Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Chiral - Snow//Heritage
Jaar van release: 2016
Label: Eigen Beheer
Chiral - Snow//Heritage
Chiral was een eenmansband tot in 2015 een bassist de gelederen versterkte. Deze Italianen mixen post-black metal en neo-folk met vooral veel akoestische gitaarpartijen. In 2015 bracht de initiator (die zich tevens Chiral noemt) al twee albums uit om vervolgens in 2016 alweer een ep aan de wereld te schenken. Deze hoge productiviteit kan betekenen dat er sprake is van een hoop creativiteit, maar het is daarentegen ook mogelijk dat Chiral een hoop troep uitbrengt. We gaan Snow//Heritage eens onder de loep nemen.

Het album gaat schitterend van start met een instrumentaal blackmetalnummer, een cover van Woman Is The Earth. Bombastische melodieën wisselen elkaar langzaam af om later nog bombastischer uit de hoek te komen met een keyboardpartij erbij. Na deze track is het tijd voor twee akoestische neofolk-nummers. Op het eerste gehoor gaat Now Her Weeping (Soil's Heritage I) mooi van start, maar al gauw wordt er een gitaarsolo overheen gedrapeerd. Deze begint aardig, maar al snel is het net alsof bovengenoemde Italiaan al een flinke dosis Amaretto achter de kiezen had zitten, want hij zit er nogal eens naast. De basis van het nummer staat, maar daarna verslapt de aandacht. Het nummer dat hierna komt, bevat dezelfde fout, maar dan nog net iets tragischer. Ik ben me ervan bewust dat binnen de lo-fi blackmetalscene onstrakke nummers nog wel eens worden getolereerd, maar dit slaat werkelijk alles. Whiteness (The Snow And The Borrowed Light is dan weer een mooi degelijk nummer in het straatje van Agalloch en Drudkh, maar deze vergelijking schenkt Chiral eigenlijk al teveel credits. Ik hoopte nog even op vocalen, maar daar hoeven we met Snow//Heritage niet op te rekenen.

Ik zou graag nog wat mooie woorden toevoegen om het geheel nog een beetje op te krikken, maar helaas is er (op twee redelijke instrumentale post-blackmetalnummers na) op dit ep'tje weinig schoonheid te bespeuren. Een gemiste kans, want de kundigheid lijkt bij vlagen aanwezig.

Tracklist:
1. Sage Moon (Woman Is The Earth-cover)
2. Now Her Weeping (Soil's Heritage I)
3. Nowhere The Kingdom Fell (Soil's Heritage II)
4. Whiteness (The Snow & The Borrowed Light)

Score: 50 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 27 april 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]