Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

After All - Waves Of Annihilation
Jaar van release: 2016
Label: Noiseart Records

After All - Waves Of Annihilation

Waves Of Annihilation is de negende full-length van de Belgische thrashmetalband After All en de tweede in nieuwe stijl, gekenmerkt door het artwork van Ed Repka. De muzikale basis wordt al bijna dertig jaar gevormd door het gitaristenduo Christophe Depree en Dries Van Damme, maar vanaf Dawn Of The Enforcer (2012) laat After All een moderner geluid horen. Uiteraard speelt zanger Sammy Peleman daarin een belangrijke rol, maar ook bassist Frederic Vanmassenhove (ex-Aborted) heeft daar een aandeel in. Vorig jaar vertrok drummer Kevin Strubbe en zijn plaats is ingenomen door Bert Guillemont (ex-Hive Destruction), een uitstekende vervanger.

Al met al is er veel veranderd nadat Cult Of Sin uitkwam in 2009, het laatste album met frontman Piet Focroul. Die wijzigingen hebben er in elk geval voor gezorgd dat de band een label heeft. Hoewel Cult Of Sin een sterk album is, moet gezegd worden dat de vocale kwaliteiten van Sammy Peleman erg goed zijn en beter passen bij die nieuwe powermetalthrash. Meer dan op het voorgaande album maakt hij daar gebruik van, door op speelse wijze uithalen à la Michael Kiske te combineren met een agressief, rauw stemgeluid. Waren er op Dawn Of The Enforcer nog gastvocalisten te horen, ditmaal doet Sammy het volledig op eigen kracht en wie hoopt op een powerballad als To Breach And Grieve moet ik teleurstellen.

Hoogtepunt is Target Extinction, vooral door de rauwe vocalen van Sammy en een heerlijk basloopje in de refreinen. Ook Restore To Sanity, waarin After All laat horen meer in huis te hebben dan thrashers in de stijl van Agent Steel, is een aanrader. Het virtuoze spel van bassist Frederic overstemt het technische gitaarwerk van Christophe en Dries niet. De heldere productie van Dan Swäno zorgt ervoor dat ieder instrument goed te horen is en het met goede Bay Area-thrash doorspekte album biedt voldoende variatie.

Het voorproefje in de vorm van de ep Rejection Overruled smaakte naar meer en Waves Of Annihilation stelt niet teleur. Integendeel. Toch viel me direct iets op. De coupletten van opener Rejection Overruled en Lost In The Crowd lijken bijna uitwisselbaar. Zonder de lange, uitstekende solo zou laatstgenoemde uit mijn playlist verdwenen zijn. Dat kost After All een paar punten in de beoordeling. Oh ja, nog een leuk detail: Het album wordt ook uitgebracht op cassette.

Tracklist:
1. Rejection Overruled
2. Target Extinction
3. The Unusual Sin
4. Fall In Line
5. None Can Defy
6. First Class Terror
7. Restore To Sanity
8. Lost In The Crowd
9. After The Hurt Is Gone
10. Destructive Force

Score: 79 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 11 juni 2016

Meer After All:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.