Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Vulture - Victim To The Blade
Jaar van release: 2016
Label: High Roller Records

Vulture - Victim To The Blade

Even voel ik me weer tiener, met haar tot over de schouders, patches op mijn jas en een leren schooltas vol met bandlogo’s. Als de muziek van Vulture je niet dertig jaar terugwerpt in de tijd, dan weet ik het niet meer. Heel even dacht ik dat het nieuw werk zou zijn van de band uit Rotterdam, maar deze Vulture werd pas vorig jaar opgericht en bij de eerste klanken wordt duidelijk dat het een typisch Duitse speedmetalband is.

Alles aan Vulture is old school, zelfs het artwork. Eigenlijk was het de bedoeling om de ep Victim To The Blade alleen op cassette uit te brengen. De band werd echter opgepikt door High Roller Records en zij stonden erop dat er een release op vinyl en cd zou volgen. Drijvende kracht achter Vulture is gitarist en drummer Genözider. Hij vertegenwoordigt met zijn label Heavy Metal Sturmtrupp Records een aantal regionale bands in Nordrhein-Westfalen (Quintessence, Bulldozing Bastard, Luzifer, Hellhunt en Wifebeater). Uit die bands komen zanger Steeler, gitarist Outlaw en bassist Axetinctör.

Het schijfje ademt volledig de sfeer van de jaren tachtig, al is de sound echt een stuk beter dan toen. Opener Vulture laat precies horen van je kunt verwachten. Je moet houden van razendsnelle riffs, flitsende duosolo’s en agressieve zang met hoge uithalen, want dan word je beloond met speed van hoge kwaliteit. De intro van D.T.D. (Delivered To Die), een accordeonmelodietje gespeeld met een synthesizer, is het enige dat afbreuk doet aan het old school-imago, maar het is wel een erg lekker nummer. De titeltrack is weer volledig in de stijl van de openingstrack. Naast de drie eigen nummers is er nog de cover Rapid Fire (Judas Priest, Britisch Steel uit 1980). Vulture speelt dit nummer van iets meer dan vier minuten precies een minuut sneller dan het origineel en het klinkt fantastisch.

Er zijn meer bands die de vroege thrash en speed proberen nieuw leven in te blazen, maar Vulture bewijst dat je net als dertig jaar geleden voor echt goede speed metal bij de Duitse bands moet zijn. Er wordt volop gewerkt aan het debuutalbum en Vulture zou wel eens precies op het juiste moment kunnen profiteren van de toenemende populariteit.

Tracklist:
1. Vulture
2. D.T.D. (Delivered To Die)
3. Victim To The Blade
4. Rapid Fire (Judas Piest-cover)

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 17 juni 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]