmelike Snage
2. Skrii
3. AMFD
4. Bookbrenner
Reviewer: Sander
Toegevoegd: 27 augustus 2016

Meer Naagauk:

[ Terug naar de Album Reviews ]